Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΑΡ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΙ???

Η επιλογή της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ να υιοθετήσει το ρόλο του πολιτικού τραβεστί, στη συγκρότηση της κυβέρνησης δηλωσιών και προσκυνημένων στην κατοχική Ελλάδα, έφερε χαμόγελα σε όλους εκείνους που αποζητούσαν εναγωνίως μαϊντανούς, αλλά δεν έφερε – όπως όλα δείχνουν – και ευφορία στην εκλογική της βάση.


Και όσο θα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των στελεχών της σ αυτή την τυχάρπαστη πολιτική, τόσο και θα αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του "νηφάλιου"  Κουβέλη σ αυτή τη σκοτεινή πολιτική επιλογή.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν αποδεικνύεται, ότι η πολυδιαφημισμένη «προγραμματική συμφωνία», δε μπορεί ν αποτελέσει βάση μαχητικής διεκδίκησης ούτε καν των στοιχειωδών.
Αυτή η «προγραμματική συμφωνία», δεν είναι παρά ο φερετζές της στρουθοκαμήλου που παραδίδει την ψυχή της στον κατοχικό διάβολο, και ταυτόχρονα επιχειρεί να συγκαλύψει αυτή την ολέθρια πολιτική επιλογή.

Έτσι, και ενώ το πρόγραμμα της «κατ οίκον διακυβέρνησης» από τον ολοκαίνουριο πρωθυπουργό συνεχίζεται... 


Η πρωτοφανής προθυμία του «ηγέτη» της συγκυβέρνησης των ερειπίων, να επαναβεβαιώσει υποταγή και αφοσίωση ακόμη και όταν δε του ζητιέται, άναψες και πάλι τα αίματα στην «αριστερή» γαρνιτούρα των κοτζαμπάσηδων.

Αυτή τη φορά – και με αφορμή τη νέα επιστολή δουλοπρέπειας του «αρρωστούλη» πρωθυπουργού προς την κατοχική κομαντατούρ, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Οδ. Βουδούρης, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο περιεχόμενο της επιστολής του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στους Ευρωπαίους Εταίρους

Με δήλωσή του λοιπόν, ο κ. Βουδούρης υποστήριξε ότι «Η επιστολή Σαμαρά δεν εκφράζει την εντολή των εκλογών» και πως όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός προς τους ηγέτες των κρατών-μελών, περί «απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», βρίσκονται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση, που εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου».
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε, επίσης, «Ιδιαίτερα ανησυχητικό» το γεγονός ότι απουσιάζει, όπως είπε, από την επιστολή η λέξη-κλειδί «επαναδιαπραγμάτευση, όπως, δυστυχώς, απουσίαζε και από την πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά το βράδυ των δεύτερων εκλογών».
«Η προτροπή ότι βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του προγράμματος», αποτελεί σαφή και πλήρη υποβάθμιση των καταστροφικών επιπτώσεων του δεύτερου Μνημονίου», συμπλήρωσε ο κ. Βουδούρης.

«Είναι κοινή παραδοχή πλέον και κυρίως λαϊκή καθολική απαίτηση να αλλάξει η λογική της απορρύθμισης του ιδιωτικού τομέα εργασίας και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, ακόμη και εκεί που δεν ωφελεί τη δημοσιονομική προσαρμογή» κατέληξε.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ???
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πηγές της ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την παραπάνω δήλωση έκαναν λόγο για προσωπικές απόψεις του κ. Βουδούρη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
-Μπορεί η ΔΗΜΑΡ στο σύνολό της να είναι ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στ αλεύρι...
-Μπορεί τα στελέχη της - ακόμη κι εκείνα που επιχειρούν την όποια πολιτική διαφοροποίηση - να παίζουν κρυφτούλι με τις λέξεις, προσπερνώντα τόσο την ουσία της πολιτικής, όσο και το μέγεθος του πρωτοφανούς πολιτικού συμβιβασμού τους...

Αλλά όλα δείχνουν πως δεν είναι παρά θέμα μόνο ελάχιστου χρόνου, αυτή η πολιτική δοσοληψία που χρησιμοποίησε την ψήφο των πολιτών ως εργαλείο για μια πρωτοφανή πολιτική συνδιαλλαγή, να οδηγηθεί στο απόλυτο πολιτικό της ξεβράκωμα.

Γίνεται λοιπόν φανερό, πως η όποια "προγραμματική" - πολιτική συμφωνία, η οποία προκύπτει δια της τεχνικής συγκολλήσεως στη βάση μεσοβέζικων και ημιτελών επιδιώξεων, και δεν αποτελεί τη δυναμική και ασυμβίβαστη έκφραση για πολιτικές ρήξης στη βάση αποφασιστικών πολιτικών ανατροπών και υπερώριμων λαϊκών αναγκών και απαιτήσεων, δε μπορεί να συνιστά πολιτική συμφωνία μάχης αλλά συμβόλαιο πολιτικής παράδοσης.

Όσο για τον πραγματικό ρόλο του Κουβέλη, από το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ" είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα τους αφελείς και τους κοψοχέρηδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου