Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Νέα επικίνδυνη στρατηγική υπαναχώρηση από το δίδυμο Αναστασιάδη - Κοτζιά

Όχι… Ο κ. Eide δεν αυτοσχεδιάζει. Σχεδιάζει και υλοποιεί… Έχει συγκεκριμένη γεωστρατηγική στόχευση και αξιοποιεί τόσο τις ανεπίτρεπτες υπαναχωρήσεις του κ. Αναστασιάδη, όσο και τις επικοινωνιακές δηθενιές του κ. Κοτζιά...


Ο κ. Eide, διατηρώντας και κυρίως απολαμβάνοντας την πλήρη κάλυψη του Γ.Γ. του ΟΗΕ An. Guterres, αλυσοδένει την Ελλάδα και την Κύπρο σε διαδικασίες που μόνο ζημιογόνες για τις εθνικές προτεραιότητες μπορούν να αποβούν.

Ο κ. Αναστασιάδης υπαναχώρησε από τις αρχικές δεσμεύσεις  του και οδηγείται σε δεύτερη διάσκεψη αυτή τη φορά στο Crans Montana, έχοντας επιτρέψει στον απροκάλυπτα τουρκόφιλο κ. Eide  να κάνει το δικό του παιχνίδι στρατηγικής, οδηγώντας τη διαβούλευση σε επικίνδυνα τετελεσμένα.

Ο κ. Κοτζιάς επιμένοντας στη ναρκισσίστικη αλλά άνευ ουσίας «αντιπαράθεση» με τον κ. Eide, όχι μονάχα δεν απαίτησε ως όρο απαράβατο την...
οριστική απομάκρυνση του κ. Eide από τη διαμεσολάβηση, αλλά δεν απετόλμησε ούτε καν να τραβήξει τα αυτιά του κ. Αναστασιάδη για την (ακόμη μια) στρατηγική του υπαναχώρηση, αναφορικά με τους ελάχιστους έστω όρους που ό ίδιος είχε θέσει προκειμένου να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Έτσι… Ελλάδα και Κύπρος, σύρονται γι ακόμη μια φορά σε μια εκβιαστική και χωρίς αποσαφηνισμένα όρια διαδικασία, όπου ο καθένας επιχειρεί με τον δικό του τρόπο να μεταφράσει επαμφοτερίζουσες διατυπώσεις του κ. Eide, αλλά αυτό αφορά στην επικοινωνιακή διαχείριση για την εξαπάτηση των αφελών, και όχι στην ουσία.

Ο κ. Αναστασιάδης έχοντας φροντίσει να άρει τους περιοριστικού όρους που ο ίδιος έθεσε, σύρει τον άφωνο κ. Κοτζιά σε μια διαπραγμάτευση χωρίς αποσαφηνισμένα τα όποια πρώτα ζητήματα που να καθιστούν ορατή τη συμφωνία αναφορικά με τις εγγυήσεις και το εδαφικό, και αυτό συνιστά μια επικίνδυνη αυτοπαγίδευση τόσο της Ελληνικής όσο και της Κυπριακής εξωτερικής πολιτικής.

Η Τουρκία, στοχεύοντας στα μέγιστα των επιδιώξεών της με κυρίαρχη αυτή της χρησιμοποίησης της Κύπρου με σκοπό τον εναλλακτικό διεμβολισμό ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να θυμάστε ότι αυτό που θα κάνει θα είναι…
Να παραχωρήσει μέσω του κ. Ακιντζί κάποια ψίχουλα στο εδαφικό, για να αποσπάσει μέσω αυτών και με εργαλείο τον κ. Αιντε όλα τα υπόλοιπα.

Φυσικά την κορυφαία ευθύνη γι αυτή την εξέλιξη, φέρουν τόσο η Κυπριακή όσο και η Ελληνική πολιτική ηγεσία, και αυτό συνιστά κορυφαίο πρόβλημα για τη νέα αυτοπαγίδευση που όλα δείχνουν πως θα είναι η τελευταία.

Αυτά προς το παρόν. Η νέα Διάσκεψη στο Crans Montana, είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου και μέχρι τότε θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε περισσότερα για όλα τούτα σε σχετική ραδιοφωνική εκπομπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου