Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Το βασικό εισόδημα και το Κόμμα Πειρατών

Είναι απίστευτο αυτό που κάνουν κάποιοι στους πιο ευάλωτους κοινωνικά στο όνομα του κέρδους. Το Βασικό Εισόδημα είναι η ελευθερία να πούμε “ΟΧΙ” σ’ αυτή την κακοποίηση...
βασικό
Στο Κόμμα Πειρατών πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος από την στιγμή που γεννιέται, έχει δικαίωμα σε μία εξασφαλισμένη ποιότητα ζωής. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Βασικού εισοδήματος (το οποίο δεν πρέπει να...
συγχέεται με το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα και άλλα επιδόματα που χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια).
Ο θεσμός του βασικού εισοδήματος, έχοντας ως δεδομένο το ολοένα και πιο επισφαλές περιβάλλον που εντέχνως δημιουργείται στην αγορά εργασίας, αμφισβητεί την παραδοσιακή έννοια της εργασίας ως έμμισθη θέση απασχόλησης, η οποία προκαλεί αυτομάτως τον αποκλεισμό των ανέργων και όλων όσων λαμβάνουν στήριξη από προνοιακά επιδόματα.
Αντιτάσσει στην παρούσα κατάσταση ένα καθολικό, άνευ κριτηρίων και προϋποθέσεων βασικό εισόδημα το οποίο στη συνέχεια να φορολογείται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιστρέφει στο κράτος μόνο εφόσον ο εργαζόμενος μπορεί να διασφαλίσει την δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης με τον μισθό της εργασίας του.
Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι το βασικό εισόδημα θα λύσει αυτομάτως όλα τα προβλήματα. Πιστεύουμε όμως ότι η θεσμοθέτησή του είναι απολύτως απαραίτητη για να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση εμπιστοσύνης, η οικονομική ύφεση, να εξαλειφθεί η ακραία φτώχεια και να μειωθεί δραστικά ο κοινωνικός αποκλεισμός.
ΠΗΓΕΣ:
Πολιτική του Κόμματος Πειρατών για την Οικονομία, την Ανάπτυξη, την Οικονομική κρίση, την Εργασία και το Εγγυημένο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου