Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Συρία- Αφρίν: Ο τουρκικός στρατός αντικαθιστά τους Κούρδους του Αφρίν με τρομοκράτες - Λεηλασίες, διωγμοί και αλλαγή του πληθυσμού

Ο τουρκικός στρατός άρχισε την επανεγκατάσταση των ανώτερων διοικητών της ομάδας «Φάιλακ αλ Ραχμάν», στην περιοχή στα βορειοδυτικά του Χαλεπίου καθώς η τρομοκρατική ομάδα εγκατέλειψε την Ανατολική Γούτα και κατευθύνθηκε στη βόρεια Συρία πριν από μερικές ημέρες, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα...


Αυτό ανέφερε την Δευτέρα, το αντιπολιτευτικό «Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (SOHR), η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με αυτό, ο διοικητής του σχηματισμού «Φάιλακ αλ Ραχμάν», Αμπντούλ Νάσερ Σαμίρ και αρκετοί ανώτεροι διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης αποχώρησαν από...
την Ανατολική Γούτα μετά από βαριές απώλειες σε μάχες με τον συριακό στρατό και μετακινήθηκαν στην περιοχή Μπούλα Μπούλα στις βόρειες αγροτικές περιοχές της πόλης Αφρίν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ένα σημαντικό γεγονός είναι οι ενέργειες των τουρκικών στρατευμάτων για την αντικατάσταση του εντόπιου  κουρδικού πληθυσμού με τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης που  οδήγησαν σε διαμαρτυρίες μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.

Ωστόσο, περισσότερες από 150 οικογένειες τρομοκρατών από την Ανατολική Γούτα εγκαταστάθηκαν πρόσφατα σε κατοικημένες περιοχές της πόλης Αφρίν, αφού ο τουρκικός στρατός δεν επέτρεψε στον τοπικό πληθυσμό να επιστρέψει στα σπίτια του.

Η «Φάιλακ αλ Ραχμάν», είναι παρακλάδι του «Μετώπου Αλ Νούσρα» το οποίο υποστηρίζεται από την Τουρκία, όπως και όλοι οι αντάρτες που εγκατέλειψαν στην ανατολική Γούτα.  

Αλλά, οι μαχητές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα δεν συνεργάζονται με μαχητικές ομάδες όπως η ‘Τζάις αλ Ισλάμ’ που υποστηρίζεται οικονομικά- στρατιωτικά  από την Σαουδική Αραβία.

Έγινε γνωστό ότι χθες Κυριακή,  οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, εμπόδισαν τους πολίτες στο Αφρίν να πάνε στο σπίτι τους στην κατεχόμενη από την Τουρκία πόλη, προκειμένου σε αυτά να εγκατασταθούν αυτοί που συνδέονται με την ‘Αλ Νούσρα’, δηλαδή οι τρομοκράτες της «Φάιλακ αλ Ραχμάν», που μόλις ήρθαν από την Ανατολική Γούτα.

Τις διαδηλώσεις στην πόλη Αφρίν των εντόπιων Κούρδων, κατέστειλαν οι παραστρατιωτικές δυνάμεις της ‘Τζάις αλ Σαρκίγια’ που σχετίζονται με την υποστήριξη της Τουρκίας στον ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’. 

Έδιωξαν τους κατοίκους με τη βία από τα σπίτια τους, στα  οποία εγκαταστάθηκαν οι μαχητές της «Φάιλακ αλ Ραχμάν».

Με την κατάληψη της πόλης Αφρίν της Συρίας από τον αυτοαποκαλούμενο ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’ και την απομάκρυνση  των ένοπλων κουρδικών δυνάμεων, συνεχίζονται οι λεηλασίες  και οι καταστροφές στα σπίτια των Κούρδων, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.



Όσες οικογένειες Κούρδων προσπαθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, οι αντάρτες του ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ δεν τις επιτρέπουν να εισέλθουν στην πόλη.

Τα σπίτια των Κούρδων στο Αφρίν έχουν κατασχεθεί από τους τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και παραχωρούνται  σε μέλη και οικογένειες ριζοσπαστικών οργανώσεων που εγκατέλειψαν την Ανατολική Γούτα, η οποία ελέγχεται τώρα από τον στρατό της Συρίας.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οικογένειες τρομοκρατών έχουν φθάσει καθώς τους υποσχέθηκαν σπίτια  στην πόλη Αφρίν και στα περίχωρα.

«Οι μετακινήσεις αυτές των ξέων Αράβων και Τουρκμένων που καταλαμβάνουν τα σπίτια των Κούρδων συνεχίζεται ακατάπαυστα. Οι ξένοι μεταφέρονται στην πόλη χωρίς σταματημό με οχήματα μέρα και νύχτα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι- και οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα αντάρτες, επιδιώκουν να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύσταση στην επαρχία Αφρίν, διώχνοντας τους Κούρδους,  μεταφέροντας αραβικό πληθυσμό καθώς και τουρκμένους.

(Στοιχεία από 3mv.ru και tr.zer.news)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου