Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ - Ο σκοτεινός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα

Σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τα περί εξόδου από το ευρώ, το σχέδιο Σόιμπλε και η ανάγκη εθνικού-κρατικού νομίσματος από τον κ. Τσίπρα...


Τον ρόλο του επίσημου διαχειριστή της διατήρησης της απολυταρχίας, της θεμελίωσης της ανελευθερίας και της εξάρτησης ανέλαβε πλέον και επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας. Η δήλωσή του κ. Τσίπρα στην ομιλία του στο 2ο συνέδριο του κόμματος, οτι...
«η έξοδος από το ευρώ δεν ήταν και δεν είναι ένα προοδευτικό σχέδιο,» αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά πόσο ψεύδεται όταν αναφέρεται στα ζητήματα της δημοκρατίας, της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Φαίνεται πως η πρόοδος για τον κ. Τσίπρα και το συνάφι του, είναι συνδεδεμένη με τον απεχθή δανεισμό, την φονική υπερφορολόγηση, το ξεπούλημα της δημόσιας και την αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας. Πρόοδος είναι για τον κ. Τσίπρα, η διάλυση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, η μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και η παράδοση της φύλαξης των ελληνικών συνόρων σε ενισχυμένες ευρωπαϊκές συνοριοφυλακές.
Όλη αυτή η λεηλασία βέβαια όπως παραδέχεται κι ο ίδιος, ουσιαστικά η παράδοση της χώρας σε ξένες δυνάμεις κατοχής, «συνέβησαν με στόχο την παραμονή στο ευρώ.» Αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχούμε, γιατί αν εγκαταλείπαμε την ευρωζώνη, η λεηλασία θα ήταν ισόποση και μάλιστα ακαριαία. Θα συνοδευόταν μάλιστα και με απώλεια των λαϊκών καταθέσεων στις τράπεζες. Με άλλα λόγια μας έσωσαν. Μας έσωσαν από αυτά που δήθεν θα παθαίναμε, ενώ τα υφιστάμεθα όλα τώρα!
Δεν περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα καμμιά ευαισθησία απέναντι στο δράμα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Κατανοούμε επίσης οτι δεν αναγνωρίζει τι εκστομίζει, αφού η ικανότητά του στην ανάγνωση, δεν αρκεί για να αντιληφθεί την άρρηκτη σχέση ανεξάρτητης δημοσιονομικής πολιτικής και εθνικού – κρατικού νομίσματος, με την δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Αυτά του γράφουν, αυτά δημόσια διαβάζει.
Μας αγανακτεί όμως η σκόπιμη διαστροφή και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που επιχειρεί να ταυτίσει την μετάβαση σε εθνικό- κρατικό νόμισμα και την άσκηση ανεξάρτητης δημοσιονομικής πολιτικής, με το σχέδιο Σόιμπλε και τις υπόγειες μεθοδεύσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη. Με αυτό δηλαδή που το ΕΠΑΜ έχει καταγγείλει από το καλοκαίρι του 2015 και έχει να κάνει με την επιβολή διπλού νομίσματος σκριπ, το γνωστό IOU.
Ενα διπλό κατοχικό νόμισμα, που ποτέ δεν έχει εγκαταληφθεί από τα σχέδια των επιτελείων της ευρωζώνης. Ένα σχέδιο που τελικά θα επιβληθεί στην Ελλάδα, όσο κυβερνήσεις, σαν το συνονθύλευμα που συσπειρώνεται γύρω από τον κ. Τσίπρα, συνεχίζουν να κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους και την Ελλάδα εντός ευρωζώνης.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει επίσης σύσσωμο τον κοινοβουλευτικό θίασο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία σε ένα κρεσέντο υποκρισίας κι αναλγησίας απέναντι στον ελληνικό λαό, συντάσσονται φανερά ή κρυφά με την καταστροφική παραμονή μας στον ζουρλομανδύα του ευρώ και τον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου