Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ??? ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΥΣΕΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το καρότο ( νέα σύμβαση για την προμήθεια 12 μεταφορικών αεροσκαφών) και το μαστίγιο (επικαιροποίηση του εγχειριδίου χειρισμού κρίσεων).

Έκτακτη σύγκληση ΚΥΣΕΑ στο παρά πέντε των εκλογών, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου. 

Την αναθεώρηση της σύμβασης που υπεγράφη το 2002 για την προμήθεια 12 μεταφορικών αεροσκαφών μέσου βεληνεκούς τύπου C-27J αναμένεται να επικυρώσουν σε λίγη ώρα τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.
Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου, όπως ανακοινώθηκε αιφνιδίως πριν από λίγη ώρα.

Η σύμβαση που προέβλεπε την απόκτηση 12 μέσων μεταφορικών αεροσκαφών υλοποιήθηκε με πολλά προβλήματα. Αρχικώς είχαν καταγραφεί αστοχίες στις οποίες περιλαμβανόταν και η εισροή υδάτων στο εσωτερικό του αεροσκάφους...



Από τα 12 αεροσκάφη που προεβλέπετο να παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία παραδόθηκαν από την ιταλο-αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία μόνο τα οκτώ και με χρονική καθυστέρηση ετών!
Σήμερα, κυρίως λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, σε ενεργό υπηρεσία βρίσκονται μόνο τα δύο από τα οκτώ C-27J!

Τα υπόλοιπα έξι μέσα μεταφορικά αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στα υπόστεγα του αεροδρομίου της Ελευσίνας. Με τη νέα σύμβαση, από την οποία κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν πως το δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 50 εκατ.ευρώ, αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά η ροή ανταλλακτικών προς την Πολεμική Αεροπορία.

Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ αναμένεται επίσης να προχωρήσουν στην επικαιροποίηση του εγχειριδίου χειρισμού κρίσεων. 
 
Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου