Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟ(Σ)ΚΟΠΩΝ

Δεν έχουμε κανένα λόγο να χαιρόμαστε για το 27,1% που πήρε ο Σαρκοζί στη Γαλλία. Και φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο να λυπούμαστε γιατί με το 28,6% που πήρε τελικά ο Ολάντ, η τεράστια διαφορά με την οποία θα προπορευόταν του εκλογικού αντιπάλου του, πρακτικά έχει σχεδόν μηδενιστεί… Τι μπρόκολα… Τι λάχανα!!!

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Έχουμε όμως κάθε λόγο να καταδεικνύουμε το μεγάλο φιάσκο των δημο(σ)κοπικών προβλέψεων και προσεγγίσεων που για εβδομάδες ολόκληρες σκιαγραφούσαν αυτή τη διαφορά σε δεκάδες ποσοστιαίες μονάδες, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να εμφανίσουν τη χρεοκοπημένη σοσιαλδημοκρατία σαν δύναμη ελπίδας και προοπτικής για την Γαλλική κοινωνία.

Και φυσικά έχουμε κάθε λόγο να υπενθυμίζουμε ότι κατά σχετική αντιστοιχία και το ντόπιο δημο(σ)κοπικό παραμύθι, είναι στημένο καθ υπόδειξη προκειμένου να αναδεικνύονται βολικοί συσχετισμοί, προκειμένου να μη θιγούν ούτε και κατ ελάχιστο, όλα εκείνα που φιλοδοξούν πάσει θυσία να διαιωνίσουν.

Το συμπέρασμα για την Ελληνική κοινωνία που σε δεκατρείς μέρες θα είναι «πρωταγωνίστρια» στα ελάχιστα λεπτά του κλειστού παραβάν είναι ξεκάθαρο...


Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια της και στις επιλογές της, και όχι στις καλοστημένες δημο(σ)κοπικές χορογραφίες των κάθε λογής αβανταδόρων του συστήματος.

Με την επιλογή της, ή θα ανατρέψει οριστικά τους πρωταγωνιστές και τους κομπάρσους που οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή…

Ή θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για το μεγάλο πλιάτσικο που θα ξεκινήσει στον τόπο μας από τις συμμορίες των ισχυρών, σε δεκατέσσερις μέρες από σήμερα.

Δείτε το παραμύθι της Γαλλίας και αναλογιστείτε πως η πραγματική δύναμη βρίσκεται στα χέρια σας και όχι στο βομβαρδισμό του ψεύδους από τα κανάλια των εργολάβων...

Το σκηνικό μιας αμφίρροπης προεδρικής μονομαχίας μεταξύ του Φρανσουά Ολάντ και του Νικολά Σαρκοζί συνθέτει το αποτέλεσμα της καταμέτρησης σχεδόν του 99% των ψήφων από τον πρώτο γύρο των προεδρκών εκλογών στη Γαλλία. Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος προηγείται με 28,6% και ακολουθεί ο απερχόμενος πρόεδρος με 27,1%, όμως την έκπληξη των εκλογών κάνει η Μαρίν Λεπέν με ποσοστό κοντά στο 18% που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο και μπορεί να καθορίσει την έκβαση της 6ης Μαΐου.

Ο Ζαν Λυκ-Μελανσόν του ενιαίου μετώπου της Αριστεράς περιορίζεται τελικώς σε ένα 11,1% και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού αποσπά 9,1%.

Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς εξοστρακίζει στην τέταρτη θέση τον Ζαν-Λυκ Μελασόν, ξεπερνώντας κατά πολύ το στόχο που είχε θέσει: να ξεπεράσει το ποσοστό του 16,8% που οδήγησε εν μέσω υψηλής αποχής τον πατέρα της και ιστορικό ηγέτη του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν στο δεύτερο γύρο στις προεδρικές εκλογές του 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου