Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΒΑΠΟΡΑΚΙ ΤΩΝ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥΣ

Όσοι παρακολούθησαν την τελευταία ενημερωτική εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη σίγουρα θα μούδιασαν βλέποντας τον επίλογό της. Ο γνωστός δημοσιογράφος, οργίλος σχεδόν, απευθύνεται στους συνομιλητές του και τους λέει πως «απόψε είναι ιστορική μέρα για την Ελλάδα», «σας παρουσιάζουμε τα άπαντα Μιχελογιαννάκη». 

Ακολουθεί συρραφή δηλώσεων του Ηρακλειώτη βουλευτή για να τεκμηριωθεί-υποτίθεται- η φαιδρότητα, η ασυνέπεια και η αφερεγγυότητα του ανδρός. Εκτός θέματος κι εντελώς απρόσμενα παρακολουθεί το πανελλήνιο το διασυρμό του βουλευτή, που η βουλευτική του θητεία οδήγησε τη χώρα στη λαίλαπα των μνημονίων. Νομίζω πως κάθε τηλεθεατής συμπάθησε τον Ηρακλειώτη βουλευτή για ένα και μόνο λόγο. Έγινε αντικείμενο χλευασμού από τη δημοσιογραφική αλητεία, που... 

Παραπέμπει στην πιο μαύρη εκδοχή της.
Ας υποθέσουμε ότι ο κύριος Μιχελογιαννάκης υπήρξε πολιτικά «ασυνεπής» και κινήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια με περισσή επιπολαιότητα και παρορμητισμό. Εγκαταλείποντας το χώρο του ΠΑΣΟΚ, πρόστρεξε να εγκολπωθεί τη «σοβαρότητα» του κυρίου Κουβέλη, μια κίνηση που ενδεχομένως ήταν βεβιασμένη. Ας υποθέσουμε πως οι δηλώσεις στήριξης προς τον Γ. Παπανδρέου προ ενός έτους ακούγονται προκλητικά άστοχες. Ας υποθέσουμε εν τέλει πως ο Ηρακλειώτης βουλευτής άγεται και φέρεται από κάποιες σοσιαλιστικές εμμονές που πιθανόν είναι κατάλοιπα παλαιόθεν. Ας υποθέσουμε ακόμα πως πολιτικοί με τον ευμετάβλητο πολιτικό προσανατολισμό του Γ. Μιχελογιαννάκη, ο οποίος συχνά πυκνά περιέρχεται σε πολιτικό-κομματικό «βέρτιγκο», δεν έχουν θέση στην πολιτική ζωή της χώρας, που βρίσκεται σε διαρκή τροχιά «εξορθολογισμού» και «επανάκτησης της αξιοπιστίας».

Αλλά κύριε, Πρετεντέρη, εσείς; Νισάφι πια…
Κάθε νοήμων Έλληνας κατάλαβε πολύ καλά πως η απρόκλητη επίθεση είχε σα στόχο, όχι το Μιχελογιαννάκη, αλλά οποιονδήποτε πολιτικό διανοηθεί να διαφωνήσει και να σταθεί εμπόδιο στη «δόση». Είναι προφανές πως θα διαπομπευθεί δημοσίως στην καλύτερη περίπτωση. Ο συνηθισμένος ρόλος του «δημοσιογράφου-λαγού». «Σου τα λέω Γιάννη (κυριολεκτικά), να τα ακούνε κι άλλοι». Το ύφος του σαρκασμού και της ειρωνείας του δημοσιογράφου, τόσο χαιρέκακο, λες κι έβγαλε το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό «λαβράκι» της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας.

Μα κύριε, Πρετεντέρη αφού πλέον ζηλώσατε τον πολιτικό σχολιασμό τύπου «Θέμου» και «Ράδιο-Αρβύλα», τουλάχιστον κάνετέ το καλύτερα. Από λάθος πολιτικό ξεκινήσατε. Βίντεο από «μνημειώδεις» αντιμνημονιακές κορώνες του νυν πρωθυπουργού δεν έχετε; Από Βενιζέλειες πομφόλυγες μήπως; Από «Αδών(ε)ιες» παλινωδίες ίσως; Μα δεν έχετε πρόσφατα βίντεο από Κουβέλειες σταδιακές «απαγκιστρώσεις»; Ή μήπως οι θέσεις των παραπάνω και όχι μόνο, είναι περισσότερο σταθερές και συγκεκριμένες απ αυτές του συντοπίτη μας βουλευή;
Μπα, σίγουρα έχετε πληθώρα τέτοιων βίντεο και γενικά τέτοιου υλικού !!! Μάλλον θα τα φυλάσσετε να υποθέσω καλά, όπως φύλασσε ο Βενιζέλος-ως κόρη οφθαλμού- τα στικάκια με τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ.

Ένα άλλο αξιοπερίεργο ήταν η στάση των συναδέλφων του Μιχελογιαννάκη, που «απόλαυσαν» τη διαπόμπευση του στη μία τα ξημερώματα. Καμία αντίδραση, καμία δήλωση έστω υπόμνησης του αναμφισβήτητου ήθους του Ηρακλειώτη συναδέλφου τους.

Ο δημοσιογραφικός «κανιβαλισμός» στα καλύτερα του. Φαίνεται πως οι εποχές τον ευνοούν και μάλλον πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. Η αήθεια των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, δε συγκρατείται, ούτε καν  συγκαλύπτεται πλέον, πίσω από φτιασιδωμένα κολάρα και  σκούρες γραβάτες. Οι  «εκσυγχρονιστές» του σοσιαλ-καπιταλισμού δια του κυρίου Πρετεντέρη κατήγαγαν άλλη μια συντριπτική νίκη στο «σύστημα-Μιχελογιαννάκη», που υπονόμευσε σταθερά την «αξιοπιστία» του πολιτικού συστήματος τα τελευταία χρόνια. Ευτυχώς, που υπάρχουν και οι «φερέγγυοι» δημοσιογράφοι-Φιλιππινέζες του συστήματος- για να μας το υπενθυμίζουν.

Υγ. Αν και πολέμιος του χώρου που υπηρέτησε για χρόνια ο κύριος Μιχελογιαννάκης, από το βράδυ της περ. Δευτέρας ο ίδιος, μου έγινε ιδιαίτερα συμπαθής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου