Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Το ιστορικό τίμημα υπήρξε βαρύτατο για την αριστερά όταν υπέταξε την αλήθεια στη σκοπιμότητα και την ιδεοληψία

Για ακούστε κάτι ρε καραγκιοζάκια. Θέλετε να μιλήσουμε για προοδευτισμό, ή να πλέξουμε το εγκώμιο της υποκρισίας και της ακατάσχετης ανευθυνότητας??? Να κάνουμε ότι θέτε από τα δυο, αλλά να συμφωνήσουμε πως συζητούμε και οι δυο για το ίδιο πράγμα…


Διότι αν επιλέξουμε να μιλήσουμε για προοδευτισμό, προσωπικά μου είναι αδύνατον να τον αποσπάσω από το αδιαφιλονίκητο δικαίωμα της αλήθειας, να είναι πάνω απ όλα και πάνω απ όλους.

Αν πάλι επιλέξουμε να βαφτίσουμε προοδευτισμό την υποκρισία, την ανευθυνότητα και γιατί όχι μαζί μ αυτές και τη σκοπιμότητα, θα πρέπει να θυμηθούμε πως τραγικά ιστορικά λάθη που έγιναν στο όνομα της σκοπιμότητας, αποτελούν φορτίο και λεκέ της ιστορίας, που ως προοδευτικός άνθρωπος… ως αριστερός άνθρωπος… αλλά και ως άνθρωπος εμπνευσμένος από τα ιδανικά του κομμουνισμού… Αρνούμαι να κουβαλώ στην πλάτη μου… Αρνούμαι να συνεχίσω ν απολογούμαι γι αυτά… Αρνούμαι να κόψω το μπόι της ιστορικής αλήθειας που ασπάζομαι, στο μέτρο της ιδεοληπτικής υποκρισίας που υπηρετείτε.

Πάμε τώρα και στην ουσία του ζητήματος αποτολμώντας να πούμε τα πράγματα με τα όνομά τους…
  • «Ρατσιστικές» αντιδράσεις Ελλήνων πολιτών διακρίνετε καθημερινά, σε μικρά και μεγάλα συμβάντα ανά την επικράτεια. Και τις αναδεικνύετε με τρόπο και με στόμφο φοβερό και τρομερό, χωρίς να... παραλείπετε να τους προσάψετε την ενδεδειγμένη ακροδεξιά ή «χρυσαυγίτικη» ταυτότητα.
  • Εγκληματικές δράσεις, ανάρμοστες με την ιδιότητα του πρόσφυγα συμπεριφορές, συμμοριακές επιθέσεις, δολοφονικές ενδοπροσφυγικές αντιπαραθέσεις, εκδηλώσεις μίσους αλλά και μια σειρά από άλλες όχι και τόσο θεάρεστες δραστηριότητες από τους απρόσκλητους εισβολείς, υπάρχουν??? Ακούτε κάτι γι αυτές??? Δεν χρήζουν ανάδειξης στην αρθρογραφία σας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο???
Όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά… Η βία που κλιμακώνεται… Το πλιάτσικο, ακόμη και στους αφελείς, που το μόνο που κάνουν είναι να τους σιτίζουν και να τους διευκολύνουν… Είναι πραγματικά περιστατικά ή κατασκευασμένες ειδήσεις για να τους συκοφαντήσουν???

Τα εμφύλια αλληλομαχαιρώματα, οι πετροπόλεμοι και οι καταστροφές… Είναι προϊόντα ακροδεξιάς προπαγάνδας ή συνιστούν πραγματικά περιστατικά που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν???

Κι αν είναι προϊόντα αρρωστημένης φαντασίας γιατί δεν τολμάτε να τα καταγγείλετε ως τέτοια???

Αν πάλι συνιστούν πραγματικά περιστατικά, τότε στο όνομα ποιάς σκοπιμότητας και ποιάς αλήθειας, δικαιούται ένας προοδευτικός άνθρωπος να τα αποσιωπά???

Στον αγρότη της Ειδομένης που μπήκε να οργώσει το χωράφι με το οποίο θρέφει την οικογένειά του, διακρίνατε ακροδεξιά κίνητρα, νεοναζιστικές αντιλήψεις, μισανθρωπισμό και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τον χαρίσατε στη «Χρυσή Αυγή» επειδή η εφημερίδα της προέβαλε το γεγονός.
  • Εσείς γιατί δε το προβάλατε???
  • Το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από πού το εξασφαλίσατε???
  • Ο ίδιος αγρότης γιατί θα ήταν ένας άνθρωπος του μόχθου, αν δίπλα απ το χωράφι του είχε κατασκευαστή μια αμερικανική βάση που θα του στερούσε τη δυνατότητα πρόσβασης στη γη του, ενώ τώρα που στρατοπέδευσαν οι εισβολείς υποβαθμίστηκε σε ακροδεξιό σίχαμα???
Σκοπιμότητες πίσω από τις αντιδράσεις των πολιτών βλέπετε πάντα. Το αυθόρμητο, το αυθεντικό, το φόβο, την ανησυχία δεν τα διακρίνετε ποτέ.

Σκοπιμότητες πίσω από αυτό το βρώμικο σχέδιο της εισβολής δε βλέπετε??? Γεωπολιτικές επιδιώξεις που να εξυπηρετούνται δεν υπάρχουν???

Το ότι επιμένετε στο όνομα της σκοπιμότητας και της ιδεοληψίας να μη τις αναδεικνύετε, συνιστά προοδευτισμό???



Ο βιασμός της αλήθειας, είναι κάτι που συνιστά αριστερή και προοδευτική πρακτική???

Μήπως θα πρέπει να θυμηθούμε πόσο βαρύ υπήρξε ιστορικά το τίμημα των χειρισμών και των αποφάσεων που υπηρέτησαν τη σκοπιμότητα βιάζοντας την αλήθεια???

Σας είπε κανείς ότι ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος που εμπνέεται από ιδανικά έχει τη διάθεση ή την υποχρέωση να πληρώσει και πάλι αντίστοιχο τίμημα ή να απαξιώνεται καθημερινά εξ αιτίας των δικών σας λαθών, που κάποια στιγμή στο μέλλον να επιχειρήσετε να εξαγνίσετε με μια πολιτική «συγνώμη αποκατάστασης»???
  • Δε νομίζετε ότι παρατράβηξε αυτό το παραμύθι, και ότι επιτέλους οφείλετε να συναισθανθείτε το μέγεθος της ευθύνης σας, πριν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο???
  • Δε νομίζετε ότι τα εφιαλτικά λάθη αυτής της κυβέρνησης που υπονομεύουν ευθέως τη χώρα, θα πρέπει να ξεσκεπάζονται και να κατονομάζονται με τα όνομά τους, και όχι να εξαγνίζονται με αριστερά άλλοθι και ψευτοουμανιστικά όσο και ψευτοδιεθνιστικά παραληρήματα???
Αρκετά ως εδώ… Δε νομίζετε???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου