Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Παραλήρημα Μπαχτσελί: "Ο βυθός του Αιγαίου είναι γεμάτος από τους παππούδες σας"

"Δεν ξέρω αν η αυριανή μέρα θα γελά με τα καμώματα της σημερινής νύχτας, αλλά το βέβαιο είναι πως στο φως της μέρας θα κριθούν άπαντες". Αυτά λέγαμε χθες το βράδυ στον απόηχο της ταφόπλακας των ελπίδων που  οικοδομήθηκε στη Βάρνα. Και να...
O ηγέτης του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί
Προκλητικότατος εμφανίστηκε στις τελευταίες δηλώσεις του ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και ηγέτης του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος επιτέθηκε στον...
Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και την ΕΕ με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

«Ο Τσίπρας νομίζει πως το τέρμα είναι άδειο.. Αυτό το άτομο στις Βρυξέλλες, χωρίς να κοκκινήσει είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και αν το κάνει αυτό θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της» επεσήμανε αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. «Όλος ο κόσμος ξέρει ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπερηφάνειας και ο πάτος της θάλασσας είναι γεμάτος με τους παππούδες όσων εκστόμισαν κενά λόγια. Υπέστησαν τις συνέπειες όταν προσπάθησαν να κυκλώσουν την Τουρκία. Δεν είναι αστείο» συνέχισε ο Μπαχτσελίστην πρωτοφανή επίθεση κατά της Ελλάδας..
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για το εάν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είχε δηλώσει «δεν φοβόμαστε και δεν πρέπει και ο ελληνικός λαός να έχει την αίσθηση του φόβου, γιατί έχουμε την αποτρεπτική ικανότητα και είναι σαφές ότι όποιος την προκαλούσε θα ήταν σαν να πυροβολεί τα δικά του πόδια».
Πριν από περίπου έναν μήνα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε δηλώσει: «Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στις 26 Φεβρουαρίου εύστοχα ανακοίνωσε τα όρια του Έλληνα ομολόγου του και είπε να εξηγήσουν καλά σε αυτό το κακομαθημενο παιδί και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας. Πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες. Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου