Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Καταδρομείς στα νησιά - Φόβοι για νέα Ίμια - Οι Τούρκοι αλωνίζουν πάνω μας - ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρότατη κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελεί πλέον η έμπρακτη καθημερινή αμφισβήτηση από την Τουρκία της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο...

Image

Οι Τούρκοι πέταξαν σήμερα τέσσερις φορές πάνω από τη νησίδα "Παναγιά" επειδή είχε στελεχωθεί τις τελευταίες ημέρες με καταδρομείς, λόγω της...

ολοένα αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας.


Από το πρωί οι Τούρκοι επιδίδονται σε μπαράζ προκλήσεων πετώντας πάνω από τις Οινούσσες και τη νησίδα Παναγιά, για να δείξουν και στο ΝΑΤΟ ότι έχουν κυριαρχία στα συγκεκριμνένα νησιά. 

Οι πολλαπλές υπερπτήσεις πάνω από τη συγκεκριμένη νησίδα, δείχνουν σαφώς ότι αντιδρούν στην επάνδρωση των νησιών με καταδρομείς. Ο Αρχηγός ΓΕΣ΅αντιστράτηγος Βασίλης Τελίδης, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση, φρόντισε να στείλει καταδρομείς σε μικρονήσια, φοβούμενος νέα Ίμια.

Παράλληλα διέταξε ασκήσεις από τις μονάδες της 96 ΑΔΤΕ οι οποίες επικεντρώθηκαν στην εκτέλεση Βολών Πυροβολικού Μάχης και Αντιαεροπορικού Πυροβολικού. Το μήνυμα που περνούσε "απέναντι" ήταν σαφές. Οι Ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σήμερα το πρωί, μετά από τρεις ημέρες διαρκών προκλήσεων αντέδρασε και το ΓΕΕΘΑ ενεργοποιώντας την αεράμυνα. 

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φόρεσε μια στολή παραλλαγής (!) και έσπευσε στις Οινούσσες, μάλλον για να βλέπει τα τουρκικά αεροσκάφη να πετούν. 

Δείτε τις Ασκήσεις που έκαναν στην Χίο τις τελευταίες ημέρες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου