Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Χθες ο αρχιψεύταρος δήλωνε πρωταγωνιστής - Σήμερα οι συμμορίτες τα κάνουν όλα πουτ@να

Άρχισαν τα όργανα! Η πρώτη εμπλοκή με τον επικεφαλής του Υπερταμείου - "Όχι Έλληνα" λένε οι δανειστές - Το ΔΝΤ ήρθε για να μείνει...

Άρχισαν τα όργανα! Η πρώτη εμπλοκή με τον επικεφαλής του Υπερταμείου - `Όχι Έλληνα` λένε οι δανειστές - Το ΔΝΤ ήρθε για να μείνει

Άρχισαν τα όργανα στις συναντήσεις των Ελλήνων υπουργών με το κουαρτέτο και χωρίς καν να έχει φτάσει και το βαρύ πυροβολικό των θεσμών, η...
εκπρόσωπος δηλαδή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου.


Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού σκέλους των θεσμών. Στην πρώτη επαφή τέθηκε επί τάπητος η συγκρότηση του εποπτικού συμβουλίου του υπερταμείου, στο οποίο θέμα υπάρχει aήδη εμπλοκή, καθώς οι θεσμοί πιέζουν ο επικεφαλής να είναι πρόσωπο που θα επιλέξουν οι δανειστές.
Μάλιστα, έχουν ακουστεί πολλά πρόσωπα και ένα εξ αυτών είναι ένας πρώην στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ όσο εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών στη Γαλλία. Αντίθετα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει τεράστια αναταραχή στην ελληνική κυβέρνηση και για αυτό οι υπουργοί προσπαθούν να το αποτρέψουν αυτό και επικεφαλής του υπερταμείου να είναι Έλληνας.
Επίσης, οι δανειστές ζητούν την ψήφιση από τη Βουλή της σύμβασης για το Ελληνικό και την Εγνατία Οδό.

Παράλληλα, το δεύτερο θέμα για το οποίο υπάρχει εμπλοκή είναι ποιές ΔΕΚΟ θα ενταχθούν στο υπερταμείο. Το γεγονός πως κάποιες ΔΕΚΟ θα ενταχθούν σε αυτό το ταμείο δεν σημαίνει ότι θα πουληθούν, αλλά κανείς δεν το αποκλείει κιόλας.
Παρά τις πρώτες σοβαρές εμπλοκές, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου ΟΙκονομικών δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά οι δύο πλευρές είναι κοντά. Μάλιστα, ακόμα και στο θέμα της διάθεσης του 5% των μετοχών του ΟΤΕ, κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως οι δύο πλευρές είναι κοντά. 

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ φαίνεται πως ήρθε για να κάνει διπλή δουλειά στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Θα έρθει η Ντέλια Βελκουλέσκου όχι μόνο για να κλείσει η τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά αναμένεται να παραμείνει στην πόλη για τουλάχιστον ένα μήνα με μικρά διαλείμματα. 
Αυτό γιατί η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου αναμένεται σε αυτό το διάστημα παράλληλα να συντάσσει την έκθεση για να αποφασίσει το Ταμείο εάν θα παραμείνει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τις διαπραγματεύσεις μέσα στο ξενοδοχείο Hilton, έξω από αυτό η εικόνα που αντικρίζει κάποιος είναι πρωτόγνωρη. Δεκάδες κλούβες έχουν κρύψει κυριολεκτικά την πρόσοψη του ξενοδοχείου, γεγονός που δείχνει πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν δεκαπλασιαστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου