Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ... Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ

Η Δημοκρατία πιάστηκε στον ύπνο. Οι κομμουνιστές οργάνωσαν ήδη τον παράνομο μηχανισμό τους και βαδίζουν ακάθεκτοι για την κατάληψη της εξουσίας. Οι πρώτες πληροφορίες έχουν ήδη σημάνει συναγερμό... Σε κόκκινο συναγερμό οι ένοπλές δυνάμεις...

Σύμφωνα με τις πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες...
- Τα σπίτια των "νοικοκυραίων" δημεύονται... Τα χωράφια παραδόθηκαν στο πυρ... Τα εργοστάσια το ένα μετά το άλλο κλείνουν ή καταλαμβάνονται από εξεγερμένους μπολσεβίκους...
- Ο Λένιν αναστήθηκε και μετά το εφιαλτικό διάγγελμά του (του οποίου αποσπάσματα θα διαβάσετε στη συνέχεια) οι "σύμμαχοι" στην Ευρώπη έθεσαν τους μηχανισμούς τους σε επιφυλακή για να αποτρέψουν την μεγάλη επέλαση...
- Ομάδες αυτοκτονίας προχώρησαν σε συντονισμένες επιθέσεις καταλαμβάνοντας τα κτίρια των χρηματιστηρίων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύουν να τα μετατρέψουν σε έδρες των επαναστατικών εξουσιών...
- Η επαναστατική κυβέρνηση δήμευσε τα αποθέματα των ταμείων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φράγκο για να καταβληθούν οι συντάξεις στους απόμαχους της ζωής...
- Οι καταθέσεις στις τράπεζες κατασχέθηκαν από ομάδες ενόπλων, με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον αδύνατη η περεταίρω καταβολή μισθών από τους επιχειρηματίες στους ελάχιστους εναπομείναντες εργαζόμενους...
ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ...

Μοναδική ελπίδα της απελπισμένης κοινωνίας για να σώσουν τη χώρα από τον κομμουνιστικό κίνδυνο, είναι οι οπλαρχηγοί των Αντωνοβαγγέληδων και των Αδωνοντορήδων που παραμέρισαν τις διαφορές τους και συσπειρώνονται μπροστά στον επαπειλούμενο κίνδυνο.

Έλληνες γρηγορείτε... Δείτε στη συνέχεια τις πρώτες επιπτώσεις από το διάγγελμα του ηγέτη των Μπολσεβίκων και αναλογιστείτε που πάει η πατρίς... (με αυτούς ή χωρίς αυτούς???)

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από το "ΒΗΜΑ"...
Με νέες σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη καθώς, όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί κύκλοι, στην πολιτική αβεβαιότητα ήλθε να προστεθεί και η ανησυχία για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, μετά τις δηλώσεις Παπαδήμου στο DJ Newswire, δηλώσεις που επηρέασαν αρνητικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ.

Το αρνητικό κλίμα τροφοδότησε και η είδηση ότι το Eurogroup έχει καταλήξει σε συμφωνία να επεξεργαστεί κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για το ενδεχόμενο να αποφασίσει η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 526,39 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,79%.

«Η παραπάνω εικόνα αποσύνθεσης σχετίζεται προφανώς με την αμφισβήτηση από ορισμένους κύκλους της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, με την ακυβερνησία στη χώρα που επηρεάζει μεταρρυθμίσεις και έσοδα», ανέφερε η Merit ΑΧΕΠΕΥ σε σχόλιό της.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να συζητηθεί η κρίση στην Ελλάδα, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να επαναλαμβάνουν την επιθυμία τους να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, τηρώντας όμως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
 
Oι ακριβείς και πλήρεις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Λουκά Παπαδήμου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones:

«Αν και ένα τέτοιο σενάριο είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί, και δεν είναι επιθυμητό ούτε για την Ελλάδα, ούτε για άλλες χώρες, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι γίνονται προετοιμασίες για να περιοριστούν οι ενδεχόμενες επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης έχουν στείλει ένα σαφές μήνυμα με δύο μέρη: η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Συνεπώς, ο κίνδυνος να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ είναι υπαρκτός, και εξαρτάται ουσιαστικά από το αν ο ελληνικός λαός θα υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

Συμμερίζομαι την άποψη ότι αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών και αποχωρήσει από το ευρώ, οι επιπτώσεις για την ευρωζώνη - για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και για την πραγματική οικονομία της - θα είναι βαθιές και το σχετικό κόστος θα είναι σημαντικό και θα εξαπλωθεί - θα επηρεάσει επίσης τις οικονομίες άλλων χωρών εκτός της ευρωζώνης... Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Χωρίς περαιτέρω βοήθεια η Ελλάδα σύντομα δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις και μισθούς του δημοσίου.

Κάποιες εκτιμήσεις τις οποίες έχω δει δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να φτάσει στο 30% ή ακόμη και στο 50%. Θα εξαρτηθεί από τις επιπτώσεις που θα έχουν τέτοιες εξελίξεις στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και από τις επιπτώσεις της αύξησης των τιμών στους μισθούς. Ενας τέτοιος φαύλος κύκλος πληθωρισμού θα εξουδετέρωνε στην πραγματικότητα τις ευνοϊκές επιπώσεις που θα είχε, βραχυπρόθεσμα, το υποτιμημένο νέο εθνικό νόμισμα στην ανταγωνιστικότητα των τιμών.

Συνολικά, οι οικονομικές επιπτώσεις... θα ήταν καταστροφικές. Επιπλέον, οι αρνητικές πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ θα ήταν επίσης βαθιές και μακροπρόθεσμες.

Για να επιτύχει το δεύτερο πρόγραμμα είναι απαραίτητο να συνδυαστούν τα μέτρα για την δημοσιονομική πειθαρχία και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με πρόσθετες πολιτικές που θα είχαν άμεσες και σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την οικονομική δραστηριότητα και για την πάταξη της ανεργίας.

Υποσχέσεις από ηγέτες κομμάτων ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υπαναχωρήσει ή να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της δανειακής σύμβασης ήταν ένα λάθος.

Αυτές οι χώρες αντιμετώπισαν ήδη μεγάλες δυσκολίες για να πείσουν τα κοινοβούλιά τους να εγκρίνουν το δεύτερο πρόγραμμα δανεισμού, ενώ θα ζητηθεί από άλλα κράτη μέλη με σοβαρές δημοσιονομικές προκλήσεις, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, να συνεισφέρουν περαιτέρω στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Η κόπωση της προσαρμογής σε χώρες με προγράμματα έχει συνοδευθεί από κόπωση δανεισμού σε χώρες πιστωτές. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό» κατέληξε ο κ. Παπαδήμος.

2 σχόλια: