Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ανεξέλεγκτη πλέον η κλιμάκωση από τον Ερντογάν

Σε σχετικό μας άρθρο με τίτλο: "Ανοίγει το παιχνίδι ο Ερντογάν", είχαμε αναδείξει δύο ζητήματα:...
Πρώτον: Η στοχοποίηση των ΗΠΑ ΤΗΝ οποία επιχείρησε εμμέσως αλλά με απόλυτη σαφήνεια, συνιστά πιθανότατα προάγγελο εξελίξεων. Και...
Δεύτερον: Εξ ίσου σαφής ήταν και η απόπειρα στοχοποίησης και ευρωπαϊκών χωρών αναφορικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα, και μάλιστα είχαμε προειδοποιήσει πως την ταυτότητα αυτών των χωρών θα την σκιαγραφεί τις επόμενες μέρες η κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων που θα ακολουθήσει.
Τα πρώτα γεγονότα που ακολούθησαν, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.
Η πρώτη μεταπραξικοπηματικη τρομοκρατική επίθεση γίνεται σήμερα στο Μόναχο της Γερμανίας.
Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν χρησιμοποιεί Κατά κόρον το χαρακτηρισμό "μάρτυρες" όταν αναφέρεται "στο λαό του".
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τρία πράγματα που έχει αξία να θυμάται ο αναγνώστης.
Πρώτον: Η αφελής, όσο και εύκολη προσέγγιση που επιμένει να χαρακτηρίζει "συστημικα τεχνάσματα" τις τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να...
διευκολύνεται η περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, εκπορεύεται συστηματικά από "αναλυτες" που είναι πιο κουτοι κι από τα λάχανα.

Το σύστημα προφανώς και διαθέτει την ετοιμότητα και το μηχανισμό για να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για λογαριασμό του, αλλά δεν είναι δυνατόν να βγάζει από το κάδρο των προβληματισμών τη φυσική και την ηθική αυτουργία.
Δεύτερον: Η Ευρώπη σύρεται σε έναν ιδιότυπο πολεμο με τις επιθέσεις των ισλαμικών πυρήνων, κι αυτός ο πόλεμος αποκτά όλο και καθαρότερα θρησκευτικά χαρακτηριστικά.

Κάθε εκδήλωση εθελοτυφλιας απέναντί στην πραγματικότητα, μοιραία ισοδυναμεί με συνενοχή, που παροπλιζει τις κοινωνίες και τις καθιστά ευάλωτες.
Τρίτον: Το παιχνίδι που παίζει η Τουρκία σ αυτό το σκηνικό του θανατου, είναι βρώμικο, ο ρόλος της είναι πρωταγωνιστικός, και η Ευρώπη θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σχεδιασμένο και Καλά συντονισμένο εφιάλτη.
Είχαμε προειδοποιήσει πως οι φοβικοι και παντελώς ανερματιστοι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης τη μοιραία νύχτα του πραξικοπήματος, δε συνέβαλαν στην τροποποίηση της γεωστρατηγικής προσέγγισης των εξελίξεων, και αυτό συνιστά κορυφαίο ζήτημα.
Έχουμε επιμείνει πως η ελληνική στάση πρέπει να επαναπροσδιοριστει με σαφείς καταχρήσεις και εθνικές προτεραιότητες, πριν τα πράγματα οδηγηθούν σε σημείο που δε θα έχει επιστροφή.
Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου