Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μ.Cavusoğlu: «Εθνική υπόθεση» το Αιγαίο για την Τουρκία- Επίθεση στον Π. Καμμένο

Ενιαία «εθνική» στάση για την Ελλάδα και το Αιγαίο τα οποία χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» θα αναζητήσει η Τουρκία  σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό εξωτερικών Mevlüt Cavusoğlu, μετά το Δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου...

Μ.Cavusoğlu: «Εθνική υπόθεση» το Αιγαίο για την Τουρκία- Επίθεση στον Π. Καμμένο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόφωνης Χουριέτ ο κ. Cavusoğlu είχε συνάντηση σήμερα με τους διευθυντές των τουρκικών  εφημερίδων στην Άγκυρα για  να τους  ενημερώσει για τις εξελίξεις και μέσα στα θέματα αυτά ήταν και τα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με την Χουριέτ μετά το Δημοψήφισμα η κυβέρνηση θα καλέσει τα κόμματα να εξετάσουν τις σχέσεις με την Ελλάδα και το Αιγαίο που αποτελούν  όπως είπε «εθνική υπόθεση» και πρέπει να αντιμετωπισθούν με τέτοιο τρόπο.

Η δήλωση αυτή τoυ κ.Cavusoğlu η οποία εσκεμμένα διαρρέεται στην αγγλόφωνη Χουριέτ, προαναγγέλλει ουσιαστικά την διαμόρφωση νέας στρατηγικής στο...
Αιγαίο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά το δημοψήφισμα, στην οποία θα επιδιωχθεί ευρύτατη συναίνεση από τα άλλα κόμματα. Όμως είναι γνωστό ότι τόσο το Κεμαλικό CHP όσο και το ακροδεξιό εθνικιστικό MHP με το οποίο συμπλέει ο κ. Erdogan έχουν ακραίες θέσεις  για τα ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο. 

Αλλά και η νυν κυβέρνηση έχει δώσει απολύτως αρνητικά μηνύματα  σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στο παρελθόν καθώς  τους τελευταίους μήνες το στίγμα του Erdogan είναι της γενικής αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης και της πλήρους αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Είναι προφανές ότι εάν η διαμόρφωση της «ενιαίας» στάσης  της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στο Αιγαίο, στηριχθεί σε αυτό το πλαίσιο τότε η  ελληνική εξωτερική πολίτικη θα έχει πολύ περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει. 

Στην ίδια συνάντηση ο κ. Cavusoğlu εξαπέλυσε και πάλι βολές εναντίον του Π. Καμμένου λέγοντας ότι οι «απερίσκεπτες  δηλώσεις» του  προκαλούν εντάσεις και μόνο μετά την παρέμβασή του  κ. Τσίπρα που ζήτησε από τον κ. Καμμένο να σταματήσει τις εχθρικές δηλώσεις ,αποφεύχθηκαν νέες εντάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου