Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Τα Σκόπια εγκαταλείπουν τον «μακεδονικό» μεγαλοεϊδεατισμό και προσχωρούν στον δόγμα της «Μεγάλης Αλβανίας»

Αναμεταδίδω την είδηση ως έχει, για να την αναλύσουμε μετά με σοβαρότητα, διότι η βλακεία τελικά δεν έχει όρια εδώ στο Ελλαδιστάν...


του Γ. ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

«Ο νέος υπουργός Πολιτισμού της ΠΓΔΜ κατα-δεικνύει την αλλαγή στρατηγικής στη γειτονική χώρα. Το γκρέμισμα αγαλμάτων που είχαν ανεγερθεί επί πρωθυπουργίας του Νίκολα Γκρούεφσκι στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας προαναγγέλλει ο... νέος υπουργός Πολιτισμού της μεταβατικής κυβέρνησης Ζάεφ, κ. Ρόμπερτ Αλαγκιοζόφσκι. Ανάμεσα σε αυτά που αναμένεται να αποκαθηλωθουν, είναι και αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είχε τοποθετηθεί τέτοιες μέρες πριν από 6 χρόνια στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Αν μη τι άλλο μια τέτοια ενέργεια, συμβολικής αλλά και πολιτικής σημασίας, μεθερμηνεύεται ως μια στροφή της γειτονικής χώρας στα όσα τεκταίνονται σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς επιθυμεί διακαώς να ενταχθεί τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Αλαγκιοζόφσκι σε δηλώσεις του ειδησεογραφικό πρακτορείο MAKFAX, κάνει ευθέως λόγο για... απολύμανση του «μακεδονικού» πνεύματος από την ψευδοϊδεολογία πού εξέπεμπε το σχέδιο Γκρούεφσκι υπό την ονομασία «Σκόπια 2014».

Τονίζει ότι προτεραιότητά του θα είναι ή διακοπή του παράφρονου αυτού σχεδίου, όπως το χαρακτήρισε, και η υιοθέτηση νέου νόμου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Π.Γ.Δ.Μ., καθώς επίσης και η αποκομματικοποίηση των θεσμών στον τομέα του πολιτισμού.

Κάνοντας ειδική αναφορά στα σχέδια που είχε εκπονήσει ο τέως πρωθυπουργός, σημείωσε με νόημα ότι «πρέπει να τα διακόψουμε άμεσα, διότι σαν το κουτί της Πανδώρας καθημερινώς μέσα στη νύκτα και το μαύρο σκοτάδι ξεφυτρώνουν νέα κιτς μνημεία, γλυπτά, περάσματα, κιονοστοιχίες, τα όποια, ενώ είναι περιττά, τα πληρώνουμε ακριβά».

Αυτή είναι η είδηση. Και πάνω σ’ αυτήν, η απύθμενη ελληνική βλακεία του διαδικτύου, που σε κάνει να τραβάς τα μαλλιά σου. Άλλος γράφει με πηχυαίους τίτλους ότι τα Σκόπια εγκαταλείπουν τον μακεδονικό μεγαλοϊδεατισμό τους. Άλλοι, ότι ξηλώνουν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να μπει τέλος στον εθνικισμό. Άλλοι, ότι είναι η τελευταία φορά που κυβέρνηση των Σκοπίων ορκίζεται στην χώρα ως... Μακεδονία. Άλλοι, οτι εγκαταλείπει το όνομα Μακεδονία επειδή επιδιώκει εξομάλυνση των σχέσεών της με την Ελλάδα. Ή ότι το κάνουν αυτό για να πετύχουν την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Να τις χέσω τις αναλύσεις σας! Μα δεν θυμάστε τι έγινε πριν ένα μήνα όταν ορκιζόταν πρόεδρος της Βουλής ο, αλβανικής καταγωγής, Ταλάτ Τζαφέρι; Ξεχάσατε το ξύλο και της βιαιοπραγίες; Δεν το βλέπετε ότι μέσα σ’ αυτό το κράτος αντιμάχονται δύο μεγαλοϊδεατισμοί; Ούτε ότι η νέα κυνέρνηση Ζάεφ, εξασφαλίζει οριακή πλειοψηφία στη Βουλή (62 βουλευτών του 120μελούς κοινοβουλίου) με την υποστήριξη των δύο κυριότερων παρατάξεων που εκπροσωπούν την αλβανική κοινότητα της χώρας; Και το κυριότερο, δεν το βλέπετε ότι πίσω απ’ όλα αυτά κινούν τα νήματα η Τουρκία και τα γεράκια του πενταγώνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Ήδη τα αλβανικά κόμματα, που κατέχουν 8 υπουργικές θέσεις, προωθούν την αλβανική ως μία εκ των επισήμων γλωσσών της χώρας στο σύνολο του εθνικού εδάφους και όχι μόνο στις ζώνες που κατοικούνται από Αλβανούς. Για να τονίσει την σημασία της διεκδίκησης αυτής, μάλιστα, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι άνοιξε στα αλβανικά την συνεδρίαση για την εκλογή του αχυρανθρώπου Ζόραν Ζάεφ.

Συνιστώ λοιπόν στους συμπατριώτες μου, αντί να χαριεντίζονται με αυτές τις κοσμοϊστορικές μεταβολές στην γειτονική χώρα, να αρχίσουν να ανησυχούν ιδιαίτερα, διότι αυτό που προωθείται είναι το γνωστό «ισλαμικό τόξο», που θα ξεκινάει από την Τουρκία, θα διέρχεται από την Θράκη (την δική μας Θράκη!), θα περνά από τα Σκόπια και θα εκτείνεται μέχρι την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.

Και το χειρότερο όλων, η «ελληνική» κυβέρνηση καμώνεται πως δεν αντιλαμβάνεται τίποτα απ’ όλα αυτά και χαριεντίζεται με την φιλοαλβανική κυβέρνηση των Σκοπίων.

*Ο Γιώργος Ιεροδιάκονος είναι συγγραφέας, μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου