Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ξεχειλίζει ψέμα και εξαπάτηση

Όταν συναντηθήκατε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, σας έδωσε τρεις διαβεβαιώσεις:...

του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
1) Δεν θα αποδεχθώ οδικό χάρτη και πενταμερή διάσκεψη.
Κι όμως, την 1η Δεκεμβρίου αυτοαναιρέθηκε και...
τα αποδέχθηκε όλα, σύμφωνα με τον πάγιο τουρκικό στόχο.
2) Μοναδικό θέμα μιας πολυμερούς-διεθνούς διάσκεψης θα είναι το θεμελιώδες θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Κι όμως, κανένα κεφάλαιο του Κυπριακού δεν έκλεισε κι όλα θα ενταχθούν σε μια διαδικασία πάρε-δώσε κατά την πενταμερή διάσκεψη, σύμφωνα και πάλι με τον πάγιο τουρκικό στόχο.
3) Δεν μπορεί να υπάρξει λύση με παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και διατήρηση τουρκικών εγγυήσεων.
Κι όμως, παραμονές της μετάβασής του στη Γενεύη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναιρεί όλες τις «κόκκινες γραμμές» που σάς είχε παρουσιάσει, δηλώνοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμπεριληφθεί στο «σύστημα εγγυήσεων» και η Τουρκία.
Η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη δεν μπορεί πλέον να ενταχθεί ούτε καν στα πλαίσια της «ρεαλιστικής γραμμής», γιατί ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια του «συμβιβαστικού πνεύματος» ώστε να δημιουργηθούν προοπτικές για μια σωστή και λειτουργική λύση στην Κύπρο, όπου οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι θα συνυπάρχουν σ’ ένα ακηδεμόνευτο κράτος.
Δυστυχώς, οι τραγικές υποχωρήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη οδηγούν σε πλήρη υποταγή στον Τούρκο κατακτητή με ότι αυτό θα συνεπάγεται για τον Ελληνισμό της Κύπρου, αλλά και για την Ελλάδα.
Είτε με μια πολύ κακή συμφωνία στη Γενεύη ή με ναυάγιο της πενταμερούς ή με απόρριψη μιας συμφωνίας στο δημοψήφισμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κι όσοι σήμερα τον στηρίζουν ή σιωπηλά τον αφήνουν να προχωρά από υποχώρηση σε υποχώρηση θα είναι οι νεκροθάφτες της λύσης και της επανένωσης της Κύπρου.
Όταν εσείς οι ομογενείς συζητούσατε με στελέχη της Γερουσίας, της Βουλής, αλλά και με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου, παρουσιάζατε με επιχειρήματα τις πάγιες «κόκκινες γραμμές» της Λευκωσίας -και όχι τις δικές σας-, ζητώντας τη βοήθειά τους για να μην υλοποιηθούν οι τουρκικοί στόχοι.
Και παρά την διαχρονική στήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία και παρά τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του λεγόμενου «ελληνικού λόμπι», καταφέρνατε -κατά διαστήματα- να αποτρέπετε τα χειρότερα.
Τώρα, τι θα πείτε σε όλους αυτούς;
Ό,τι οι θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης ήταν ένα ψέμα, μια απάτη;
Ό,τι η Κύπρος έχει έναν Πρόεδρο που αυτοαναιρείται και δεν κρατάει το λόγο του;
Αλήθεια, τι θα τους πείτε;
  • Ο Πανίκος Παναγιώτου είναι ανταποκριτής του «Φιλελεύθερου» στη Νέα Υόρκη
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μετά το 10.40 εκτενής και στοχευμένη αναφορά σε όλα όσα σχετίζονται με τις κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου