Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

«Ανορθόδοξο»: Ο Βαρθολομαίος ευλογεί τα τουρκικά όπλα ενάντια στους Κούρδους του Αφρίν

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μπορούσε, τουλάχιστον, να κρατήσει κάποια προσχήματα. Έδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρουν...
βαρθολομαίος
Προτίμησε τον διασυρμό και την προσβολή του αξιώματός του, προκειμένου να φανεί δουλοπρεπής προς τον Ερντογάν.
Κυνικά και απροσχημάτιστα ο «οικουμενικός πατέρας» εξέπληξε (;) τους πάντες και με με επιστολή του στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν φέρεται ότι του εύχεται προκλητικότατα κάθε επιτυχία στην...
βάρβαρη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν μιας ξένης χώρας και εναντίον ενός λαού που παλεύει για τα δικαιώματά του.

Εξίσου προκλητικό, πέραν και άλλων πολλών, είναι το γλοιώδες, σχεδόν χαμερπές, ύφος με το οποίο ο Βαρθολομαίος φέρεται να απευθύνεται στον Ερντογάν, πράγμα που δεν συνάδει καθόλου με το πατριαρχικό αξίωμα και τον ρόλο του.
Ιδού ολόκληρη η φερόμενη επιστολή του Βαρθολομαίου στον Ερντογάν κατά την «Hürriyet Daily News»:
«Ως παράδοση της εκκλησίας μας, προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, την υγεία των  ηγετών μας και την ευτυχία και καλοδαιμονία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των συγκρούσεων στη νότια γειτονιά μας, και ειδικά στη Συρία», λέει ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσθέτοντας ότι η εκκλησία προσεύχεται στο Θεό για να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Συρία.
«Είναι επιθυμία της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί τάχιστα σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, με το τέλος αυτής της αρρώστιας που είναι ο τρόμος, ο οποίος έχει επηρεάσει  όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας», αναφέρει επίσης ο κ. Βαρθολομαίος, η επιστολή του οποίου καταλήγει:
«Η αποφασιστική στάση του Προέδρου Ερντογάν που απαγορεύει αυστηρά το συσχετισμό μίας θρησκείας με την τρομοκρατία, αντικατοπτρίζεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε ότι εσείς και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτύχετε και η ‘Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας’ να φέρει ειρήνη στην περιοχή όπως το όνομά της υπόσχεται». (!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου