Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε συνθήκες πολέμου με τους δωσίλογους να τρέμουν ακόμη και τη σκιά τους...

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, η κορυφαία εκδήλωση τιμής για όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία των Ελλήνων γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν -δυστυχώς- εποχές όπου αυτή η ελευθερία δεν “ευημερούσε” σ΄ αυτό το τόπο. 

Και η κορυφαία εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου έχει ήδη πληγεί απ΄ όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη.
Χιλιάδες αστυνομικοί αλλά πλέον και στρατιωτικοί έχουν αναλάβει την ασφάλεια των υψηλών προσώπων κυβερνητικών και άλλων αξιωματούχων και πρώτα απ΄ όλα έχουν αναλάβει να διασφαλίσουν ότι φέτος η παρέλαση θα γίνει!...


Η παρέλαση δεν τίθεται θέμα ασφαλώς και πρέπει να γίνει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη και αύριο η Αθήνα σε “σιδερόφρακτες πολιτείες” . Πάντα υπήρχαν μέτρα ασφαλείας και πάντα οι πολίτες παρακολουθούσαν τις στρατιωτικές παρελάσεις τιμης για όσους προγόνους έπεσαν σε πεδία μάχης.

Τα όσα έγιναν πέρυσι με τις αντιδράσεις του κόσμου και την ματαίωση της παρέλασης αποτελούν μια εξαίρεση που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την υπερβολή όσων γίνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, πολύ περισσότερο δε την “έξοδο” στρατιωτικών τμημάτων όχι για να παρελάσουν αλλά για να συμμετέχουν “διακριτικά” αλλά πάντως να συμμετέχουν αν χρειαστεί σε μέτρα ασφάλειας υψηλών προσώπων! Οι αντιλήψεις που αρχίζουν να κυριαρχούν στην κυβέρνηση ειναι επικίνδυνες.

Δεν ξέρουμε αν τα “υψηλά πρόσωπα” που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση θα αισθανθούν ότι “πέτυχαν” το στόχο τους, βλέποντας την -περίπου- ημίωρη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Ευχόμαστε κι ελπίζουμε ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά και δεν θα ζήσουμε όσα έγιναν πέρυσι ή κάτι ανάλογο.

Όπως και να ΄χει ότι και να γίνει οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου αλλά και για τους Βαλκανικούς Αγώνες “τραυματίστηκαν” ανεπανόρθωτα από την επίδειξη “σιδηράς πυγμής” την οποία κάνει η κυβέρνηση. “Σιδηρά πυγμή” που περισσεύει έναντι των πολιτών, αναζητείται μάταια όμως στην κυβερνητική πολιτική σε άλλους πολύ πιο ουσιαστικούς τομείς, όπως στις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου