Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ίλιντεν - Το Βατερλώ μιας διαρκούς εθνικής μειοδοσίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
της Π.Γ του «Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Όλα δείχνουν πως το διπλωματικό σόου που εμφανίζεται ως «διαπραγμάτευση» και αφορά στην ονοματοδοσία του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων, εισέρχεται στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση του.

Στην ουσία, πρόκειται για μια επικοινωνιακή διαχείριση προαποφασισμένων, με βάση τις πιέσεις των ισχυρών, οι οποίοι επιδιώκουν το Ευρωατλαντικό «μάντρωμα» όλων των Δυτικών Βαλκανίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ευρύτεροι γεωστρατηγικοί τους σχεδιασμοί.


Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» έχει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει, πως η σταδιακή διολίσθηση και η εν τέλει αποδοχή λύσης με σύνθετη ονομασία, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (αυτοτελώς… και ούτε καν με παράγωγό του) συνιστά μια επικίνδυνη εξέλιξη, και ταυτόχρονα μια ανεπίτρεπτη εθνική υπαναχώρηση, μέσα από την οποία συντηρείται αλώβητος ο σκληρός πυρήνας του σλαβόφωνου αλυτρωτισμού.
  • Το σημαντικό ιστορικό, πολιτισμικό και εθνικό κεφάλαιο της Μακεδονίας, εκχωρείται… 
  • Οι υποτιθέμενες εθνικές «κόκκινες γραμμές» δεν υφίστανται… 
  • Η προοπτική σταθερότητας στα Βαλκάνια ναρκοθετείται επικίνδυνα… 
  • Η πιθανότητα της υπερενίσχυσης των ακραίων εθνικιστικών κύκλων στη γείτονα, θεωρείται εν πολλοίς δεδομένη.
Και όλα τούτα τείνουν να «κλειδώσουν», ΚΑΙ με την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης, όχι ως αποτέλεσμα μιας μάχης που χάθηκε, αλλά ως ταπεινωτικό επισφράγισμα μιας...
μάχης που δεν δόθηκε ποτέ, με τις κυβερνήσεις των τελευταίων 25 χρόνων να σύρονται από διολίσθηση σε διολίσθηση, μέχρι την τελική και άνευ όρων παράδοσή τους στις απαιτήσεις ισχυρών «συμμάχων» και αμφιλεγόμενων  «προστατών».

Οι σημερινές πληροφορίες περί πιθανής επερχόμενης συμφωνίας με το όνομα «Ιλιντένσκα Ματσεντόνια», συνιστά την πλέον ακραία πρόκληση, ακόμη και στο επίπεδο των συμβολισμών, αφού η περίφημη «Ημέρα του Ίλιντεν», αποτελεί το ορόσημο για την συγκροτημένη εμφάνιση και θεμελίωση του "Μακεδονικού αλυτρωτισμού", τον οποίο η χώρα μας έχει ήδη πληρώσει με πανάκριβο τίμημα σε ανθρώπινα θύματα, σε εθνοτικές εκκαθαρίσεις, σε καταστροφές, ακόμη και με επαπειλούμενο διαμελισμό από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Η πρόκληση προσλαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις, από τη στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχώρησε στην άμεση, ρητή και κατηγορηματική διάψευση μιας τέτοιας εκδοχής, αλλά επιβεβαιώνει ουσιαστικά την ύπαρξή της με τον πλέον επίσημο τρόπο, και επιμένει να καταγίνεται με γενικολογίες περί «erga omnes και έωλων Συνταγματικών μεταρρυθμίσεων».

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ», δεν αποκλείει αυτή η νέα εξέλιξη που συνιστά εν πολλοίς επιβεβαιωμένη πλέον πληροφορία, να είναι μέρος ενός ακόμη εξευτελιστικού επικοινωνιακού αντιπερισπασμού, προκειμένου να προετοιμάζεται η κοινωνία, ώστε να συρθεί και εν τέλει να αποδεχτεί μια νέα πράξη εθνικής μειοδοσίας.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πληροφορία, αποτελεί μια νέα ακόμη πιο επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία ακόμη και αν δεν επαληθευτεί… 
  • Έχει ήδη ανοίξει τον ασκό του Αιόλου… 
  • Έχει ήδη επιδεινώσει την έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη διαπραγματευτική θέση της χώρας…
  • Έχει ήδη συμβάλει τα μέγιστα, στην περαιτέρω αποθράσυνση των σκοτεινών εθνικιστικών κύκλων στο γειτονικό κρατίδιο, που σχεδιάζουν ήδη τους επόμενους βηματισμούς τους, αναζητώντας την "ιστορική" τους δικαίωση. 
Την ίδια στιγμή, σημαντικές ενδείξεις καταδεικνύουν, ότι στο γεωπολιτικό πλιάτσικο με εργαλείο τον "Μακεδονισμό", εισέρχεται με πιέσεις από το παρασκήνιο και η Βουλγαρία, και αυτό συνιστά μια νέα επικίνδυνη τροπή, για την οποία πρώτοι και σε ανύποπτο χρόνο είχαμε προειδοποιήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Καλούμε το Ελληνικό λαό και τις μαζικές του οργανώσεις σε εγρήγορση. Η καταφανής αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, στη διαφαινόμενη μειοδοτική λύση, έχει ήδη καταγραφεί ΚΑΙ διαχρονικά, αλλά ΚΑΙ μέσα από την πρωτοφανή σε μαζικότητα συμμετοχή του, στα προηγούμενα δύο συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας αλλά και αυτής ακόμη της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, περνά πλέον αντικειμενικά σε μια άλλη διάσταση, που απαιτεί πολύ πιο στοχευμένες παρεμβάσεις. Πολύ δε περισσότερο που η ενδοτική διαχείριση στην υποτιθέμενη επίλυση του Σκοπιανού, συμπίπτει με την κλιμάκωση ισχυρών γεωπολιτικών πιέσεων και απειλών, σε όλο το εύρος της εθνικής μας υπόστασης, και μάλιστα σε μια εποχή με την πατρίδα μας καταφανώς αποδυναμωμένη, φυλακισμένη ουσιαστικά στις Συμπληγάδες των μνημονιακών - κατοχικών πολιτικών, που στραγγαλίζουν ακόμη και αυτό το δικαίωμά της στην εθνική αξιοπρέπεια.

Μελανό σημείο στην συνολική προσπάθεια ανάτασης, αγωνιστικής συσπείρωσης και συνολικής πολιτικής αντεπίθεσης του Ελληνικού λαού, ακόμη και για την υπεράσπιση της πατρίδας του και της ακεραιότητάς της, παραμένουν οι αμετανόητες πατριδοκάπηλες φωνές των εκπροσώπων του «ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ», που επιμένουν ν αναζητούν  δήθεν «πατριωτικές συμμαχίες» σε σκοτεινές συμμορίες μελανοχιτώνων, σε ακροδεξιά μορφώματα και σε νεοναζιστικά απολιθώματα άλλων εποχών.

Το «Μέτωπο για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ» ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους, πως ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ έχει πρόσημο, και αυτό το πρόσημο είναι αδιαπραγμάτευτα ΚΑΙ ΜΟΝΟ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Και αυτό αποτελεί τη μοναδική εγγύηση διαρκούς, συνεπούς και ασυμβίβαστης πολιτικής πάλης, μακριά από λογικές πατριδοκαπηλίας, μακριά από πρακτικές πολιτικού και κοινωνικού διχασμού.

Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, και μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε σε ανάληψη πρωτοβουλίας και σε ευρύ κάλεσμα για μια πανελλαδική σύσκεψη φορέων, κινήσεων και προσωπικοτήτων, με στόχο τη συγκρότηση μιας Διαρκούς Πολιτικής Επιτροπής Κοινωνικής και Εθνικής Ανασύνταξης, που θα μπορεί να αναλάβει το διαρκή συντονισμό υπεύθυνης ενημέρωσης και δράσεων σε ολόκληρη την επικράτεια, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα που έρχονται, γιατί αυτή τη φορά θα ισοδυναμούν με κορυφαίες εθνικές τραγωδίες.

Είναι ώρες ευθύνης... Και οφείλουμε να την αναλάβουμε...

Η ΠΓ του Μετώπου για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου