Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ

Κατά πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, στη Βουλή θα μεταβεί σήμερα το πρωί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, για να καταθέσει αίτημα για άρση της ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μετά και την κατάθεση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη για την προσφυγή της χώρας μας στο μνημόνιο και την αποκάλυψη πως το ΔΝΤ γνώριζε εξ’ αρχής πως αυτή θα ήταν αποτυχημένη.

Το sofokleousin.gr αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν σε εξέλιξηπαρασκηνιακές διεργασίες και πιέσεις προς τον κ. Πεπόνη να μη δυναμητίσει το πολιτικό κλίμα καταθέτοντας το σχετικό αίτημα, αλλά ο Εισαγγελέας φαίνεται ανένδοτος, ενώ απειλεί με παιραίτηση σε περίπτωση που εμποδιστεί.
                           
Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αίτημα της δικαιοσύνης αφορά στην υπόθεση των CDS  ή στην κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σύμφωνα με την οποία το Ταμείο γνώριζε την αποτυχία του 1ου Μνημονίου. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να θέσει... 


Σε δοκιμασία τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων.

Πρόσωπα κοντά στον Γ. Παπανδρέου εκτιμούν πως η κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, θα άνοιγε τον χορό των εξελίξεων, με τον πρώην πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι ορισμένοι θα θελήσουν να τον βλάψουν ηθικά και πολιτικά, επιρρίπτοντάς του βαρύτατες ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Σημειώνεται ότι τα «Επίκαιρα», στο τεύχος 146, αποκάλυψαν το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντ. Στρος Καν με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, πριν καταλήξει η χώρα στο Μνημόνιο, και τις προειδοποιήσεις του Στρος Καν προς τον κ. Παπανδρέου ότι αν η χώρα προσέφευγε στο μηχανισμό της τρόικας, με τους όρους που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι, τότε το Μνημόνιο θα αποτύγχανε και η οικονομία θα οδηγούνταν σε καταστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στους «Times» της Νέας Υόρκης, ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει πως το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει», καθώς, όπως τόνισε, όπου είχε εφαρμοσθεί, σχεδόν ποτέ δεν είχε πετύχει.

Ο Γ. Παπανδρέου απαντώντας υποστήριξε ότι ο κ. Ρουμελιώτης δεν είχε ενημερώσει την κυβέρνηση, ωστόσο όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ των «Επικαίρων» είχαν υπάρξει επανειλημμένες προειδοποιήσεις και από τον κ. Στρος Καν και από τον κ. Ρουμελιώτη.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΔΝΤ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του καλούσε τον κ. Παπανδρέου να διευκρινίσει:

1) Γιατί δεν επιδίωξε την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, όπως του υποδείκνυε ο Ντομινίκ Στρος Καν

2) Γιατί αποδέχτηκε τόσο υψηλό επιτόκιο δανεισμού από την Ευρωζώνη και

3) Γιατί συμφώνησε σε τόσο μικρή χρονική περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου