Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν και με αφορμή τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται... 

Η πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης να καλέσει τον Τούρκο πρόεδρο στην Αθήνα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν ισοδυναμεί απλά με το Βατερλώ της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και μάλιστα εντός έδρας.


Αλλά παράλληλα με τούτο, και σε συνάρτηση με τη βίαια «εισβολή» του Τουρκικού αναθεωρητισμού στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα, υπάρχουν δυο ακόμη ασύμμετρες επιπτώσεις που κάνουν απειλητική την εμφάνισή τους, και των οποίων οι συνέπειες θα επισφραγίσουν τις γεωστρατηγικές διεργασίες την επόμενη περίοδο.

Η πρώτη εξ αυτών, αφορά στη συνολική αποδυνάμωση των εθνικών στρατηγικών προτεραιοτήτων, μέσα σε... 
ένα περιβάλλον στο οποίο συναντήθηκε ο ευρύτατος επιθετικός αναθεωρητισμός του Ερντογάν, με το γενικευμένο αναθεωρητισμό που χορογραφεί η Αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Η δεύτερη, σχετίζεται με τη διευκόλυνση της κλιμακούμενης Τουρκικής αναθεωρητικής επιθετικότητας, η οποία επιδιώκει να δρομολογήσει και συνολικότερες ανατροπές στην Βαλκανική, συνεπικουρούμενη βεβαίως και από τον αμφιλεγόμενο ρόλο των περιφερειακών ηγετών, πρωτίστως στην Αλβανία (και στο Κόσσοβο) και δευτερευόντως στη Βουλγαρία.

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» καταγγέλλει την επιθετικά προκλητική στάση του Προέδρου της Τουρκίας στην διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα, αλλά και τις ιστορικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία με τρόπο αυθαίρετο και ανεπίτρεπτο, ενσωματώνει και παραδίδει ουσιαστικά τη χώρα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς, εξυπηρετώντας ίσως σκοτεινές σκοπιμότητες των υπερατλαντικών μας «συμμάχων».

Η κυβέρνηση με βάση το Σύνταγμα, βεβαίως και διαθέτει ευρύτατο εκτελεστικό ρόλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα θεμελιώδη ζητήματα στρατηγικής διαχείρισης – και δη τα αφορώντα στην Εθνική ασφάλεια, στην εδαφική ακεραιότητα, και στα κορυφαία διμερή ζητήματα - μπορούν να επαφίενται σε αμφιλεγόμενης σκοπιμότητας πρακτικές και επιδιώξεις, ούτε πολύ περισσότερο να εμπίπτουν σε πολιτικές που αποδυναμώνουν διαχρονικές στρατηγικές και πάγιες εθνικές προτεραιότητες.

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», θεωρεί ότι απαιτείται συνολική μεταστροφή της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς και άμεσος καθορισμός επείγουσας ατζέντας μιας πολιτικά επιθετικής διπλωματίας, με κυρίαρχο εργαλείο το αίτημα για τη διασφάλιση των εθνικών δικαίων, μέσω του Διεθνούς Δικαίου.

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» προειδοποιεί πως, η επόμενη μέρα θα καταστήσει την Τουρκική διπλωματία ακόμη πιο επιθετική, σε μια προσπάθεια να εναρμονίζεται σε προδιαγραφές που θα ξεπερνούν κατά πολύ, τις προσδοκίες που καλλιέργησε, η συνολική παρουσία του Τούρκου Προέδρου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν σήμερα, δεύτερη μέρα της επίσκεψης Ερντογάν στην Κομοτηνή, δεν τιμούν την Ελληνική πολιτεία, και φυσικά δεν παραπέμπουν σε πολιτική ηγεσία ικανή να επιβάλει σε τιμώμενο επισκέπτη, την υποχρέωση για τον προσήκοντα σεβασμό στη χώρα που τον φιλοξενεί. 

Αν αυτή η κατάσταση δεν ανατραπεί άμεσα, τότε πάρα πολύ σύντομα το ζήτημα της άσκησης κυριαρχίας στη Θράκη, δεν θα παραμένει ρητορικό ως ερώτημα, αλλά θα αποτελέσει πραγματική παράμετρο, η επίλυση της οποίας ενδέχεται να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας εθνικής τραγωδίας.

Η προσωρινή Π.Γ
του "Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου