Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Αυτοί οι φονιάδες έχουν το θράσος να παριστάνουν τους εγγυητές της νομιμότητας στον πλανήτη

Στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται "Πράσινοι Μπερέδες" των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων, για να τους ενισχύσουν στις επιχειρήσεις τους στην Υεμένη...


Μια μονάδα καταδρομών των "πρασινοσκούφηδων", των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, αναπτύχθηκε στα τέλη του 2017 στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη προκειμένου να...
βοηθήσει το Ριάντ να εντοπίσει και να καταστρέψει τις αποθήκες όπου οι αντάρτες Χούθι φυλούν τους πυραύλους τους, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.


Από την έναρξη του πολέμου στην Υεμένη, πριν από τρία χρόνια, οι Χούθι έχουν πολλαπλασιάσει τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον σαουδαραβικών πόλεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και Ευρωπαίους διπλωμάτες, οι στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων έφτασαν στη Σαουδική Αραβία τον Δεκέμβριο. Η ανάπτυξή τους σηματοδοτεί την αυξανόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Υεμένης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει "τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο", όπως την χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στο έδαφος της Υεμένης.

Τον Νοέμβριο του 2017 η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε, κοντά στο Ριάντ, έναν βαλλιστικό πύραυλο. Οι αντάρτες Χούθι επιβεβαίωσαν ότι εκτόξευσαν τον πύραυλο για να πλήξουν το αεροδρόμιο του βασιλείου που, με τη σειρά του, κατηγόρησε την Τεχεράνη ως υπεύθυνη για αυτήν την "άμεση επίθεση". Το Ιράν ωστόσο αρνείται κάθε εμπλοκή του στην κρίση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου