Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα τόσο για την "χαμένη μπάλλα" στα μυαλά των ευρωχορογράφων, όσο κυρίως και για τη σαθρότητα του ευρωοικοδομήματος που στο βωμό της διατήρησής του σφάζονται κοινωνίες και ταπεινώνονται οι λαοί.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Οι δηλώσεις του Φ. Ρέσλερ ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «δεν τρομάζει πια», βρίσκουν αντίθετο τον ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη, ο οποίος θεωρεί ότι έτσι προεξοφλεί την αποτυχία της Ελλάδας. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και πρόεδρος των γερμανών Φιλελευθέρων είχε δηλώσει την Κυριακή σε συνέντευξή του στο 1ο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης ότι «πιθανότητα» η Ελλάδα δεν θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας «δεν τρομάζει πια όπως παλιότερα».
Ερωτηθείς σχετικά ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ είπε ότι οι δηλώσεις τόσο του υπουργού Οικονομίας, όσο και του υπουργού Οικονομικών εκφράζουν απλώς «τα συναισθήματα των δύο, εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει την αξιολόγηση της τρόικας και την απόφαση του Eurogroup.

Κριτική στον Ρέσλερ από τον επίσης φιλελεύθερο Γ. Χατζημαρκάκη...


Την αντίθεσή του στα λεγόμενα του υπουργού Οικονομίας και μάλιστα λίγο πριν την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης σε συνέντευξή του στην DW.

«Θεωρώ ότι η διατύπωση μιας τέτοιας άποψης, μια μέρα πριν την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα δεν αποτελεί σωστή συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης. Ένας γγ βαυαρικού κόμματος, ακόμα κι αν αυτό συγκυβερνά, θα μπορούσε να το πράξει. Όχι όμως ένας αντικαγκελάριος. Ένας αντικαγκελάριος έχει φυσικά το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, όμως με αυτό τον τρόπο είναι σαν να προδικάζει την αποτυχία, πριν καν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της αξιολόγησης. Δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε εδώ με υπεύθυνη συμπεριφορά κυβέρνησης».

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ακολουθήσον και άλλες χώρες
Όμως ο υπουργός Οικονομίας δεν είναι ο μόνος με την άποψη ότι η Ελλάδα εν τέλει δεν θα τα καταφέρει. Ακόμα και το ΔΝΤ φαίνεται ότι δεν είναι πλέον διατεθειμένο να στηρίξει την Ελλάδα, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί.
Για τον Γιώργο Χατζημαρκάκη μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ συνεπάγεται τη διάλυση της ευρωζώνης:
«Η πίεση στην Ελλάδα αυξάνεται κατά τέτοιο τρόπο, που στο τέλος θα οδηγηθούμε αναγκαστικά στη διάλυση της ευρωζώνης. Οι εξελίξεις δεν θα περιοριστούν στην έξοδο της Ελλάδας. Αν μια χώρα εγκαταλείψει την ευρωζώνη θα ακολουθήσουν και άλλες. Οι κατάσταση στην Ισπανία γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Όμοια είναι η κατάσταση στην Ιταλία. Όλοι εκείνοι που αυξάνουν την πίεση στην Ελλάδα σπρώχνουν τη Γερμανία σε μια διχασμένη ευρωζώνη και οδηγούν σε δύσκολη θέση εκείνους που ζουν από τις εξαγωγές. Όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσουμε ένα σκληρό και ένα μαλακό νόμισμα. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτά που γίνονταν σήμερα, αλλά δεν το πράξαμε».

Πηγή Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου