Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΙ ΣΤ ΑΛΕΥΡΙ

Άλλη μια θλιβερή σελίδα γράφεται σήμερα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, με τη χώρα παραδομένη στην πιο άθλια πολιτική συγκεβέρνηση όλων των εποχών και αλυσοδεμένη στα δεσμά της κατοχής και της ξένης εξάρτησης.

Οι προσκυνημένοι που δε δίστασαν να δώσουν όρκους αιώνιας πίστης στις πολιτικές και οικονομικές συμμορίες που λυμαίνονται τη χώρα...
Οι ανίκανοι που είτε εγκλωβίστηκαν σε αδιέξοδα ιδεολογήματα, είτε δεν τόλμησαν να αποδράσουν από τον ευρωενωσιακό τους συμβιβασμό, αλλά επί της ουσίας παραιτήθηκαν από την ιστορική τους αποστολή που είναι η οργάνωση του ξεσηκωμού της Ελληνικής κοινωνίας...
Οι αμετανόητοι που με τις επιλογές και τις εφιαλτικές εμμονές τους έμπασαν στο Ελληνικό κοινοβούλιο τη Χρυσή Αυγή από το παράθυρο...

Αντί να αναλογιστούν για τις μεγάλες τους ευθύνες, για τον πατριωτισμό που επεμπόλησαν, για τον εθνικό τους προσανατολισμό που συνέθλιψαν στις συμπληγάδες των αδιέξοδων ιδεολογημάτων...


Αντί να δώσουν απαντήσεις πειστικές για τον απόλυτο ξεπεσμό στον οποίο οπδηγήθηκε το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του...
Επιμένουν να ασχολούνται υποκριτικά με τον αντιπρόεδρο της Χρυσής Αυγής (λες και αυτό είναι το πρόβλημα και όχι οι πολιτικές που θέριεψαν την πολιτική της παρουσία)...
Και φυσικά ασχολούνται με το που θα εναποθέσει ο καθένας τα πολιτικά του ερείπια μέσα στο κοινοβούλιο της ντροπής. 
Αίσχος... Το απόλυτο αίσχος!!!
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Σήμερα θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ωστόσο, μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρξε έντονο παρασκήνιο όσον αφορά στη διάταξη των κομμάτων που κάθονται στην αριστερή πτέρυγα της Βουλής. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμβιβαστική λύση, όσον αφορά τα βουλευτικά έδρανα που θα καταλάβουν.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τάσος Κουράκης, του ΚΚΕ, κ. Σπύρος Χαλβατζής και της ΔΗΜΑΡ, κ. Βασίλης Οικονόμου το απόγευμα της Τετάρτης κατέληξαν σε συμφωνία, την παραμονή της ορκωμοσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μπροστά αριστερή πτέρυγα θα κάθονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς πίσω θα καθίσουν οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ στη διπλανή πτέρυγα μπροστά θα τοποθετηθούν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και πίσω οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι θέσεις των κομμάτων στην Ολομέλεια πάντοτε καθοριζόταν μετά από συνεννόηση, ενώ το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής προβλέπει ότι «σε περίπτωση διαφωνίας ο προσδιορισμός των θέσεων γίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής με βάση την δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και την κοινοβουλευτική παράδοση». Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Πολύδωρας σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε τα τρία κόμματα να συνεννοηθούν, ενώ ζήτησε από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ να μην αλλάξουν οι θέσεις του ΚΚΕ, που από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα καταλαμβάνει παραδοσιακά τα πρώτα έδρανα της αριστερής πτέρυγας.
Σε περίπτωση αδιεξόδου, λύση θα κληθεί να δώσει ο Α' αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Τραγάκης που μέχρι την εκλογή του νέου Προέδρου θα ασκεί καθήκοντα προσωρινού προέδρου του Σώματος.
Οι θέσεις των υπολοίπων κομμάτων
Στην κεντρική πτέρυγα θα καθίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακριβώς πίσω τους, θα βρίσκονται οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καταλάβουν τα «ορεινά» στην πρώτη πτέρυγα της αίθουσας πίσω από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής
Την ίδια ώρα, ζήτημα έχει δημιουργηθεί με την εκλογή των αντιπροέδρων, καθώς η έβδομη θέση που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για τα πρώτα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα, προορίζεται για τη Χρυσή Αυγή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου θα προτείνει για έβδομο αντιπρόεδρο είτε τον βουλευτή Επικρατείας κ. Χ. Παππά είτε τη σύζυγο του προέδρου, κ. Ελένη Ζαρούλια.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρότρυνε τα κόμματα να συνεννοηθούν και να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους, ούτως ώστε η έβδομη θέση να μείνει κενή.
Οι βουλευτές της ΧΑ, μόνοι τους, δεν επαρκούν για την πλειοψηφία του άρθρου 67 του Συντάγματος (όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για την εκλογή των αντιπροέδρων), εκτός εάν θεωρηθεί «πλειοψηφία» ο οποιοσδήποτε αριθμός θετικών ψήφων, καθώς για τις θέσεις των αντιπροέδρων δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι.

NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου