Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 
του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Μετά και από τις τελευταίες αποκαλύψεις, μέσα από τις οποίες έγινε φανερό το σαθρό και από κάθε άποψη εθνικά επιζήμιο πλαίσιο στο οποίο σύρεται η χώρα στην αποκαλούμενη «διαπραγμάτευση» για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, ένας νέος κύκλος πιέσεων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τους υπερατλαντικούς συμμάχους, οι οποίοι απαιτούν «εδώ και τώρα» λύση ικανή να ενεργοποιήσει τους δικούς τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς σε ολόκληρα τα Δυτικά Βαλκάνια.


Η συνάρτηση αυτών των πιέσεων, με την περαιτέρω επιθετική κλιμάκωση της καταφανούς αμφισβήτησης του συνόλου των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τη μεριά της Τουρκίας, παραπέμπουν σε ένα καθεστώς συνολικής κατάρρευσης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, και αυτό συνιστά μια εξέλιξη πρωτοφανή, εν μέσω και των εκβιαστικών απαιτήσεων που σχετίζονται ΚΑΙ με τα ανοικτά μέτωπα της οικονομίας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» προειδοποιεί πως, εάν η Ελληνική κοινωνία παραμείνει σε...
στάση αναμονής, προκειμένου να κλιμακώσει την αντίδρασή της μόνο κατά την υπογραφή της προετοιμαζόμενης ταπεινωτικής συμφωνίας με τα γειτονικά Σκόπια, τότε τίποτε πια δεν θα είναι ανατρέψιμο.
  • Οι μηχανισμοί της καταστολής παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και θα ενεργοποιηθούν… 
  • Μαζί τους θα ενεργοποιηθούν και οι επιχειρησιακοί βραχίονες του παρακράτους και της προβοκάτσιας… 
Και η πατρίδα μας από την επομένη κιόλας στιγμή, θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέα επικίνδυνα και μη αναστρέψιμα τετελεσμένα.

Η πρόβα τζενεράλε πραγματοποιήθηκε ήδη με τη γνωστή «Μπουταριάδα» (που ο απόηχός της δεν εξαντλείται μόνο στη χθεσινή μέρα αλλά θα συνεχίσει να κλιμακώνεται), και που όπως όλα δείχνουν μια χαρά αξιοποιήθηκε και δυστυχώς θα συνεχίσει να αξιοποιείται –ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ- για λογαριασμό ΚΑΙ της Κατοχής, αλλά ΚΑΙ της δουλοπρέπειας του πολιτικού προσωπικού, που έχει θέσει εαυτόν στην υπηρεσία της.

Η νέα πράξη εθνικής μειοδοσίας που «μαγειρεύεται»  με επίκεντρο το Σκοπιανό, όπως τονίσαμε και κατά την τελευταία μας ανακοίνωση, «δεν θα προκύψει ως αποτέλεσμα μιας μάχης που χάθηκε, αλλά ως ταπεινωτικό επισφράγισμα μιας μάχης που επί της ουσίας δεν δόθηκε ποτέ».

Γι’ αυτό και καλέσαμε τον Ελληνικό λαό και τις μαζικές του οργανώσεις σε εγρήγορση, επισημαίνοντας πως: «η καταφανής αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του, στη διαφαινόμενη μειοδοτική λύση, έχει ήδη καταγραφεί ΚΑΙ διαχρονικά, αλλά ΚΑΙ μέσα από την πρωτοφανή σε μαζικότητα συμμετοχή του, στα προηγούμενα δύο συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη». Και σε αυτό ακριβώς το κάλεσμα επιμένουμε πολύ δε περισσότερο τώρα.

Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. Η αντίληψη πως «είμαστε σε αναμονή και θα κινηθούμε ανάλογα με την τροπή των εξελίξεων» θα αποδειχτεί εν τοις πράγμασι μια ολέθρια αυταπάτη.

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» είναι διατεθειμένο να στηρίξει κάθε οργανωμένη κινητοποίηση -ακόμη και με τη μορφή του σοβαρά οργανωμένου συλλαλητηρίου- που θα καταδεικνύει και θα επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του λαού μας να μην αποδεχτεί νέα επικίνδυνα τετελεσμένα, και νέες απειλές για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Προειδοποιούμε όμως ότι αυτό δεν αρκεί.

Ο λαός και το κίνημα, πρέπει να περάσουν σε νέα φάση οργανωμένης και απολύτως σχεδιασμένης και πολυμέτωπης αντεπίθεσης, ικανής να διεμβολίσει την ατζέντα της δουλοπρέπειας, προκειμένου να ανακοπεί άμεσα η πορεία προς την καταστροφή.

Στο πλαίσιο αυτής της οργανωμένης αντεπίθεσης, θεωρούμε πως είναι απαραίτητο από αύριο κιόλας οι πιέσεις να κλιμακωθούν.
  • Δήμοι, περιφέρειες, τοπικοί φορείς, συνδικάτα, όλων των βαθμίδων οι οργανώσεις του λαού μας, θα πρέπει με αποφάσεις τους να προειδοποιήσουν με σαφή και καθαρό τρόπο πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν με κανέναν τρόπο την τυπική επικύρωση επικίνδυνων τετελεσμένων.
  • Ομοίως οι επιστημονικοί επαγγελματικοί φορείς, με προεξάρχουσα και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
  • Σειρά περιφερειακών κινητοποιήσεων επείγει να οργανωθούν, με αυτενέργεια και πρωτοτυπία, από το Καστελόριζο μέχρι τη Θράκη, και από την Καστοριά μέχρι την Καλαμάτα, και την Κέρκυρα αλλά και τη Μεγαλόνησο, μεταφέροντας σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Είναι φανερό πως η κλιμάκωση ενός τέτοιου αγώνα, ΟΧΙ μονάχα δεν αντιπαρατίθεται, αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ συμπληρώνει και συνδυάζεται μαχητικά με οποιοδήποτε συλλαλητήριο κορύφωσης της αγωνιστικής ετοιμότητας του λαού μας.

Ενώ στην ουσία του, μπορεί και πρέπει ν αποτελέσει το πρόπλασμα, για τη δημιουργία του αυθεντικού και γνήσια λαϊκού πατριωτικού κινήματος, που θα δομείται μέσα στην κοινωνία, με καθαρό δημοκρατικό πρόσημο, χωρίς εθνικιστικές ακρότητες και με υπεύθυνο πολιτικό λόγο.

Είναι φανερό επίσης, πως η κλιμάκωση ενός τέτοιου αγώνα, θα πρέπει παράλληλα να συγκεκριμενοποιεί το περιεχόμενο της πάλης της επόμενης μέρας, αφού ο αγώνας για την παρεμπόδιση μιας διαφαινόμενης πράξης εθνικής μειοδοσίας, θα πρέπει να ισχυροποιηθεί περαιτέρω και ως αγώνας για την συνολικότερη πολιτική ανατροπή.

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», θεωρεί πως το συντονισμό αυτού του πολυμέτωπου σχεδιασμού κλιμακούμενης αντίστασης, θα πρέπει να τον διαχειριστεί μια εγνωσμένου κύρους Διαρκής Πολιτική Επιτροπή Κοινωνικής και Εθνικής Ανασύνταξης, που θα αναδειχτεί μέσα από μια ευρύτατη πανελλαδική σύσκεψη φορέων, κινήσεων και προσωπικοτήτων, προσανατολισμένη να συμβάλει στον πολιτικό αγώνα του Ελληνικού Λαού, για την πατρίδα του και για την ζωή του.

Η Π.Γ του "Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου