Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ

ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ή ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ???

Οι φιγούρες θύμιζαν κλασικούς κεντροΕυρωπαίους, έστω κι αν επρόκειτο για πρόσωπα που για πρώτη φορά εμφανίζονταν στο υπ. Οικονομικών. Οι πέντε άνδρες που βρέθηκαν λίγο πριν τις τέσσερεις στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπ. Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη, εκπροσωπώντας τους δανειστές μας, θύμιζαν "ομάδα", υπό την έννοια ότι η ...ομοιοχρωμία με τα κοστούμια σε αποχρώσεις του μπλε ήταν εντυπωσιακή. Αν και πρωτάρηδες δεν έδειχναν "ψαρωμένοι" - ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, έτρωγε με την άνεσή του ένα σάντουιτς - ίσως γιατί συνοδεύονταν από τρεις κυρίες που έχουν και στο παρελθόν επισκεφθεί την Οδό Νίκης.

Το κλιμάκιο της Τρόικας παρέμεινε στο γραφείο του κ. Πλασκοβίτη για μία περίπου ώρα. Τα θέματα, λίγο - πολύ, γνωστά: "οδηγίες" για τη νεά καταιγίδα μέτρων, ύψους άνω των 11 δισ. ευρώ, με επίκεντρο την κατάργηση φοροαπαλλαγών...


Ομως, το προφανές έγινε θρίλερ! Κι αυτό γιατί, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της Τρόικας Κάρλος Μαρτίν Ρουίζ-ντε Γκορντεγουέλα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "Δεν υπάρχει κλιμάκιο της τρόικας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα"!

"Υπάρχουν πάντα επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικας σε πολλά θέματα, από τα φορολογικά ως τις ιδιωτικοποιήσεις, από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ως την εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί", είπε, προσθέτοιντας ότι ούτε για τις επόμενες  μέρες έχουν προγραμματιστεί διαπραγματεύσεις.
Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτές τις αναφορές του κ. Γκορντεγουέλα; Μήπως τους Τροϊκανούς τους κρύβουν ή μήπως τους έχουν ...χάσει κάπου μεταξύ των δανειστριών χωρών και της Αθήνας; Θα δείξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου