Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΑΣΟΚ... ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ... ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ

Με προβλήματα συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος για το ΠΑΣΟΚ, αφού η ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών έφερε γκρίνιες στην Ιπποκράτους και ανέδειξε ανταγωνισμούς που παρά το 13,18% δεν έχουν κοπάσει. 

Κατ’ αρχήν μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα για την απόφαση του προέδρου του κόμματος κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να συναινέσει ώστε να μπει επικεφαλής της λίστας του νομού Αχαΐας ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Υποψήφιοι βουλευτές της περιοχής αρχικά αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο θεωρώντας πως αποδυναμώνει το ΠΑΣΟΚ.

Όμως η επιμονή του πρώην πρωθυπουργού ήταν δεδομένη και...


Ως εκ τούτου έγιναν προσπάθειες από την πλευρά των συνεργατών του κ. Βενιζέλου να καμφθούν οι αντιδράσεις, όπερ και εγένετο.

Στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ροδόπη το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ έχει επικεφαλής τον κ. Χατζηοσμάν, μουσουλμάνο στο θρήσκευμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Εκεί επίσης οι επικεφαλείς είναι μουσουλμάνοι. Οι αντιδράσεις εντείνονται, αφ’ ενός γιατί μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει πρώτο στη λίστα χριστιανό και αφ’ ετέρου γιατί πιστεύεται πως τόσο ο υποψήφιος μουσουλμάνος με το ΠΑΣΟΚ, όσο και οι άλλοι δύο έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το τουρκικό προξενίο.
Στην περιοχή του Πειραιά επίσης τα παράπονα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Εκεί το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε μόνο τον κ. Λιντζέρη, στενό συνεργάτη του προέδρου του κόμματος κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Τόσο η Ά όσο και η ΄Β περιφέρεια Πειραιά αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα ανεργίας, τα οποία εντάθηκαν μετά την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στον μηχανισμό στήριξης επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει κερδισμένη, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί καλά ποσοστά σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Η ίδια εικόνα αναμένεται να διατηρηθεί και στις προσεχείς εκλογές και έτσι το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να πάει χειρότερα…

Τέλος η Πελοπόννησος έχει μείνει σχεδόν ορφανή. Οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρονται πως δεν έχουν την βοήθεια άλλων γεωγραφικών διαμερισμάτων. Οι περισσότεροι νομοί εκεί ελέγχονται σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό από την Νέα Δημοκρατία, ενώ δυναμικά για πρώτη φορά έχει μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι της διεκδίκησης ψήφων με σοβαρές προοπτικές. Άλλωστε το κόμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στην Λακωνία, νομός που θεωρείται ο πλέον «δεξιός» στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ και εκεί δείχνει να χάνει τη μάχη της συσπείρωσης.

NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου