Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ Ο Mr. ΤΙΠΟΤΑ

Ο Αβραμόπουλος αντ' αυτού - Τι θα κάνει στις Βρυξέλλες... 

Η επέμβαση στον αμφιβληστροειδή του πρωθυπουργού στέλνει αντ' αυτού στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τίθεται επικεφαλής υπουργικής αντιπροσωπείας. Την απόφαση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς στον υπουργό Εξωτερικών από το τηλέφωνο το βράδυ του Σαββάτου. Οι δυο άνδρες είχαν και χθες αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες για την προετοιμασία της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη.

Με επικεφαλής τον κ. Αβραμόπουλο συγκαλείται...


Σήμερα διευρυμένη σύσκεψη στο νεοκλασικό κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας όπου στεγάζεται το υπουργείο Εξωτερικών. Θα μετάσχουν από το υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Ζανιάς που παραμένει υπηρεσιακός υπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, οι οποίοι και θα συνοδεύσουν τον κ. Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες.
Στο επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα αναπληρώνει τον πρωθυπουργό και στο επίσημο δείπνο θα θέσει -σε Ανγκελα Μέρκελ, Φρανοσυά Ολάντ και άλλους- το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν αναμένεται ωστόσο να ληφθεί οριστική απόφαση για το ζήτημα αυτό, ακόμη και αν υπάρξουν τοποθετήσεις από ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες.
Νωρίτερα, Τρίτη και Τετάρτη ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Παρευξείνιας Συνεργασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έλληνας πρωθυπουργός δεν θα μετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής και αντικαθίσταται από υπουργό της κυβέρνησης. Το 1995 ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν ραντεβού στη Μαδρίτη για μια κρίσιμη Σύνοδο ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και η ελληνική αντιπροσωπεία πήγε στη Σύνοδο με επικεφαλής τον Ακη Τσοχατζόπουλο που τον αναπλήρωνε. Κάρολος Παπούλιας, Γιάννος Παπαντωνίου, Γιώργος Ρωμαίος, Τηλέμαχος Χυτήρης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποτελούσαν την ομάδα των υπουργών που τον πλαισίωνε.

IEFIMERIDA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου