Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Οι τολμηροί, δεν έχουν παρά να σηκώσουν το γάντι...

Πέρα από το κωμικόν του πράγματος αναφορικά με την πολιτική συνεύρεση του κ. Τίποτε με την υπό κατάρρευση πολιτική παρέα της ΛΑΕ, το ίδιο το γεγονός προφανώς και έχει πολιτική ερμηνεία...
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Συνεκτικός ιστός αυτής της συνεύρεσης, δεν είναι τα δυο τους τα χεράκια, αλλά η αρρωστημένη ευρωλαγνεία τους και το αρρωστημένο ιδεολόγημα του ευρωκομμουνισμό από το οποίο ουδέποτε δραπέτευσαν ούτε βεβαίως και πρόκειται να δραπετεύσουν.
Καταλύτης αυτής της αρρωστημένης επανασυγκόλλησης, υπήρξε η μη ευόδωση της καθ ολα υποκριτικής και δήθεν "επαναστατημένης" έκρηξης Λαφαζάνη, ο οποίος αφού τελικά δεν κατάφερε να ψαρέψει στα θολά νερά του "ολίγον απο γιουβέτσι", έβαλε και πάλι πλώρη για τα γνώριμα λιμάνια του ευρωτσαρλατανισμού, με οτι φυσικά σηματοδοτεί ο συμβολισμός Αλαβάνου σ αυτή την εν πολλοίς αναμενόμενη μεταστροφή.
Ζητούμενο και εδώ, όπως βεβαίως και σε κάθε τακτικίστικη επιλογή με ανάλογη φυσιογνωμία, δεν είναι η πολιτική δράση αλλά η πολιτική εξαπάτηση με στόχο την...
πολιτική επιβίωση και σωτηρία.
Με όχημα επομένως τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό της πλέον ξεφωνημένης τσαρλατανίστικης αντίληψης για την πολιτική, αυτό που αποσαφηνίζεται είναι οι κοντόφθαλμες επιδιώξεις των πρωταγωνιστών.
Ο Λαφαζάνης προσβλέπει στην παντί τω τρόπω πολιτική του επιβίωση και όπου κάτσει, αφού δε βγήκε το πείραμα του πολιτικού λεονταρισμού στον οποίο τον έσπρωξαν για να ηρωοποιηθούν οι πολιτικοί του συνεργάτες.
Ο Αλαβάνος προσβλέπει στην πολιτική του επαναφορά, έχοντας χορτάσει από το πικρο ποτήρι της πρόωρης παράδοσης στο μικρο Αλέξη, που έθεσε τον ίδιο έξω από το κάδρο των εξελίξεων.
Και οι δυο έχουν επίγνωση και του ευτελούς της επιδίωξης, αλλά και του ποταπού του στόχου τους που έχει μηδενικές αναγωγές σε πραγματική κοινωνική και πολιτική δράση.
Για τους μεν δυο, μένει να ευχηθούμε καλό κατευόδιο στο συναπάντημα τους με τον μετεκλογικά αποδεκατισμένο ΣΥΡΙΖΑ, και τη νοσταλγική Φώφη...
Για δε το υγιές κομμάτι - όποιο είναι και στο βαθμό που υπάρχει - των οπαδών Λαφαζάνη, θα πρέπει σύντομα ν αποφασίσει αν θα παραμείνει νεροκουβαλητής σε προσωπικούς τυχοδιωκτισμούς, ή αν θα συναισθανθεί το μέγεθος της πραγματικής του ευθύνης απέναντι στην ιστορία.
Αυτός ο αγώνας... Γι αυτή την πατρίδα... Μόνο με καθαρή ταυτότητα μπορεί να έχει προοπτική.
Οι τολμηροί, δεν έχουν παρά να σηκώσουν το γάντι...
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου