Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Μεταφέρονται στρατεύματα στο Κατάρ για την ασφάλεια στον Κόλπο…

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να μεταφέρει στρατεύματα στη βάση στο Κατάρ, επειδή, όπως λέει, είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ασφάλειας του συμμάχου της, μετά την απόφαση διακοπής των διπλωματικών σχέσεων γειτονικών προς αυτό χωρών...



Ο Τσαβούσογλου, είχε χθες συνάντηση με τον ομόλογό του, του Μπαχρέιν, Σεΐχη Χαλίντ μπιν Αχμέντ αλ Χαλίφα, όπου τόνισε ότι ο στόχος του τουρκικού κράτους είναι η... διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στον Κόλπο, προσθέτοντας ότι  δεν απευθύνεται σε καμία χώρα του Κόλπου ξεχωριστά.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι επιζητούν τον τερματισμό της κρίσης πριν από το τέλος του Ραμαζανιού, δηλαδή την 25η Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει το Κατάρ και θα διατηρήσει συγχρόνως καλές σχέσεις με τις άλλες χώρες του Κόλπου, αλλά προς το παρόν δεν επέκρινε άμεσα τη Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδικάη Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος τη Δευτέρα με μια συντονισμένη ενέργεια έκοψαν όλους τους δεσμούς τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία-  τη ‘Μουσουλμανική Αδελφότητα’ και  την οργάνωση ‘Ισλαμικό κράτος’-.
(haberler.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου