Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Πόλεμος με λέιζερ μεταξύ Κίνας - ΗΠΑ στην Αφρική

Πόλεμος με χρήση λέιζερ έχει ξεσπάσει στην Αφρική μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Δύο στρατιώτες των ΗΠΑ υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς, αφού Κινέζοι στρατιωτικοί  χρησιμοποίησαν λέιζερ εναντίον  αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους στο Τζιμπουτί, σύμφωνα με το Πεντάγωνο...


Οι τραυματισμοί, των δύο μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που πετούσαν με αεροσκάφος C-130, αποτελούν μέρος μιας σειράς αντίστοιχων συμβάντων με χρήση λέιζερ στην περιοχή. Οι ΗΠΑ υπέβαλαν επίσημη διαμαρτυρία στο Πεκίνο και ζήτησαν να...
διεξαχθεί έρευνα, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

"Είναι πολύ σοβαρά περιστατικά. Υπήρξαν δύο μικροί τραυματισμοί. Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί αληθινή απειλή για τους πιλότους μας", συνέχισε η εκπρόσωπος.
Τόσο η Κίνα όσο και η ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές βάσεις στο Τζιμπουτί, γεγονός που καθιστά το αφρικανικό κράτος έναν σημαντικό στρατιωτικό κόμβο στην Αφρική.
Η Κίνα άνοιξε την πρώτη της υπερπόντια στρατιωτική βάση πέρυσι στο κεντρικό λιμάνι του Τζιμπουτί και το οποίο βρίσκεται κοντά στην στρατόπεδο Λεμμονιέρ, η οποία λειτουργεί ως βάση επιχειρήσεων και ανεφοδιασμού των αμερικανικών δυνάμεων στην Αφρική.
Τα περιστατικά στόχευσης των αεροσκαφών των ΗΠΑ με λέιζερ λαμβάνει χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά πρόσφατα η αύξηση των περιστατικών έχει θορυβήσει το Πεντάγωνο.

Ο συνολικός αριθμός των συμβάντων είναι πιθανώς μικρότερος από 10, ανέφερε η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου. Τα λέιζερ μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή ή να αποπροσανατολίσουν τους πιλότους και να δημιουργήσουν κίνδυνο για την ασφάλεια τους. Τέλος η εκπρόσωπος είπε ότι: «Αναμένουμε από την Κίνα να την διερευνήσει διεξοδικά».

Με πληροφορίες από Wall Street Journal και Washington Examiner.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου