Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΝΟΜΙΚΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ

Οι στρατιωτικοί θα ανέμεναν από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με την αναζήτηση τρόπων για την αποφυγή των περικοπών που έρχονται στα εισοδήματά τους. 

Αντί γι΄ αυτό διαπιστώνει ότι κυβερνητικοί κύκλοι προωθούν “σκέψεις”, “απόψεις” και “εισηγήσεις” για την δημιουργία “νομικού πλαισίου” που θα …απελευθερώσει τις ΕΔ από τους περιορισμούς που το ίδιο το Σύνταγμα και οι νόμοι προβλέπουν και θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν -αν και όταν χρειαστεί- σε επιχειρήσεις “ασφάλειας και μέτρων τάξης”!!!
Τα όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν τυχαία και αποτέλεσαν το πρώτο σημάδι των κυβερνητκών προθέσεων, οι οποίες... 


“υποστηρίχθηκαν” το τελευταίο 24ωρο από “φιλικά της ΜΜΕ. Πως υποστηρίχθηκαν; Με νομικούς “ακροβατισμούς” που δεν στέκουν πουθενά! Κι επειδή η κυβέρνηση το ξέρει αυτό επιχειρεί να δημιουργήσει “νομικό υπόβαθρο”!
Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας και των ΕΔ ειδικότερα; Προφανώς όχι. Αλλά μ΄ αυτό ασχολούνται στη κυβέρνηση και μάλιστα πολύ “ζεστά” ,αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert, τρεις ημέρες μετά από την εισβολή των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά , άρχισε η προετοιμασία της σύνταξης σχετικού κειμένου σχεδίου νόμου! Το οποίο θα αποτελεί την “σύνθεση” δύο διαφορετικών κειμένων, ένα που υπήρχε στο ΥΕΘΑ από την εποχή Βενιζέλου κι ένα από το ΓΕΕΘΑ.

Μακάρι οι κυβερνώντες να είχαν ασχοληθεί τόσο άμεσα και τόσο ζεστά και με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των ΕΔ. Ίσως κάτι να είχαν περισώσει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου