Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Πίσω από τους αριθμούς διαβάζονται μηνύματα

Το κόμμα - υβρίδιο του Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche εξασφαλίζει 355 έως 425 έδρες, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του exit poll που μεταδόθηκε με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία...

Γαλλία - Εκλογές: Ραγδαίες εξελίξεις! Ολοταχώς για συντριπτική πλειοψηφία ο Μακρόν - Παραιτήθηκε πολιτικός αρχηγός

Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, το κόμμα Les Republicains λαμβάνει 125 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 49, η...
Ανυπότακτη Γαλλία 30 και το Εθνικό Μέτωπο 8 έδρες.

Ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος και δήλωσε: «Απόψε , παρά μία ανησυχητική αποχή, ο θρίαμβος του Εμανουέλ Μακρόν είναι αδιαμφισβήτητος. Η ήττα της αριστεράς , η ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι αναμφισβήτητη... ωστόσο ο θρίαμβος αυτός έχει μία τεχνητή πλευρά, διότι όλα τα προβλήματα της χώρας μας δεν θα διευθετηθούν με ένα μαγικό ραβδί».

Όπως αντιλαμβάνεστε, το σύστημα και οι μηχανισμοί του είναι εδώ, και ξέρουν να αφανίζουν αυτούς που απειλούν το καθεστώς, όπως και να αναδεικνύουν εκείνους που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν για λογαριασμό του.

Δεν το ξεγελάς... Δεν το χρησιμοποιείς... Δεν το διεμβολίζεις πέραν των ορίων που αυτό σου επιτρέπει, για να καταπιείς αμάσητη την ψευδαίσθηση. Ξέρει καλά να σε χρησιμοποιεί προκειμένου να "κάψει" συνθήματα και πραγματικές δυναμικές, αλλά ξέρει ακόμη και να δολοφονεί, αυτούς που πραγματικά του μπαίνουν στη μύτη. 

Το τι θα κάνει τελικά, θα εξαρτηθεί από το αν σε εκλαμβάνει ως συμπλήρωμα ή ως απειλή του.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τι λέγαμε μόλις πριν τρεις ημέρες, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου