Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Το θύμα και το χάσμα

Δεν υπάρχει κανένα χάσμα ανάμεσα σε Σόιμπλε και Λαγκάρντ. Και πάντως σίγουρα δεν υπάρχει χάσμα με τρόπο που να δυσκολεύει τον ένα ή την άλλη στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους...

Το χάσμα Σόιμπλε - Λαγκάρντ και οι προοπτικές του Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Υπάρχει ένα χρέος που στην ουσία του είναι εργαλείο και καταλύτης καθυπόταξης και εν τέλει διάλυσης της χώρας…

Υπάρχει ένα δουλοπρεπές πολιτικό προσωπικό που ερωτοτροπώντας με...

τη «βιώσιμη» διαχείριση αυτού του πράγματος, ενδίδει σε ότι του ζητηθεί και υλοποιεί εφιαλτικές αποφάσεις….


Υπάρχει μια ρητορική διαχείριση του όλου προβλήματος απ όλους τους πρωταγωνιστές, η οποία ως προς τις μεθόδους και το επιδιωκόμενο ανακυκλώνεται εδώ κι μια επταετία, με τα γνωστά αποτελέσματα σε βάρος των γνωστών υποζυγίων και προς όφελος  συγκεκριμένων κέντρων και επιλογών…

Και βεβαίως υπάρχει και ένα μοντέλο αποφάσεων, περισσότερο πολιτικό για τους μεν…. Περισσότερο τεχνικό για τους δε…  αλλά που στη βάση τους έχουν θύματα, και επιπτώσεις με συγκεκριμένη ταυτότητα που ουδόλως αμφισβητείται.

Χρονοδιαγράμματα και προσχήματα υπάρχουν πολλά. Και δεσμεύσεις υπάρχουν… Και τυπικά εμπόδια των οποίων γίνεται επίκληση υπάρχουν.

Το μόνο που δεν υπάρχει είναι η ελάχιστη αμφιβολία, για το ποιος κράτα το μαχαίρι, και το ποιος πρόκειται να συρθεί στο ταμείο για το λογαριασμό.


Όλα τα υπόλοιπα, είναι επικοινωνιακή διαχείριση μιας πρωτοφανούς απάτης με ασύλληπτα γεωστρατηγικά χαρακτηριστικά και προεκτάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου