Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Μια απάντηση σε έναν ηλίθιο που έστειλε γράμμα στον… εαυτόν του

Τυχαία στο διαδίκτυο διάβασα την ανάρτηση μιας φίλης που με οδήγησε με παραπομπή σε ένα άρθρο που γράφτηκε με αφορμή σχόλια για την επίθεση στον Παπαδήμο στην ηλεκτρονική εφημερίδα «AthensVoice» από κάποιον κύριο Δημήτρη Ιωάννου -υποτίθεται- οικονομολόγο και αγνώστων λοιπών στοιχείων...

του ΟΘΩΝΑ ΚΟΥΜΑΡΕΛΛΑ

Ο μέγας αυτός «οικονομολόγος» διεκδικητής του επόμενου Νόμπελ οικονομίας -φαντάζομαι-, εξανιστάμενος, φαίνεται, με αυτούς που θύμισαν τα έργα και της ημέρες του μεγαλοπροδότη της πατρίδας μας, πρώην δοτού πρωθυπουργού, αποφάσισε να ζητήσει το λόγο γράφοντας διάφορα «χαριτωμένα» περί οικονομίας και PSI, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, ότι η προστυχιά και η ιδιοτέλεια, πολλές φορές, συμβαδίζουν με την απέραντη ηλιθιότητα, αλλά συνάμα με την αμορφωσιά και το λειτουργικό αναλφαβητισμό των καθεστωτικών «επιστημόνων» και -κατά τ’ άλλα- άτεχνων προπαγανδιστών.

Όντως ο κ..... ηλίθιος έχει δίκιο. Είναι ματαιοπονία και χάσιμο χρόνου να απαντάμε σε λοβοτομημένους βλάκες σαν και του λόγου του. Πολύ περισσότερο σε λαμόγια και τυχοδιώκτες που... κερδοσκοπούν με τον οικονομικό θάνατο μιας ολόκληρης χώρας και την πραγματική γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού. Έχει απόλυτο δίκιο! Σήμερα, συγκρούεται από τη μια η λογική και από την άλλη η προστυχιά της προσωπικής ιδιοτέλειας όλων αυτών που εκφράζει και εκπροσωπεί ο ίδιος. Έτσι, με περισσή απρονοησία και άγνοια κινδύνου ενός παντελώς ηλίθιου κουνάει το δάκτυλο στους άλλους. Τολμάει να μιλήσει για εθνικό καθήκον ποιος; Ο υποστηρικτής των απατεώνων και των προδοτών!

Όχι βλάκα μου. Δεν σε ξεπούλησε κανένας εσένα! Εσύ ξεπουλήθηκες μόνος σου! Και πολύ φτηνά μάλιστα!

Κοιτάξου στον καθρέπτη σου, όταν τολμάς να μιλήσεις γι’ αυτούς που «τεμπελιάζουν, κλέβουν, παρασιτούν και περνούν ζωή χαρισάμενη στην πλάτη αλλονών»! Είσαι ένας από αυτούς! Σε αναγνωρίζουμε από μακριά από το λόγο και τη γραφή σου. Σαν τον κλέφτη που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

Φυσικά και φταίει η χρεοκοπία την οποία ο Παπαδήμιος -που υπερασπίζεσαι- και οι όμοιοί του οδήγησαν τη χώρα. Και την κρατούν εκεί σιδηροδέσμια για να της ρουφούν και την τελευταία ικμάδα και την τελευταία σταγόνα αίματος. Τα ζόμπι της χρηματοπιστωτικής μαφίας, τσιράκι της οποίας είσαι.

Αναρωτιέται -ο βλάξ- πως έγινε η απάτη αυτή με το PSI. Τι θράσος και περισσή αναίδεια; Μα σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται; Σε έχοντες μνήμη χρυσόψαρου όπως ο ίδιος ενδεχομένως πιστεύει;

Ας κοιτάξουμε όμως τα πραγματικά στοιχεία από τους επίσημους λογαριασμούς του κράτους και ας δούμε πως έγινε η απάτη, απολύτως συνειδητά από το δίδυμο Παπαδήμου - Βενιζέλου, αφού ο ίδιος ο ηλίθιος δεν γνωρίζει και ρωτά για να μάθει:

Το PSI συνίστατο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύψους 205,6 δις ευρώ με εικονική απομείωσή του ύψους 106 δις ευρώ. Εικονική απομείωση διότι η αναδιάρθρωση έγινε με ανταλλαγή των ομολόγων με νέα ομόλογα, αλλά:
1. Με καταβολή χρηματικής αποζημίωσης σε ιδιώτες ομολογιούχους (παρέα του γνωστού Τσάρλς Νταλάρα) ύψους 30 δις ευρώ σε ρευστό. Δηλαδή έναντι χαρτιών ονομαστικής αξίας 37 δις που «κουρεύτηκαν» κατά 17 δις, η παρέα Νταλάρα εισέπραξε σε ρευστό αποζημίωση 30 δις. Πήραν δηλαδή αντί για 37 δις χαρτιά, 30 στο χέρι και ζεστά-ζεστά και άλλα 20 σε ομόλογα. Καλή «μπάζα», δε λέω…. Κι επειδή αυτά τα λεφτά δεν υπήρχαν, απλά τα δανειστήκαμε από το ευρωσύστημα!
2. Χρηματοδότηση της εγγύησης που ζήτησε η ΕΚΤ ύψους 35 δις ευρώ, επειδή με το PSI η ελληνική οικονομία εισήλθε σε καθεστώς selective default. Δηλαδή, πληρώσαμε σε ρευστό άλλα 35 δις (που δεν υπήρχαν και τα δανειστήκαμε) για επαναγορά τίτλων που είχαν παρασχεθεί στο ευρωσύστημα ως ενέχυρο.
3. Χρηματοδότηση δεδουλευμένων τόκων ύψους 5,7 δις ευρώ.
4. Χρηματοδότηση ανακεφαλαιοποίησης συστημικών τραπεζών αρχικά 23 δις ευρώ και στη συνέχεια άλλα 25 δις ευρώ (τις επόμενες ανακεφαλαιοποιήσεις δεν τις υπολογίζουμε).

Πόσο μας κάνουν όλα αυτά τα παραπάνω ποσά που καταβλήθηκαν σε ρευστό και προκειμένου να γίνει αυτό τα δανειστήκαμε για να υλοποιηθεί το PSI;
30+35+5,7+23+25 = 118,7 δις ευρώ, έναντι απομείωσης του χρέους κατά 106 δις ευρώ. Τουτέστιν από το PSI βγήκαμε χρεωμένοι με επιπλέον 118,7-106 = 12,7 δις ευρώ!!!!!

Φυσικά ο τρισμέγιστος αυτός φωστήρας της οικονομολογίας δεν ξέρει ούτε καν πρόσθεση και αφαίρεση. Έτσι αναρωτιέται σε τι συνίσταται η «μεγαλύτερη χρηματοοικονομική απάτη στην ιστορία της ΟΝΕ». Συγχαρητήρια αγαπητέ κ. βλάκα. Κατ’ ευθείαν για το Νόμπελ της… ανοικτής παλάμης! Είναι το ελάχιστο που σας αξίζει.

Βέβαια ο άνθρωπος αυτός ξεπερνάει κάθε πρόκληση στη νοημοσύνη μας, όταν με θράσος 1000 πιθήκων (ράτσας… μακάκα προφανώς) ισχυρίζεται ότι έναντι των 15 δις που έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI, το κράτος τα είχε χρηματοδοτήσει με 200 δις τη 10ετία 2000-2010, ενώ από το PSIκαι μετά έχουν εισπράξει άλλα 60 δις.

Βρε γελοιωδέστατε μπαγαπόντη, τι μας λες; Προσθέτεις το σύνολο των καταβληθέντων συντάξεων;
Και οι πληρωμένες ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, τι απέγιναν; Δεν συνυπολογίζονται; Και οι καταβαλλόμενες; Ούτε αυτές; Μήπως η αναδιανομή από τη φορολογία;
Μόνο για να πληρώνουμε τους δανειστές και τους τζερεμέδες τύπου ηλίθιου επιστολογράφου πληρώνουμε φόρους;
Ή μήπως η σύνταξη είναι παροχή ελεημοσύνης και όχι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, πληρωμένο μάλιστα με πολύ κόπο και ιδρώτα; Αλλά πότε ίδρωσε ο ίδιος για να ξέρει;

Ωστόσο αυτός ο άθλιος προπαγανδιστής τολμάει να ισχυρίζεται ότι εάν δεν γίνονταν το PSI θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κόψουμε τις συντάξεις κατά 40%.
Τώρα δηλαδή που οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 60 έως 70% θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι!. Διότι κατά τη δική του μαθηματική λογική το 70 είναι μικρότερο του 40%!!!!!!!!

Φυσικά στην μακροσκελή επιστολή του ηλίθιου προπαγανδιστή προς τον εαυτόν του αναφέρονται πλείστα άλλα ευτράπελα και ανάξια σχολιασμού, απλά οφείλουμε να του επισημάνουμε από την πλευρά μας: Πράγματι σε ζώα της δικής του συνομοταξίας, δεν ιδρώνει το αυτί τους. Και φυσικά ο ίδιος είναι ελεεινότερος του αφεντικού του, αφού τουλάχιστον αυτός -το αφεντικό- δεν εκτίθεται, αλλά αφήνει τους ηλίθιους να εκτίθενται γι’ αυτόν.

Μιλάει όμως ότι εμείς που γνωρίζουμε την αλήθεια και την διεκδικούμε, αποτελούμε την μεγαλύτερη απειλή για την αγαπημένη του… πατρίδα. Φυσικά την τσέπη του εννοεί, όπως και αυτή των καθαρμάτων που υποστηρίζει! Κι έχει δίκιο!!!!

*Ο Όθωνας Κουμαρέλλας είναι δρ Αρχιτέκτονας Μηχ/κος και μέλος της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου