Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ "ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΧΟΥΝ

Την παραπομπή του πρώην τσάρου της ελληνικής οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής με αφορμή τη μη δήλωση στο πόθεν έσχες του 1,3 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει η σύζυγος του στην Ελβετία... 

Ο φάκελος όπως αναμένεται πλέον του πρώην υπουργού θα παραπεμφθεί στην τακτική δικαιοσύνη με την ένδειξη της αναληθούς δήλωσης πόθεν έσχες.
Ο κ. Παπαντωνίου, μετά την αποκάλυψη πως το όνομα της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ είχε υποπέσει σε μία σειρά ανακολουθιών… 


Πρώτα είχε δηλώσει πως πρόκειται για συνωνυμία και στη συνέχεια έκανε στροφή 180 μοιρών…. Μέχρι που δήλωσε πως τα χρήματα ήταν του πρώην συζύγου τους, Θεόδωρου Ουσταμπασίδη, εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο επάγγελμα.
Αυτό που αποτελεί ειρωνία στην περίπτωση του κ. Παπαντωνίου είναι πως η απόφαση αυτή ήρθε ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Νταβός όπου θα μιλούσε ως διακεκριμένος οικονομολόγος, σε ένα μέρος που θα βρίσκεται και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, εξέτασε και την περίπτωση της δήλωσης «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού της ΝΔ, Πέτρου Δούκα, ο οποίος το οικονομικό έτος 2010 εμφανίζεται να δηλώνει μειωμένες τις τραπεζικές του καταθέσεις κατά 1 εκ. ευρώ, χωρίς να εξηγεί την αιτία της μείωσης αυτής.

Ο κ. Δούκας επιμένει πως το ποσόν αυτό έχει επανακατατεθεί σε επενδυτικό λογαριασμό - κάτι που καταγράφεται στο πόθεν έσχες του. Παρότι η Επιτροπή εμφανίζεται να έχει πεισθεί για τις εξηγήσεις του κου Δούκα, ο φάκελός του θα σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα για την τελική του κρίση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου