Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ... ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ "ΨΗΦΙΣΑΝ"

Πώς μας δένουν οι «φίλοι» μας ευρωπαίοι χειροπόδαρα μετά το πράσινο φως για τον ειδικό λογαριασμό για το χρέος – Εξασφαλίσαμε τους τόκους τους για χρόνια. 

Κκυρώθηκε κατά πλειοψηφία και μετά από ονομαστική ψηφοφορία η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την θέσπιση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας αλλά και της συνθήκης για την διακυβέρνηση της Ευρωζώνης.

Τι είναι όλα αυτά; Με απλά λόγια η τυπική συγκατάθεση του Ελληνικού κοινοβουλίου στην «γερμανοποίηση» της Ευρωζώνης. Το κεφάλαιο του Μόνιμου Μηχανισμού και της νέας συνθήκης για την Ευρωζώνη είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο , το οποίο θα ανοίξουμε ξεχωριστά σχετικά με τις επιπτώσεις του στη νέα οικονομική δομή του ευρώ, αλλά και στις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών.

Η είδηση σήμερα είναι ότι στο νομοσχέδιο ενσωμάτωσαν και πέρασαν τη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού του ελληνικού δημοσίου με στόχο την αποκλειστική και άμεση εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, μετά από σχετική προσθήκη του νέου υπουργού Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη...

Ναι είπαν 194 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ 59 βουλευτές από τα άλλα κόμματα καταψήφισαν.

Εξασφαλίσαμε τους εταίρους μας….
Ο ειδικός λογαριασμός είναι το όχημα πληρωμής απευθείας των δαπανών χρεολυσίων και τόκων όλων των δανείων που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Στην προσθήκη επισημαίνεται πως "τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η ΤτΕ, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού και ειδικότερα για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό".

Η αποδοχή του συγκριμένου λογαριασμού σημαίνει απλά πώς η χώρα μας θα βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με την εσωτερική στάση πληρωμών.

Καλύπτουμε μόνοι μας τα ελλείμματα μας
Δηλαδή η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίζει ξανά και ξανά νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα για να εξασφαλίζει ότι θα καλύπτει μόνη της τα ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού, δεδομένης της άθλιας οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας λόγω της εφαρμογής του Μνημονίου.

Σε αυτή τη βάση στηρίζονται και οι συνεχείς αναφορές του οικονομικού επιτελείου για την ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο κρίνεται απαραίτητο απλά για να μπορεί η κυβέρνηση να καταβάλει μισθούς και συντάξεις.

Έτσι, η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να πετυχαίνει τους στόχους που έχουν τεθεί για να μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, καθώς δεν θα έχει τη δυνατότητα εκταμίευσης χωρίς την έγκριση της τρόικας.

Πώς κοιμούνται ήσυχοι οι πιστωτές μας
Μετά την έγκριση του ειδικού λογαριασμού , η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το δικαίωμα να επιβάλει να εκταμιεύονται κατά προτεραιότητα, τα χρήματα που θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή των εξωτερικών χρεώσεων της Ελλάδας.

Δηλαδή πρώτα οι τόκοι και μετά όλα τα άλλα , κάτι που ζητούσαν επίμονα Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία με την πολύτιμη «συνδρομή» του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ανεξαρτήτως εκλογών και πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα τους τόκους από τα υπέρογκα δάνεια που μας έχουν φορτώσει.

Άλλωστε όπως παραδέχθηκε και ο επικεφαλής του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει ευρώ στο γερμανό φορολογούμενο.

«Κάθε άλλο: Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους».

Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο δεινή θέση, καθώς η μη καταβολή κάποιας δόσης δεν θα σημαίνει τίποτα πια για τους δανειστές που θα έχουν εξασφαλίσει τους τόκους τους.

Και ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι καθόλου απίθανο, με βάση τα όσα υποστήριξε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο η τρόικα των δανειστών μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου