Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Προσοχή στις ύπουλες φωνές που επιχειρούν να αναβαθμίσουν τον εθνικό γενιτσαρισμό σε υπεύθυνη στάση (βίντεο)

Μια ακόμη δόλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με αφορμή τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αναφορικά με την τροποποίηση του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου…


Πρόκειται για μια προσπάθεια πολλαπλά επικίνδυνη, αφού ο γεωπολιτικός χρόνος μέσα στον οποίο ξεδιπλώνεται, αναδεικνύει προτεραιότητες και προκλήσεις ύψιστης εθνικής σημασίας, που υποβαθμίζονται ανησυχητικά.

Και την ίδια στιγμή, αντί να σφυροκοπείται ανελέητα ο θίασος των καιροσκόπων για την επιλογή του να τις προσπερνά αμήχανα και επιδεικτικά αυτές τις προκλήσεις, διάφορα εντεταλμένα πολιτικά φερέφωνα επιβραβεύουν την επιλογή του να υλοποιεί με θρησκευτική ευλάβεια τις κατοχικές δεσμεύσεις από τη μια, και από την άλλη την αμφιλεγόμενη επιδίωξή του να ομφαλοσκοπεί σε ένα παιχνίδι επικίνδυνο όσο και υπαγορευόμενο με τους κορυφαίους θεσμούς της χώρας.

Το πρώτο πράγμα που επιχειρεί, αυτή η δόλια προσπάθεια, είναι να αποσυνδέσει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο, από την ισχυρή δόση της υστεροβουλίας και της σκοπιμότητας που τις διαπερνά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια καθαγιασμού των...
πραγματικών κυβερνητικών προθέσεων.

Το δεύτερο πράγμα που επιδιώκει, είναι να τις αναβαθμίσει ως προς την πολιτική τους ποιότητα, εμφανίζοντάς τες εν πολλοίς ως ιδιαιτέρως τολμηρή διορθωτική παρέμβαση πάνω στο νέο-θετικιστικό μοντέλο του δυτικού κράτους, και ως έξυπνη πολιτική σύλληψη της κυβέρνησης Τσίπρα, που αποσκοπεί στη συνολική αναβάθμιση της πολιτικής ατζέντας.

Το τρίτο σκέλος αυτής της προσπάθειας, επιχειρεί να προσδώσει στοιχεία νέο-Αριστοτελισμού σε μια κατ εξοχήν ωφελιμιστική αλλά και ύποπτη διαχείριση, που χαρακτηρίζει τα ύπουλα παιχνίδια του πολιτικού προσωπικού, με τους δύο κορυφαίους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας.  

Υπερδοσολογία γκλαμουριάς στους χαρακτηρισμούς, αλλά δυστυχώς για τους «φιλότιμους» εμπνευστές της προσπάθειας αυτής, υπάρχει η ταυτότητα των πρωταγωνιστών, τα έργα και οι ημέρες τους που τους συνοδεύουν, η δεδηλωμένη της δουλοπρέπειας που σφραγίζει ανεξίτηλα τη θλιβερή πολιτική τους διαδρομή, οι εξευτελιστικές τους πρακτικές και οι υπογραφές της ντροπής που τους αλυσοδένουν.

Μια συνολικότερη αξιακή φυσιογνωμία δηλαδή του εμπλεκόμενου πολιτικού προσωπικού, η οποία μοιραία καθηλώνει στο έδαφος της ωμής πραγματικότητας, ακόμη και την αφρόκρεμα των ονειροπόλων στους οποίους εν δυνάμει απευθύνονται. Πάρτε μια γεύση στο βίντεο που ακολουθεί, για τα έργα και τις ημέρες των νεο-αριστοτελιστών. 


Να γιατί όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά, τα σπουδαία και τα υπέρλαμπρα, δεν μπορούν κύριοι να αφορούν και να χαρακτηρίζουν τις προθέσεις αυτών που ταπείνωσαν έναν λαό στο πρώτο ουσιαστικά μεταπολιτευτικό του δημοψήφισμα…
  • Δεν μπορούν να εναποθέσουν στοιχεία σπουδαιότητας, στην πιο φαύλη μεταπολεμική κυβέρνηση που δε δίστασε να διαψεύσει κάθε προσδοκία, και κατέστη συνώνυμο της αμετροέπειας στο πολιτικό ψεύδος και την καθολική εξαπάτηση…
  • Δεν μπορούν να προσδώσουν την αίγλη της αποφασιστικότητας στους πρόθυμους που ενσωματώθηκαν στο κοτζαμπάσικο χωρίς αντίρρηση για να επιτελέσουν ότι πιο δύσκολο απέμεινε από τη βρώμικη δουλειά…
  • Και προφανώς όλα τα παραπάνω βαρύγδουπα, δεν μπορούν να αντιστοιχίζονται με τους πρωταγωνιστές του πολιτικού και εθνικού γενιτσαρισμού, σε μια εποχή που γράφονται μαύρες σελίδες στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου…
Αυτή η κοινωνία, με δεδομένο ότι η χώρα έχει εισέλθει με τρόπο βίαιο στην περιδίνηση σοβαρών γεωπολιτικών εξελίξεων και ανατροπών στην ευρύτερη περιοχή, και με δεδομένη επίσης την ανικανότητα όσο και την απροθυμία του πολιτικού της προσωπικού να την προετοιμάσει για τα χειρότερα που έρχονται, έχει την υποχρέωση με τη δράση της και με τη στάση της, να εμποδίσει, να ανακόψει και εν τέλει να ανατρέψει το βρώμικο παιχνίδι που στήνεται, και στο επίπεδο των εθνικών θεσμών της αστικής δημοκρατίας.

Αυτή η κοινωνία, δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμυθιάζεται με κατευθυνόμενες αυταπάτες περί δήθεν "κορυφαίας πολιτικής σύλληψης" από τα επιτελεία του πρωθυπουργού και άλλα κουλά.

Κανενός είδους θεσμική και πολιτική αναβάθμιση δεν επιχειρείται με όλα όσα δρομολογούνται. Αυτό που επιχειρείται είναι ένας υπαγορευόμενος θεσμικός αποσυμβολισμός, χρήσιμη παρακαταθήκη στα κατοχικά σχέδια, και τα ανδρείκελα του πολιτικού προσωπικού, ανέλαβαν απλώς να υλοποιήσουν ένα βρώμικο σχέδιο, συγκαλύπτοντας το εφιαλτικό του πρόσωπο μέσα στον κουρνιαχτό της ακατάσχετης μεγαλοστομίας.

Όλα όσα διέπουν πραγματικά αυτή τη βρώμικη ιστορία, υπήρξαμε οι πρώτοι και προφανέστατα οι μόνοι που τα περιγράψαμε με απόλυτη σαφήνεια στο βίντεο που ακολουθεί, και δυστυχώς γι ακόμη μία φορά οι εξελίξεις μας επιβεβαιώνουν.


Τα γεγονότα τρέχουν. Θα είναι απρόβλεπτα. Οι γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί κλιμακώνονται με τη χώρα μας να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, και αν η μαχόμενη κοινωνία δεν επιβάλει τώρα πολιτικές ανατροπές μακριά και έξω από την ατζέντα των συμβιβασμένων, το τίμημα θα είναι βαρύτατο και η ώρα του ταμείου δε θα αργήσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου