Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Όλα δείχνουν, ότι ήταν μια σκηνοθετημένη ιστορία. Πρώτα για την ενίσχυση της καλπάζουσας προπαγάνδας που θέλει τους Εβραίους διαχρονικά να εμφανίζονται σαν τα θύματα της Δύσης. Και μετα γιατί έδωσε στον Νικολά Σαρκοζύ την ευκαιρία να παρουσιαστεί ως ο "ισχυρός ηγέτης" μιας Γαλλίας σε εθνική κρίση

Τίτλος πρωτοτύπου: "Terroranschlag in Frankreich: Operation "unter falscher Flagge"?
του Kurt Nimmo
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης

Ο Mohammed Merah, που κατηγορείται για την δολοφονία επτά ανθρώπων μπροστά σ' ένα εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, αντιπροσωπεύει απόλυτα το προφίλ ενός τρομοκράτη της Αλ Κάιντα που καθοδηγείται απο μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το BBC είχε πέσει στην προσοχή των γαλλικών αρχών λόγω των επισκέψεων του στο Αφγανιστάν και στις περιοχές που γίνονται μάχες στην ορεινή περιοχή Βαζιριστάν του βορειοδυτικού Πακιστάν.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών  Claude Guéant, ο Merah παρακολουθείτο "εδώ και χρόνια» από την γαλλική υπηρεσία πληροφοριών εσωτερικού DCRI. Κατα τα άλλα ο Merah, ένας Γάλλος υπήκοος αλγερινής καταγωγής, δεν είναι και τόσο ξένος στις γαλλικές αρχές. Στις 19 Δεκεμβρίου 2007 είχε συλήφθεί στο Αφγανιστάν και είχε καταδικασθεί σε τριετή φύλάκιση για βομβιστικές επιθέσεις στην επαρχία Κανταχάρ...
  

Τον Απρίλιο του 2011 οι ΗΠΑ ομολόγησαν επίσημα, ότι διατηρούσαν στο Αφγανιστάν μυστικές στρατιωτικές φυλακές (Secret US prisons in Afghanistan revealed) στις οποίες κρατούνταν και ανακρίνονταν ύποπτοι για τρομοκρατία χωρίς να τους έχει απαγγελθεί επίσημα κάποια κατηγορία. Το διαβόητο κέντρο κράτησης στην Αεροπορική Βάση Μπαγκράμ διευθύνεται απο κοινού απο την Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Joint Special Operations Command) και το Defense Counterintelligence and Human Intelligence Center (DCHC) της αμερικανικής στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών DIA. Το DCHC "είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη δυνατοτήτων για δρασεις >επιθετικής Αντικατασκοπίας‹ … για το Υπουργείο Άμυνας. Αυτές περιλαμβάνουν και προσπάθειες για την διείσδυση σε όμάδες ξένων μυστικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και για την παραπλάνησή τους για να καθιστούν αβλαβείς", όπως ανέφερε η ειδησεογραφική πύλη Secrecy News το 2008, αφού η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την ίδρυση του DCHC.
  
Το Πεντάγωνο και η CIA έχουν ειδικευτεί στο στήσιμο τρομοκρατών, ως μέρος του λεγόμενου κρυφού και μη-συμβατικού δόγματος πολέμου και -επιχειρήσεων, η προέλευση των οποίων χρονολογείται από την τελική φάση του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου (για μια πιο εις βάθος ανάλυση βλ. Michael McClintock, "Όργανα της κρατικής διαχείρισης: Η Guerilla Πολέμου των ΗΠΑ, αντιεξέγερση, και Αντιτρομοκρατία", 1940-1990 -Instruments of Statecraft: U.S. Guerilla Warfare, Counterinsurgency, and Counterterrorism, 1940-1990).
   
Αν και αυτό δεν αναφέρεται σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι σαφές, ότι η CIA και οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες δημιούργησαν από τα υπολοίματα των  Αφγανών μουτζαχεντίν («των ιερών πολεμιστών») τη δομή που είναι σήμερα γνωστή ως «Αλ-Κάιντα". Η CIA είχε υποστηρίξει στο παρελθόν τους Μουτζαχεντίν στα κρυφά με τρία δισεκατομμύρια δολάρια στον αγώνα τους κατά της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν (βλ. Afghanistan, the CIA, bin Laden, and the Taliban).
  
Τελικά ήταν αυτή η λεγόμενη «Λέσχη Σαφάρι» που οδηγούμενη απο την CIA και με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, του Μαρόκου, και του Ιράν (επί Σάχη) πριν και κατά τη διάρκεια του ελεγχόμενου από την CIA πολέμου στο Αφγανιστάν (1979 - 1989) μεγάλωσε και ενίσχυσε αυτή την προσεκτικά δημιουργηθείσα απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας (βλ. επίσης, Peter Dale Scott, δρομολογώντας τον πόλεμο τρόμου των ΗΠΑ: Η CIA, 9/11, το Αφγανιστάν και η Κεντρική Ασία -
Launching the U.S. Terror War: the CIA, 9/11, Afghanistan, and Central Asia).
  
Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν εξειδικευθεί στην συγκεκαλυμμένη - και λιγότερο συγκεκαλυμμένη - κατασκευή τρομοκρατών ή τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται κυνικά για να δικαιολογήσουν μια στρατιωτική επέμβαση οπουδήποτε στον κόσμο και να χρησιμεύσουν ως δικαιολογία για την δημιουργία και επέκταση, στην ίδια τους την χώρα, ενός κράτους επιτήρησης και αστυνόμευσης.
  
Ένα παράδειγμα αυτής της εξέλιξης είναι το περιστατικό την παραμονή των Χριστουγέννων 2009 (Attempted bombing of Flight 253: Terror Suspect Kept Visa to Avoid Tipping off Larger Investigation by Nathan Hurst).  Ήταν δήθεν μια βομβιστική ενέργεια σε ένα αεροπλάνο, όπου ο ύποπτος είχε κρυμμένη την βόμβα στο εσώρουχό του. Όπως όμως αποδείχτηκε, ήταν μια κλασική περίπτωση επιχείρησης υπο "ψευδή σημαία", δηλαδή για να αποκρυβούν η πραγματική ταυτότητα και οι προθέσεις των πραγματικών υποστηριχτών, αυτών που βρίσκονται απο πίσω, ξεκινά η επιχείρηση μιας "ψευδούς σημαίας", δηλαδή ότι αυτή γίνεται απο μια άλλη πλευρά. Το ανωτέρω περιστατικό χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για την εισαγωγή των επικίνδυνων για την υγεία λόγω ακτινοβολιών Scanner στα αεροδρόμια των ΗΠΑ.
  
Το γεγονός ότι ο Mohammed Merah βρισκόταν ήδη υπό την επιτήρηση απο την Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (DCHC) - και η υποτιθέμενη απόδρασή του από την φυλακή υψίστης ασφαλείας Sarposa στην Κανταχάρ σύμφωνα με πληροφορίες διοργανώθηκε από τους Ταλιμπάν (που δημιουργήθηκαν από την CIA και την πακιστανική μυστική υπηρεσία ISI) - εγείρει σίγουρα πολλά ερωτήματα σχετικά με τις επιθέσεις στη Γαλλία, όπου σε λίγο θα εκλεγεί ένας νέος πρόεδρος (The Taliban was a construct of the CIA and was armed by the CIA….).  
Η βρετανική εφημερίδα Τhe Telegraph ανέφερε, ότι οι επιθέσεις του Merah που υποτίθεται ότι συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα, βοηθούν την εκστρατεία του υποψηφίου του Front National Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, παραδέχθηκε όμως, ότι αυτός δεν έχει γενικά καμία πιθανότητα στις προεδρικές εκλογές (Toulouse shooting: al-Qaeda links an election gift for Marine Le Pen).
  
Από την άλλη πλευρά όμως έδωσαν στον σημερινό κάτοχό της, τον Νικολά Σαρκοζί, την δικαιολογία να θέσει το νότιο μέρος της χώρας σε υψηλή επιφυλακή και να αναβάλλει για το διάστημα αυτό τις προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων για προεδρεία. Προφανώς ο Σαρκοζί θέλει να επωφεληθεί με αυτόν τον τρόπο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις και να ενισχύσει την εικόνα του ως ένας "ισχυρός ηγέτης" σε μια εθνική κρίση (France Raises Terror Alert as Police Hunt For Motorcycle Killer) και (French election campaign on hold after school shooting).
  
"Βραχυπρόθεσμα είναι πιθανό ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί να επωφεληθεί [απο την κατάσταση]. Πήρε γρήγορα το προβάδισμα και πήγε αμέσως στην Τουλούζη. Πήγε εκεί ως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας", έγραψε ο Gavin Hewitt για το BBC. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου