Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Σκόπια: Ολομέτωπη σύγκρουση Γκρούεφσκι κατά του Τζορτζ Σόρος

Ο αρχηγός του σλαβικού κόμματος  VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία ‘Ρεπούμπλικα’ („Република“) έχει ως κύριο θέμα τις δραστηριότητες του Αμερικανού προπαγανδιστή Τζορτζ Σόρος στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, τη δυναμική του να συγκεντρώνει πολιτικές δυνάμεις στην υπηρεσία της ιδεολογίας του, μέσω των ‘ανοικτών κοινωνιών’ και όπως ο ίδιος είπε με τα εκατομμύρια που ‘χύθηκαν’ για το σκοπό αυτόν στα Σκόπια...


«Ήταν μια δύσκολη, αλλά ενδιαφέρουσα χρονιά. Ναι, είχαμε έναν σκληρό αντίπαλο και δεν σκέφτομαι την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση- SDSM,  αυτή ήταν απλά το κάλυμμα, το εργαλείο, η λαβίδα…  Πίσω τους βρίσκονταν ο Τζορτζ Σόρος με τα εκατομμύρια του που χύνονταν στη χώρα, μέσω του... δικτύου των ΜΚΟ, των μέσων ενημέρωσης, των πολιτικών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, η επιρροή των πιο ισχυρών κρατών του κόσμου, που αποτελούσαν μια αποφασιστική επιρροή για μια μικρή χώρα όπως είναι η δική μας. 

Όλα αυτά δεν θα γίνονταν με τόση ευκολία, εάν είχαμε μια οικονομία ισχυρότερη,  που θα πρόσφερε νέες θέσεις εργασίας. Παρά το γεγονός αυτό, έχουμε επιτυχία και αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

Η συνέντευξή του που είχε τίτλο:  «Η Κοινωνία των Πολιτών δεν πρέπει να παραμείνει στο μονοπώλιο του Σόρος»,  είχε τον υπότιτλο «γιατί ο Σόρος εστιάζει την προσοχή του στα Σκόπια», ο Γκρούεφσκι δηλώνει ότι το ενδιαφέρον του Σόρος δεν είναι νέο, αλλά επί 25 χρόνια αναμιγνύεται στην πολιτική των Σκοπίων, «αλλά τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει ενταθεί».

«Υπάρχει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) στα Σκόπια, είναι η «Open Society Institute», που χρηματοδοτείται  απευθείας από τον Σόρος ή από μέσα τα οποία ελέγχει. Αυτό έχει καταδικασθεί από το VMRO-DPMNE. Αντίθετα δεν υπάρχει παρόμοια κίνηση από το SDSM”.

«Έτσι, ό, τι κάνουμε εμείς είναι κακό και ό, τι κάνει το SDSM είναι καλό ή υπάρχει σιωπή. Ο άνθρωπος, που επί 25 χρόνια ήταν επικεφαλής του «Ινστιτούτου  Ανοικτής Κοινωνίας» στα Σκόπια, είναι μέλος  του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του SDSM.

Πέρυσι, φαινομενικά, συνταξιοδοτήθηκε, αλλά στην πραγματικότητα τοποθέτησε ένα μέλος στη θέση του που είναι δούλος του και δεν γνωρίζουμε ούτε το όνομά του,  αλλά καθοδηγεί  στην ίδια πολιτική του προκατόχου του. Δεν χρειάζεται να κρύβεται ότι είναι μέλος  του SDSM. Οι άνθρωποι του Σόρος έχουν μιλήσει ανοιχτά εναντίον μας στις πολιτικές συγκεντρώσεις του SDSM. Έτσι το κόμμα μας έχει καθορίσει και λέει ότι SDSM=SOROS», είπε χαρακτηριστικά ο Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, στόχος του Σόρος είναι η χρησιμοποίηση του πλούτου του, προκειμένου να ασκήσει επιρροή σε δύο κατευθύνσεις: να δημιουργήσει ‘ιδεολογικό στρατό’ και μέσα από την χρηματοπιστωτική κερδοσκοπία – γνωστά τα αποτελέσματα σε ορισμένες χώρες- να επωφεληθεί από την χρηματιστηριακή αγορά.

«Ο Σόρος στα Σκόπια έχει κάνει έναν σύγχρονο στρατό. Πέρα από τον κλασικό στρατό. Οι ΜΚΟ του Σόρος έχουν δημιουργήσει έναν στρατό χωρίς τουφέκια και πιστόλια, όπως ήταν πριν από 100 χρόνια, τώρα ο στρατός αποτελείται από ιδεολογική διάβρωση που ελέγχει ΜΚΟ, μέσα ενημέρωσης με διεφθαρμένους δημοσιογράφους και επιρροή των ισχυρών ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης σε θέματα της χώρας μας καθώς και κατευθύνσεις ξένων κυβερνήσεων με τις πολιτικές τους στη χώρα μας».

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς έτσι ενεργεί ο Σόρος και στη συνέχεια κάνουν ότι θέλουν. Μπορούν να μας συνθλίψουν και να μας ζυμώνουν σαν ζύμη. Θα μας πούνε εγκληματίες, κλέφτες, προδότες, ηλίθιους και ανίκανους, ότι είμαστε τέρατα και έτσι οδηγούμαστε στις εκλογές. Εφευρίσκουν ένα σωρό ψέματα και παραπληροφορούν, θα πει ο Νίκολα Γκρούεφσκι, μεταξύ των άλλων.

Ο ίδιος θα επισημάνει, ως κατακλείδα της συνέντευξής του, ότι η ανάληψη της εξουσίας στις ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ θα αλλάξει αυτήν την κατάσταση.


«Διάβασα το βιβλίο του Τραμπ που λέει για μια ένδοξη Αμερική, είναι σημαντικό βιβλίο με νέες ιδέες και ελπίζω στην αλλαγή της σημερινής κατάστασης», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου