Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΣΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

Σοκ προκαλούν στην Κρήτη, οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο Ηράκλειο με τους εξαθλιωμένους ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια λίγη... ελπίδα. 

Και όμως...οι πολιτικοί υποκριτές που έφεραν τον τόπο σ αυτή την κατάντια, συνεχίζουν να σπαταλούν το δημόσιο χρήμα και την ανοχή μας, περιδιβαίνοντας στας Ευρώπας και ψαρεύοντας στα θολά νερά της "σωτηρίας" μας.

Οι εικόνες που ακολουθούν, είναι ενδεικτικές για το μέγεθος του εθνοσωτήριου έργου τους...




 
Παρά τα συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα παζάρια, τους εράνους, την κοινωνική ευαισθησία και συνοχή που υπάρχει στις μικρές κοινωνίες της επαρχίας, όπως και στο Ηράκλειο ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν στους κάδους απορριμμάτων φαγητό έχει αυξηθεί δραματικά.
Οι γειτονιές της θλίψης
Σε δρόμους όπως η λεωφόρος Πλαστήρα, δίπλα στα τείχη, στην περιοχή της Χανιόπορτας, αλλά και στα στενά της Αγίας Τριάδας καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων η κίνηση ... έχει μεταφερθεί στους κάδους. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, περισσότερο ηλικιωμένοι, σκύβουν το κεφάλι στα στοιβαγμένα σκουπίδια, έχοντας όμως ακόμα στην τσέπη τους την αξιοπρέπεια!
"Ραντεβού" έξω από σούπερ μάρκετ
Κάποιοι επιλέγουν την κατάλληλη ώρα, καθώς περιμένουν να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ για να «επισκεφθούν» τους κάδους.
Σύμφωνα με το Prismanews φρούτα και λαχανικά που δεν πουλήθηκαν, ψωμιά και γενικότερα είδη της μίας ημέρας, τώρα πια τοποθετούνται με προσοχή από τους υπαλλήλους έξω από τα πολυκαταστήματα αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί να περάσει να τα πάρει για να ταΐσει στόματα που περιμένουν. 
Μάλιστα, έχουν καταγραφεί ακόμα και εντάσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που μπορεί να ... προσπαθήσουν να μοιράσουν ένα κομμάτι μπαγιάτικου ψωμιού! 
Ένα κομμάτι ύφασμα ανάμεσα στα σκουπίδια
Ανάλογο σκηνικό διαμορφώνεται και με τα παλιά ρούχα, τα οποία τοποθετούνται μέσα σε τσάντες, δίπλα ή απέναντι από κάδους προκειμένου να τα πάρουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη.
Στο μέχρι χθες Ηράκλειο της ευμάρειας, η θλίψη, η φτώχεια και η πείνα σέρνεται στους κεντρικούς δρόμους ...

NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου