Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΠΟΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ...

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, ο ελληνικός λαός δεν έχει την ορθή πληροφόρηση, καθώς στις εφημερίδες και στα τηλεοπτικά κανάλια εμφανίζονται διάφοροι κοστουμαρισμένοι μαϊντανοί (αναλυτές, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, συνταξιούχοι διπλωμάτες κ.ά), τους οποίους όλοι γνωρίζουν. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι πολλοί, είναι πόσο άσχετοι και επικίνδυνοι είναι...
 
Ως Ζαγάλισα, με την εξειδικευμένη γνώση που διαθέτουμε ενημερώνουμε την ελληνική κοινή γνώμη με μόνο γνώμονα την αλήθεια, την οποία υπηρετούμε με πάθος, χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς οικονομικές ή πολιτικές στοχεύσεις.

Έχουμε κατ’ επανάληψιν γράψει στη Ζαγάλισα ότι οι τοποθεσίες Μόμτσκι Κάμεν (Βράχος των Κοριτσιών), που υπάρχουν σε όλη την ελληνική και τη βουλγαρική Ροδόπη, είναι το αντίστοιχο του Ζαλόγγου των Σουλιωτών. Οι Πομακοπούλες, όπως και οι Σουλιώτισσες...


Τον καιρό της οθωμανικής κατάκτησης, προτίμησαν τον ένδοξο θάνατο παρά να πέσουν στα χέρια των κατακτητών Τούρκων και να χάσουν την τιμή τους.
Πρόσφατα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Ζαλόγγου από αριστερούς πανεπιστημιακούς καθηγητές, προσπάθεια που έχει τρομερές ομοιότητες με την κατασυκοφάντηση του Μόμτσκι Κάμεν από γενίτσαρους Πομάκους και τουρκοφανείς εθνικιστές. Είναι μάλλον οι εκλεκτικές συγγένειες ελληνικής καθεστωτικής αριστεράς και τουρκικού εθνικισμού για τις οποίες γράφαμε και παλιότερα. Φαίνεται ότι ο τρόπος σκέψης των κυρίων καθηγητών και των γενοκτόνων των Πομάκων μοιάζει σε σημείο ..παρεξήγησης!

Έτσι, καθηγήτρια πανεπιστημίου κυκλοφόρησε τη διδακτορική της διατριβή για το Σούλι στην οποία χωρίς ντροπή γράφει ότι οι Σουλιώτισσες έπεσαν από το βράχο γιατί τις έσπρωξαν κατά λάθος οι ...Σουλιώτες πιεζόμενοι στη διάρκεια της μάχης από τους Τούρκους! Την πρωτοφανή αυτή διαστρέβλωση της ιστορίας αντέκρουσε ο γνωστός διανοούμενος Γιώργος Καραμπελιάς με σχετικό βιβλίο του.
Αντίστοιχη προσπάθεια έχει γίνει και στην ελληνική Θράκη για τα Μόμτσκι Κάμεν από τις τουρκόφωνες εφημερίδες. Οι «δημοσιογράφοι» τους, τα τελευταία χρόνια, γράφουν απίστευτα ψέματα με στόχο την απάλειψη της συλλογικής μνήμης των Πομάκων. Στα δημοσιεύματά τους αναφέρουν ότι, οι Πομακοπούλες πήδηξαν από το βράχο γιατί είχαν …ερωτική απογοήτευση (!), ενώ μια άλλη εκδοχή, άλλου γενίτσαρου «ιστορικού» της κακιάς ώρας, έλεγε ότι τα κορίτσια πήδηξαν γιατί τις κυνηγούσαν οι …Βούλγαροι!
Με τέτοια ψέματα πιστεύουν οι γενίτσαροι ότι θα κάνουν τους Πομάκους να ξεχάσουν τα βάσανα που πέρασαν από τους Τούρκους στους πέντε αιώνες σκληρής σκλαβιάς.

Στην ιστοσελίδα της Ζαγάλισα (www.zagalisa.gr), μπορεί να βρει κανείς βίντεο, όπου Πομάκοι της ελληνικής και της βουλγαρικής Ροδόπης μιλάνε για τα Μόμτσκι Κάμεν. Η εφημερίδα μας έχει στη διάθεσή της και άλλο, πλούσιο και αδημοσίευτο οπτικο-ακουστικό υλικό, το οποίο αποδεικνύει ότι η προφορική μνήμη ενός ιστορικού λαού δεν σβήνει εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου