Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί προτίμησαν να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα και της προσωπικής τους αξιοπρέπειας. Και μαζί μ αυτά σήκωσαν ψηλά και τη σημαία της Ελλάδας που την υπέστειλαν οι κυβερνήτες της, για να την καταθέσουν ως λάφυρο, γονατισμένοι και ταπεινωμένοι στο σουλτανάτο των αγορών.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτοί γύρισαν την πλάτη στη μιζέρια και στο εμφανιζόμενο ως πεπρωμένο τους. Το έκαναν γιατί ξέρουν καλά ποιός είναι ο ένοχος. Δεν τον αναζητούν απλώς στη λίστα των «ακατάλληλων», γιατί αυτό δεν αρκεί.
Δεν αρκεί να τουφεκάς τα ανδρείκελα, αν ανέχεσαι γύρω σου το περιβάλλον που τα εκτρέφει.
Δε γλυτώνεις από τα φίδια επειδή ξεπάστρεψες αυτό που βολτάριζε στον κήπο σου, αν δε φροντίσεις να ξεπαστρέψεις τη φωλιά και τη μάνα που τα γέννησε, γιατί αύριο θα γεμίσουν και πάλι την αυλή σου με τρόμο και θάνατο.

Αυτοί αρνούνται να παραδώσουν τη μοίρα τους για να τη διαχειριστούν οι «καταλληλότεροι» που επιμελώς τους σερβίρουν οι πληρωμένοι από τα κόμματα και τα ΜΜΕ της ποικιλότροπης διαπλοκής δημοσκόποι…
Και το αρνούνται γιατί ξέρουν καλά ότι οι "καταλληλότεροι" για τον Ματίας, τον Τόμσεν, τη Μέρκελ και τον Δασκαλόπουλο, δεν μπορεί να είναι εξ ίσου κατάλληλοι για το Βασίλη, την Ελένη, το Μήτσο και για την κοινωνία ολάκερη που συνθλίβεται υπό το βάρος των δικών τους κυρίαρχων πολιτικών επιλογών...


Αυτοί δεν πλανήθηκαν από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα όλων εκείνων που όψιμα ανένηψαν στο «φως το αληθινό» σήμερα, ενώ μέχρι χτες ήταν συνένοχοι με κείνους που δε δίστασαν να βυθίσουν την κοινωνία στο αιώνιο σκοτάδι.

Αυτοί δεν παζάρεψαν με τους κοτζαμπάσηδες τη μιζέρια τους, αλλά επιμένουν να αγωνίζονται, χωρίς να διαπραγματεύονται ούτε ίχνος από την αξιοπρέπειά τους.

Διεκδικούν τη λευτεριά τους στη ζωή και τη δουλειά, γιατί το δικό τους το μεροκάματο θα φέρει το χαμόγελο στα ρημαγμένα τους σπίτια και στα καταδικασμένα σε ασιτία παιδιά τους.

Αυτοί τη δουλεύουν τη λευτεριά τους. Την ποτίζουν με τον ιδρώτα και με  αίμα τους καθημερινά. Την κερδίζουν κοιτώντας στα μάτια το σύντροφό τους και το Θεό.
Γι αυτό και δεν μπορούν να έχουν τίποτε κοινό με τους μαυροντυμένους μεσίτες της υποκρισίας, που την ακριβοπλήρωσαν 300.000 ευρώ (ένας Θεός ξέρει που τα βρήκαν) σε μια εποχή που η κοινωνία στενάζει, για να μπορέσουν να συνεχίσουν ανενόχλητοι την επιχειρηματική και γεωπολιτική τους μεσιτεία.

Αυτοί ξέρουν καλά την αιτία για την κατάντια του τόπου μας και το διασυρμό του λαού μας, γι αυτό και δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό και περισσότερο ψέμα.

Όλοι αυτοί είναι – πρέπει να είναι – το φωτεινό παράδειγμα μιας κοινωνίας μαχόμενης που αρνείται να παζαρέψει τα δίκια της και την αξιοπρέπειά της.

Μιας κοινωνίας που δε θα αναζητά το λυτρωτή και το Μεσσία της στο ράφι με τους προσκυνημένους ηγετίσκους που συναγωνίζονται ό ένας τον άλλο σε διαπιστευτήρια δουλικότητας.
Μιας κοινωνίας που δε θα απατηθεί και δε θα εγκλωβιστεί στις συμπληγάδες διαττόντων και βολεμένων καιροσκόπων που επιχειρούν να της κουρσέψουν την ελπίδα για να τη μετατρέψουν σε σελίδες στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Μιας κοινωνίας που δε θα θυσιάσει την ελπίδα της καταθέτοντάς της στους φτηνομπακάληδες της πολιτικής που αναζητούν εναγωνίως νταβατζή για να καταθέσουν τα διαπιστευτήρια τους.
Μιας κοινωνίας που δε θα πλανηθεί από τις μεγαλοστομίες των πολιτικών γυρολόγων του καιροσκοπισμού και της πατριδοκαπηλείας, που αναζητούν εναγωνίως βουλευτικό αποκούμπι για τη μπατηρημένη τους τσέπη, και στο βωμό αυτής της σκοπιμότητας δε διστάζουν να γλύψουν τα σκατά που έφτυναν μέχρι χθες. 
Έτσι… Χωρίς ντροπή. Χωρίς φιλότιμο. Χωρίς το παραμικρό ίχνος πολιτικής μπέσας. Πρόθυμοι να ξεπουλήσουν στην πρώτη ευκαιρία, αξίες που ποτέ δε διέθεταν, ιδανικά που ουδέποτε είχαν. Οράματα στα οποία ουδέποτε πίστεψαν.

Τι στο διάολο μπορούν να προσφέρουν όλοι αυτοί οι τρωγλοδύτες κεφαλοκυνηγοί της εμπιστοσύνης μας, σε μια χώρα που όλοι τούτοι έχουν κατάπτυστο παρελθόν γι αυτό και ο τόπος μας δεν έχει μέλλον???

Αυτοί που ταπεινώθηκαν, προσυπέγραψαν, υπηρέτησαν, προσκύνησαν και υποσχέθηκαν,μαζί μ αυτούς και οι ξεγάνωτοι τενεκέδες της ματαιοδοξίας και του επικίνδυνου εγωκεντρισμού, βρίσκουν πάντα κάτι να πούν για όλους και για όλα αναγορεύοντας την υποκρισία σε επιστήμη.

Μόνο για ένα πράγμα δε θα τους ακούσεις να μιλούν. Για τη στάση όλων εκείνων που την αξιοπρέπεια και τον αγώνα τα έκαναν τρόπο ζωής και αδιαπραγμάτευτη αξία, για να χειραφετηθεί η ζωή και μαζί της η κοινωνία ολόκληρη.

Όλοι αυτοί έβγαλαν την "αξιοπρέπειά" τους στο σφυρί, και τώρα θα επιχειρήσουν γι ακόμη μια φορά να ταπεινώσουν και τη δική σου. Θα τους το επιτρέψεις???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου