Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Νέα επικίνδυνη κατάσταση με πολλαπλές παράλληλες αναγνώσεις

Οι χθεσινές εξελίξεις με τους δεκάδες νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες στη Γάζα, δεν αποτελούν απλά ένα θλιβερό και αποκρουστικό γεγονός. Στην ουσία τους εγκαινιάζουν μια σύνθετη νέα κατάσταση με πολλαπλές παράλληλες αναγνώσεις...
Η Διεθνής στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία αναφορικά με την Ιερουσαλήμ, οδηγήθηκε σε μονομερή και ντε φάκτο κατάργηση με τρόπο ακραίο και προκλητικό, από τους Αμερικανούς φονιάδες οι οποίοι κατά τα λοιπά μοστράρουν ως θεματοφύλακες της Διεθνούς νομιμότητας σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Η περιοχή βάφτηκε και πάλι με το αίμα χιλιάδων ανθρώπων, και το καινούριο μακελειό δρομολογήθηκε στο όνομα της "εδραίωσης μιας διαρκούς και σταθερής Ειρήνης".
Οι "αντιευρωπαϊστές" του Βίνσεγραντ μαζί με την Αυστρία που υποτίθεται πως αγωνίζονται για το δικαίωμα των εθνών σε διακριτή πατρίδα, συμπαρατάχθηκαν με τους μακελάρηδες που...
δεν αναγνωρίζουν αυτό το δικαίωμα στον παλαιστινιακό λαό.
Κυρίως όμως, η εκτεταμένη διεργασία στρατηγικής ανασύνταξης για την οποία έχουμε προειδοποιήσει, εγκαινιάζεται και τυπικά με τρόπο βίαιο, και ενσωματώνονται σ αυτήν όλοι οι κορυφαίοι και σημαντικοί περιφερειακοί πρωταγωνιστές από ολόκληρο τον πλανήτη.
Σε αυτή την εξέλιξη, η Τουρκία εισέρχεται πυροδοτώντας ουσιαστικά όλα τα μέτωπα της επεκτατικής της ατζέντας, με περισσότερο χαρακτηριστικά αυτό της Μέσης Ανατολής και εκείνο της κυπριακής ΑΟΖ.
Το γεγονός δε οτι αυτή τη φορά, αυτή η κλιμάκωση, με ευθύνη της Τουρκίας προσλαμβάνει και χαρακτηριστικά ευρύτερου ισλαμικού ενδιαφέροντος, σημαίνει πως ουσιαστικά εισέρχεται σε καθεστώς "χρονοδιακόπτη" η πλήρης ενεργοποίηση με παράπλευρο άλλα και υβριδικό τρόπο, ολόκληρου του φάσματος των παραγόντων που εντάσσονται στη λογική του Ισλαμικού τόξου ΚΑΙ στη Βαλκανική.
Πρόκειται για εξελίξεις οι οποίες υποβοηθούν με τρόπο καταλυτικό, και στην εξ ίσου επιθετική (αν και παρασκηνιακή προς το παρόν) εμπλοκή της Γερμανίας σ αυτές, γεγονός που θα επιταχύνει και την οριστική όσο και πλήρη απόσυρση των μεταπολεμικών προσχημάτων, τα οποία τυπικά χαλιναγώγησαν την εμφανή πολεμική της εμπλοκή σε ευρύτερες γεωστρατηγικές διεργασίες εκτός της Γερμανικής επικράτειας.
Για τη χώρα μας, η εμπλοκή είναι επίσης πολλαπλή, μιας και, από τη μια ενσωματώνεται στο μπλοκ των μακελάρηδων που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, μέσω των "στρατηγικών" της συμμαχιών, και από την άλλη εντάσσεται στην πρώτη γραμμή των απειλούμενων από την Τουρκική αναθεωρητική εξωτερική πολιτική, η οποία τείνει να δραπετεύσει οριστικά και αμετάκλητα από αυτές τις "στρατηγικές" συμμαχίες.
Την επόμενη περίοδο προσκυνημένες στο Ισραήλ πένες και λαλιές, θα επιδοθούν σε ένα πρωτοφανές ντελίριουμ, με στόχο την απενοχοποίηση των μακελάρηδων στην Ελληνική κοινωνία και με δόλια επιδίωξη, την δημιουργία προϋποθέσεων για ευρύτατη κοινωνική συνενοχή στο δολοφονικό τους έργο, μέσα και από την συστηματική προσπάθεια αποδοχής τετελεσμένων.
Επαγρύπνηση λοιπόν... Και φυσικά παραμονή του ενδιαφέροντος όλων μας στην κυρίαρχη και κρίσιμη ατζέντα. Μια ατζέντα που προφανώς απουσιάζει παντελώς από τα μυαλά των γυρολόγων του διαδικτύου, που επιμένουν να περιφέρονται ψευδολογώντας και καθυβρίζοντας, πάνω από τα ερείπια του ΜΑΠΕΤ ΣΟΟΥ που οδηγήθηκε σε κατάρρευση σε μια απομονωμένη γωνία της πλατείας Συντάγματος.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου