Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΧΕΡΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ

Μπορείτε να φανταστείτε τον Ελληνα πρόξενο στη Σμύρνη να επισκέπτεται Τούρκους πολίτες και να τους απειλεί; Μπορείτε να φανταστείτε Ελληνα διπλωμάτη να περιφέρεται με κουστωδία μπράβων σε ξένη χώρα και να εκβιάζει υπηκόους της να προχωρήσουν σε ενέργειες ενάντια στη νομιμότητα και την πίστη τους στους θεσμούς της πατρίδας τους; Οχι πόσες μέρες, πόσες ώρες θα περνούσαν προτού βρεθεί σούμπιτος εκτός συνόρων;


Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του ο πρωθυπουργικος φίλος Φαήλος Κρανιδιώτης. Και συνεχίζει...

Η ενέργεια των 12 βουλευτών της Ν.Δ. να υποβάλουν ερώτηση με αίτημα την απέλαση του Τούρκου προξένου για τη συγκλονιστική υπόθεση του κ. Καρά Χαλήλ Μπιλάλ, ιμάμη της κοινότητας Σώστη Ροδόπης, είναι αξιέπαινη. Συνάδει με τον πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξής μας, αλλά και με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια οποιασδήποτε χώρας σέβεται τον εαυτό της κι ενδιαφέρεται για την εθνική της ασφάλεια.

Καλές οι περιγραφές και τα ευχολόγια Φαήλο, αλλά ας έρθουμε τώρα και στο μπαγιόκο...


  • Ο πατριωτισμός ενός κόμματος,  δεν είναι ξεχασμένο πανωφόρι που όποιος προλάβει το πετάει στην πλάτη του κατα το δοκούν και κατα περίσταση. Είναι στάση ζωής... Είναι στάση πολιτική... Και πολύ δε περισσότερο, όταν αυτό το κόμμα ασκεί και κυβερνητική εξουσία, οφείλει να διαπερνά τον τρόπο άσκησης αυτής της εξουσίας σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα.
  • Την πρακτορική δράση του τουρκικού προξενείου και το μηχανισμό πρακτόρων που δρα στη Θράκη ανεξέλεγκτα, οφείλει να την ξέρει πρωτίστως η υπεύθυνη κυβέρνηση του τόπου και να παρεμβαίνει καταλυτικά όταν το εθνικό συμφέρον το απαιτεί και όταν ο τσαμπουκας των θρασύδειλων θα πρέπει να τσαλακώνεται άμεσα.
  • Τι σόι πατριωτισμός είναι αυτός όταν η Θράκη βράζει... Όταν οι τουρκοπράκτορες δρουν ασύδοτα... Όταν συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφεις, και η υπεύθυνη κυβέρνηση του τόπου να περιμένει 12 ολόκληρους βουλευτές να αναδείξουν ένα πρόβλημα που το ξέρουν ακ΄λομη και οι πέτρες???
  • Αλήθεια το τουρκικό κατεστημένο έτσι θα λειτουργούσε σε ανάλογη περίπτωση??? Θα περίμενε κάποιον βουλευτή να θυμηθεί να αναδείξει το ζήτημα και μετά να παρέμβει (αν παρέμβει και δεν εξαντλήσει τη "μαγκιά" του σε κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού και λαίκής αποχαύνωσης)???
  • Αν έτσι οφείλει να λειτουργεί μια κυβέρνηση Φαήλο, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν...
-Ή η υπεύθυνη κυβέρνηση δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Ελληνική Επικράτεια οπότε είναι παντελώς ανίκανη να διαχειρίζεται τις τύχες του τόπου...
-Ή η υπεύθυνη κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει συνειδητά απέναντι σε φαινόμενα ευθείας αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας από πράκτορες ξένης δύναμης, οπότε ελέγχεται για τον πατριωτισμό και την ανεύθυνη εθνικά στάση της.

Εμείς αφήνουμε εσένα να επιλέξεις τι απ τα δυο συμβαίνει στην προκείμενη περίπτωση, οφείλουμε ωστόσο να σου θυμίσουμε, ότι αν σέβεσαι τον εαυτό σου, καλό είναι να μην επιδίδεσαι σε αγωνιώδεις προσπάθειες να προσάψεις πατριωτικές αρετές σε κείνους που τις αντιμετωπίζουν ως καυτή πατάτα στα άτολμα χέρια τους.

Και για να το πούμε και διαφορετικά...
  • Χέρια δηλωσιών... Χέρια που δε διστάζουν να βάλουν υπογραφές ταπείνωσης εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία της ίδιας τους της χώρας... Χέρια που δεν τολμούν να κρύψουν το πρόσωπό τους από ντροπή μπροστά στους χιλιάδες δολοφονημένους συμπολίτες μας...
  • Χέρια σαν αυτά της κυβέρνησης του κόμματός σου, που ακόμη και σήμερα δε δίστασαν να βγάλουν στο δρόμο την 71η Μεραρχία για ν αντιμετωπίσει - μέρα εθνικής επετείου - τον εχθρό λαό...
  • Τότε αυτά τα χέρια είναι βουτηγμένα μέχρι το κεφάλι στο σκατό και τη ντροπή, και μόνο υπερηφάνια δε δικαιούται κανείς να τους αναγνωρίσει.
Νομίζω???

ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ ΦΑΗΛΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου