Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΡΩΣΙΑ: ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

Όχι τίποτε άλλο, αλλά οφείλουμε να ξέρουμε πως είναι άλλο πράγμα ο επικοινωνιακός φερετζές των αυτόκλητων "σωτήρων" των λαών, και εντελώς διαφορετικό το αποκρουστικό πρόσωπο εκείνων που εκπροσωπουν ισχυρά γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, όταν αποσύρεται ο φερετζές και αποκαλύπτεται το αδίστακτο πρόσωπό τους. 

Οι ρωσικές πωλήσεις όπλων διευρύνονται...

Η Ρωσία διευρύνει τη γεωγραφία των εξαγωγών οπλισμού και στρατιωτικής τεχνολογίας στο εξωτερικό.Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της εταιρείας « Rosoboronexport » (Ροσομπορονέξπορτ) κ. Ανατόλι Ισάικιν μεταξύ των χωρών καταναλωτών συγκαταλέγονται πλέον η Γερμανία, η Τσεχία και η Ουρουγουάη. «Με ορισμένες από αυτές τις χώρες έγινε δυνατό να υπογραφούν συμβόλαι για πρώτη φορά εδώ και 10-15 χρόνια», είπε στο διεθνές φόρουμ «Τεχνολογίες Μηχανοκατασκευών-2012» που γίνεται στα περίχωρα της Μόσχας.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα το αμερικανικό Πεντάγωνο... 


Πληροφόρησε το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ότι αποφάσισε να αγοράσει από τη ρωσική εταιρεία Rosoboronexport πρόσθετα 12 ελικόπτερα Mi-17 για τον αφγανικό Στρατό.Το χρηματικό ποσό της συναλλαγής, που προβλέπει την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών και την προμήθεια των ανταλλακτικών για αυτά, υπολογίζεται σε  218 εκ. δολάρια. Νωρίτερα φέτος, το Πεντάγωνο είχε ήδη παραγγείλει 12 ελικόπτερα. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανάφερε στο Κογκρέσο ότι το Mi-17 είναι ...φθηνότερο από το αμερικανικό του ανάλογο και ότι είναι πιο εύκολη η εκπαίδευση των Αφγανών πιλότων στον  χειρισμό του.

Κατά τα ρωσικά ΜΜΕ  η  Ρωσία σχεδιάζει το 2014 να ανέλθει στη 2η θέση παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ στις εξαγωγές ελικοπτέρων.Το 2011 η Ρωσία εξήγαγε στο εξωτερικό 99 ελικόπτερα αξίας 2,5 δισ. δολαρίων.Πριν από 5 χρόνια κατόρθωσε να πουλήσει μόλις 15 ελικόπτερα. Ιδιαίτερη ζήτηση έχουν τα ρωσικά ελικόπτερα, που ξεχωρίζουν για την αξιοπιστία και την ευελιξία τους, στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ σχεδιάζεται η αύξηση των εξαγωγών στην Αφρική.

ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου