Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η ΘΡΑΚΗ ΤΟΥΡΚΕΥΕΙ - ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ

Τα όσα γράφει ο πρωην αντιπρόεδρος της Βουλής και για πάρα πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης για το θέμα που έχει προκύψει με τον Τούρκο πρόξενο στη Κομοτηνή αλλά και γενικά για το κλίμα τουρκικής τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στη Θράκη είναι συγκλονιστικά.
Ο κ.Σγουρίδης κάνει λόγο για “πληρωμένους πράκτορες” που “υπηρετούν πιστά το πρόξενο” και επισημαίνει τις τεράτιες ευθύνες του ελληνικού κράτους για την αδιάφορη στάση του.

Τι λέει ο Π.Σγουρίδης:...

“Η υπόθεση του ιμάμη της κοινότητας Σώστης Ροδόπης, Καρά Χαλήλ Μπιλάλ, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις πιέσεις που δέχονται με διάφορους τρόπους οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι, από πράκτορες που επί πληρωμή υπηρετούν πιστά τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής.

Δυστυχώς για τη Θράκη η Αθήνα ξυπνά από το λήθαργό της μόνο όταν κάτι δημοσιοποιείται ,όπως η επιστολή του Ιμάμη, ο οποίος το μόνο που ζητά είναι να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα πέρα από οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα.

Όσες φορέ προσπάθησα να αφυπνίσω τους κρατούντες στην Αθήνα ,διάφοροι κύκλοι προσπαθησαν να με χαρακτηρίσουν υπερπατριώτη και εχθρό της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Δυστυχώς τα πράγματα στην Ελληνική Θράκη είναι τελείως διαφορετικά για όλους μας και δεν στηρίζονται στη βάση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Η έλλειψη παρουσίας του κράτους -δεν χρειάζεται να τονίσω ότι αναφέρομαι στο ελληνικό- αφήνει λαμπρό πεδίο δράσης έτσι ώστε να αντικαθίσταται από το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, το οποίο εκμεταλλευόμενο αυτό το κενό προσπαθεί να τουρκοποιήση μια θρησκευτική μειονότητα ,με χρηματισμό, απειλές ,διώξεις, κοινωνικό αποκλεισμό .

Και αυτό το πετυχαίνει πολλές φορές κλείνοντας πολλές φορές το μάτι σε μια πιθανή ανεξαρτητοποίηση της Δ.Θράκης στο μέλλον.

Ας αφυπνιστεί η Αθήνα όχι από έναν πολιτικό αλλά από ένα πολίτη της Θράκης που θέλει να προστατεύσει ,όπως και όλοι μας τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας που από σήμερα γιορτάζουν φιλήσυχα το Μπαϊράμι τους”.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου