Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Δήλωση του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Για την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αυξανόμενη Τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδος, ιδίως μετά τον εμβολισμό  που προκάλεσε τουρκικό πολεμικό πλοίο σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων.


Επίσης καταδικάζουμε την πειρατική ενέργεια του Τουρκικού πολεμικού Ναυτικού το οποίο απέκλεισε στην ανοικτή θάλασσα το Ιταλικό πλωτό γεωτρύπανο SAIPEM 12000 που κατευθύνεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, για να προβεί σε γεωτρήσεις  εντός της ΑΟΖ της.

Εκτός από δυο ανακοινώσεις του Ελληνικού ΥΠΕΞ από τις οποίες απουσιάζει παντελώς ακόμη και,,,
η λέξη «καταδικάζω», και το σχετικό διάβημα προς τον Τούρκο Πρέσβη, κανένα άλλο πρακτικό - επιχειρησιακό μέτρο δεν έχει ληφθεί από ελληνικής πλευράς, για την εκδίωξη των τουρκικών πλοίων από τα χωρικά  ύδατα της Ελλάδος, και για τον απεγκλωβισμό  του πλωτού γεωτρύπανου. Δυστυχώς, η Τουρκία εκλαμβάνει την ήπια αντίδραση των Αθηνών ως ένδειξη αδυναμίας, παρά ως ευγενική διπλωματική διαχείριση.

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιέξοδη υποχωρητική τακτική έναντι των Τουρκικών αυθαιρεσιών σε βάρος της χώρας, και να υιοθετήσει την ενδεδειγμένη, σε κάθε περίπτωση προκλητικής παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας, «σκληρή γραμμή», και με τους κατάλληλους χειρισμούς στη διεθνή διπλωματία, αλλά και με την αποτελεσματική αξιοποίηση της παρουσίας του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Η προσωρινή Π.Γ
του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου