Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΞΕΣΚΟΥΦΩΤΟ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΙΑΣ ΣΕΞΟΒΟΜΒΑΣ

Παρά τους όποιους κομπασμούς των κρατούντων, η «νεοτρομοκρατία» δείχνει να επιβιώνει και να αναπλάθεται...

Η αποκαλούμενη «νεοτρομοκρατία» βγήκε πάλι στον αφρό και η συζήτηση γι’ αυτήν άναψε πάλι, μαζί με την ανησυχία του αντιτρομοκρατικού επιτελείου για την εξέλιξή της. Αν θέλουμε λοιπόν να καταλάβουμε τι «παίζεται» αυτές τις μέρες, ας ξεκινήσουμε από τα χειροπιαστά στοιχεία, διότι πολλά άλλα κινούνται στο επίπεδο της φαντασίας και της άκρατης κινδυνολογίας, όπως θα εξηγήσουμε. Το χειροπιαστό είναι πως, παρά τους όποιους κομπασμούς των κρατούντων, η «νεοτρομοκρατία» δείχνει να επιβιώνει και να αναπλάθεται. Εκεί που, όπως γράφαμε την περασμένη Πέμπτη, τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής... 


Διέβλεπαν «σπασμένους» πυρήνες με κατασταλτική σχάση, έγιναν αυτόπτες παρατηρητές, μέσα σε λίγες ημέρες, ενός ρεσιτάλ δυναμικών χτυπημάτων. Πρώτα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με καλάσνικοφ και στη συνέχεια με βόμβα χαμηλής ισχύος, αλλά ισχυρής απήχησης και απόηχου, στο Mall.
1. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι, όπως τον Δεκέμβριο του 2008 η δολοφονία του Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα ενεργοποίησε τα εν υπνώσει μέχρι τότε ανακλαστικά των οργανώσεων της περιόδου, με πρώτο και καλύτερο τον Επαναστατικό Αγώνα, που χτύπησε δύο φορές με... καλάσνικοφ κατά αστυνομικών (Γουδή - υπουργείο Πολιτισμού) για ν’ ακολουθήσουν η Συνωμοσία με... φεστιβάλ διαρκώς εξελισσόμενων ενεργειών και η Σέχτα Επαναστατών, έτσι και οι επιθέσεις του Δένδια με ΕΚΑΜ και ΜΑΤ σε ΑΣΟΕΕ και καταλήψεις έφερε πρώτα τους συνδυασμένους εμπρησμούς σε δημοσιογράφους και κυβερνητικούς στόχους, ενώ επέσπευσε τις υπογείως συντελούμενες ένοπλες «ζυμώσεις».
2. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι τελευταίες δύο... «τζούφιες» συλλήψεις ουδόλως εμπόδισαν τον προγραμματισμό μίας ή περισσότερων ενεργειών κατά στόχων.
3. Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι, επειδή ακριβώς προέκυψε η ανάγκη άμεσης απάντησης στην αστυνομία, οργανώθηκαν... εκ του προχείρου οι δύο ενέργειες που κέντρισαν και το διεθνές ενδιαφέρον!
Αυτά σε ό,τι αφορά το πεδίο των χειροπιαστών συμπερασμάτων από τα πρόσφατα γεγονότα.

Η... σεξοβόμβα
Σε αυτό καθαυτό το μέρος της ενέργειας, ελάχιστα πράγματα είναι επαρκώς διευκρινισμένα. Στην αντιτρομοκρατική φαίνεται να έχουν καταλήξει ότι τη βόμβα τοποθέτησε γυναίκα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν από το ότι στις κάμερες έχει απαθανατιστεί μία φιγούρα με ανασηκωμένους γιακάδες, κασκόλ και σκούφο, που κρατά ένα κόκκινο σακίδιο ώμου.
Δεν φαίνεται πρόσωπο, όμως από το βάδισμα και κάποιες ντελικάτες κινήσεις συμπεραίνουν πως πρόκειται για γυναίκα. Άλλωστε, σου λένε, μια νέα και μοντέρνα γυναίκα σ’ έναν τέτοιο χώρο συγκεντρώνει τις λιγότερες υποψίες. Το εντυπωσιακό γι’ αυτούς είναι ότι η θεωρούμενη ως βομβίστρια φαίνεται σ’ ένα και μοναδικό πλάνο. Την ώρα που τοποθετεί το «πακέτο» πίσω από ένα κιόσκι με καλλυντικά στο πρώτο επίπεδο του Mall. Έκτοτε η συγκεκριμένη φιγούρα... χάνεται από προσώπου γης! Σαν να πρόκειται για φάντασμα.
Παρότι ξεσκόνισαν κάμερες και παρακάμερες, τόσο στο πολυκατάστημα όσο και σε όλους τους σταθμούς του ηλεκτρικού από Κηφισιά μέχρι Πειραιά, όπως και στους περιμετρικούς δρόμους, δεν βρήκαν ούτε ένα διαφωτιστικό στιγμιότυπο. Στα βίντεο, στο επίμαχο χρονικό διάστημα που έχουν καθορίσει, βλέπουν συνολικά 80 με 90 άτομα, τα οποία θεωρούν δυνάμει ύποπτους συμμετοχής στην ομάδα κάλυψης και προστασίας της βομβίστριας - φάντασμα.
Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι όλοι έχουν ακάλυπτα πρόσωπα και φωτογραφήθηκαν ανφάς και προφίλ σαν να πρόκειται για... καλλιστεία! Τα σαΐνια μας, που όπως λένε έχουν πάνω από 500 τέτοιες κασέτες, εξασκούνται στη βιντεοθεραπεία παίρνοντας με το κιλό τις... δραμαμίνες, ψάχνοντας να βρουν ποιος πήγε πού, σε ποιο σημείο διασταυρώνεται με ποιον, ώστε να φτιάξουν κάδρα με δυνάμει ύποπτους.

Κινδυνολογίες
Το ίδιο βράδυ της έκρηξης μιας βόμβας που ήταν σχεδιασμένη να προκαλέσει εντυπώσεις και όχι θύματα (δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξαν φωτογραφίες από τις ζημιές), άρχισαν η σπέκουλα και η κινδυνολογία με ενορχηστρωτή τον Δένδια και ορχήστρα τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ. Εμφάνισαν την ενέργεια ως τυφλό χτύπημα με επιδίωξη την ύπαρξη θυμάτων.
Προτίμησαν να παραβλέψουν τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα με σαφείς οδηγίες για εκκένωση του πολυκαταστήματος και των χώρων σε ακτίνα μέχρι τον σταθμό της Νερατζιώτισσας, ενώ, όπως αναφέραμε, η έκρηξη ήταν τέτοια, ώστε οι δύο σεκιουριτάδες που βρίσκονταν πολύ κοντά (αλήθεια γιατί και με ευθύνη τίνος;) υπέστησαν επιδερμικά επιπόλαιες εκδορές, ενώ «κατεδαφίστηκαν» αρκετές γυψοσανίδες!...
Στα επόμενα δευτερόλεπτα, ωστόσο, μετά την έκρηξη συνεργάτες του Δένδια μιλούσαν για παραπλανητικό προσδιορισμού του χρόνου έκρηξης με απόκλιση 10 λεπτών. Τους... διέσωσε όμως η ανακοίνωση της διεύθυνσης του Mall, που κάνει λόγο για συντεταγμένη εκκένωση βάσει σχεδίου μέσα σε 6 λεπτά. Άσχετα με το εάν ήταν ή δεν ήταν έτσι, ο Δένδιας, όπως και η μεγάλη πλειονότητα των ΜΜΕ, αναγκάστηκαν να ευθυγραμμιστούν με την επικοινωνιακή ανάγκη της εταιρείας να καταδείξει ότι οι εγκαταστάσεις της διατηρούν υψηλά στάνταρ ασφάλειας για τους πελάτες της.
Τον σκόπελο αυτόν ο Δένδιας τον ξεπέρασε με μια μάλλον προβληματική ανακοίνωση. Αντί να προβληματιστεί με το γιατί έχουμε αναγέννηση του ένοπλου αντάρτικου πόλης, επιδόθηκε σε κλισέ αφορισμούς του στυλ ότι η επίθεση «στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας», άσχετα εάν βασισμένες σε αυτές τις κινδυνολογίες βγάζουν οι ξένες χώρες ταξιδιωτικές οδηγίες. Για να τα λέει σου λένε ο υπουργός, κάτι παραπάνω από εμάς θα ξέρει...
 
Πότε όμως ο Δένδιας μας λέει αλήθειες και πότε ψέματα;
Εννοούσε όσα είπε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι από τον περασμένο Νοέμβριο διέθετε η ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα; Αν ναι, τότε έλεγε ψέματα τον... Νοέμβριο, όταν ανακοίνωνε τη μαζική απόσυρση αστυνομικών από στόχους και δραστική μείωση του αριθμού των ενστόλων; Δείτε ημερομηνίες και δηλώσεις και θα καταλάβετε:
◆ 28 Νοεμβρίου στη Βουλή: Στους 340 ανέρχονται οι αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη στόχων (προσώπων και κτηρίων) από τον περασμένο Αύγουστο έως τις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια.
◆ 28 Νοεμβρίου στο Συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ: «Μέχρι τώρα άκουγα παντού ότι λείπει προσωπικό. Τώρα δεν λείπει προσωπικό. 61.000 είναι υπεραρκετός αριθμός. Χρειαζόμαστε λιγότερο προσωπικό. Αλλιώς διαρθρωμένο ίσως, αλλιώς εκπαιδευμένο ίσως, λιγότερο προσωπικό».
◆ 20 Νοεμβρίου στον Βήμα FM: «Υπάρχει επιτροπή ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας, η οποία εφαρμόζει πίνακα της Interpol, με συγκεκριμένα κριτήρια, λέγεται 4 επί 4 ο πίνακας, με συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κριτήρια. Λοιπόν, επί τη βάσει αυτών, μέχρι και αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν επιστρέψει ή θα επιστρέψουν μέσα στην εβδομάδα υπερβαίνει τους 600».
◆ 10 Νοεμβρίου στη Βουλή: «Γι’ αυτό σε λίγες μέρες θα σας παρακαλέσω να ψηφίσετε αυτή τη μείωση κατά 7.000 των οργανικών θέσεων και συγχρόνως να ψηφίσετε έναν τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο η αστυνόμευση στις πόλεις και δίπλα στον Έλληνα πολίτη θα είναι δραματικά καλύτερη. Αυτό θα επιτευχθεί με τον περιορισμό περίπου στο μισό των 1.440 οργανικών μονάδων Ελληνικής Αστυνομίας».
Η μόνη... «ρασιοναλιστική» εξήγηση σ’ αυτόν τον κυκεώνα των δηλώσεων είναι ότι μειώνουν... σκόπιμα τον αριθμό των αστυνομικών από στόχους και στο σύνολό τους, επιδιώκοντας να κάνουν... πιο εύκολο το έργο των τρομοκρατών για να τους καταδικάζουν! Αστεία πράγματα...

Κασιδιάρης κατά δικαστών και η... πληρωμένη απάντηση Καραγκούνη
Του Δένδια φαίνεται πως δεν του αρκούσαν τα ανοιχτά μέτωπα που έχει ανοίξει με το αντιεξουσιαστικό κίνημα, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη Χρυσή Αυγή, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει στο «Π», και είπε ν’ ανοίξει ακόμη ένα: με τη Δικαιοσύνη, κραδαίνοντας το «φραγγέλιο» για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι η αποφυλάκιση, λόγω παρέλευσης του 18μήνου, των Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη και ο δεύτερος για τη μη προφυλάκιση των δύο τελευταίων συλλήψεων για τη Συνωμοσία με κάτισχνα έως και... προκάτ στοιχεία. Ακόμη κι έτσι ο ανυποχώρητος Δένδιας δεν ορρώδησε. Κι έτσι – άθελά του προφανώς... – ευθυγραμμίστηκε με τον... Κασιδιάρη.
● Με ανακοίνωσή της για την ασυνάρτητη επίθεση του υπουργού η Ένωση Δικαστών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Οι πολιτικοί γενικότερα και ειδικότερα εάν αυτοί αποτελούν και μέλη της κυβέρνησης οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι όταν αναφέρονται στους χειρισμούς ή στις αποφάσεις των δικαστικών λειτουργών. Δηλώσεις που αποδοκιμάζουν ή επικροτούν τις δικαστικές αποφάσεις, ανάλογα με το εάν αυτές είναι ή όχι κατά περίπτωση αρεστές, επιβάλλεται να αποφεύγονται».
● Τις δηλώσεις του απέκρουσε και το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, το οποίο υπογραμμίζει ότι «τέτοιες ενέργειες δεν είναι ανεκτές στο πλαίσιο της σύμφωνης με το Σύνταγμα λειτουργίας του Πολιτεύματος και δηλώνει ότι το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών δεν κάμπτεται από τις ακατανόητες αυτές ενέργειες, που ουδόλως συμβάλλουν στην εμπέδωση τού – κατά τα εξαγγελλόμενα εκ μέρους της κυβέρνησης – επιθυμητού κλίματος ηρεμίας μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας».
● Απαντώντας στην ανακοίνωση των εισαγγελέων, κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ανέφεραν: «Και οι κρίνοντες κρίνονται. Το σίγουρο είναι ότι, εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις. Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς δεν έχουν προκαλέσει την ανησυχία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξ όσων γνωρίζουμε».
Αντί άλλου επιχειρήματος στις επιθέσεις Δένδια στη Δικαιοσύνη παραθέτουμε το απόσπασμα της απάντησης του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Καραγκούνη στη Βουλή στις 14 Δεκεμβρίου, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με την απόδραση Αφγανού φυλακισμένου, που κατηγορείται για δολοφονία, και τις αναφορές του περί επίορκων δικαστών. 

Ο υφυπουργός κεραυνοβόλησε τον εκπρόσωπο του νεοναζιστικού κόμματος με την εξής επιχειρηματολογία:
«Στις δυτικές δημοκρατίες, αντίθετα με τα κράτη του ναζιστικού απολυταρχισμού, που ενδεχομένως να συγκινούν κάποιους από εσάς, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη από το κράτος. Θα γνωρίζετε, βέβαια, ότι επί Χίτλερ, πριν αρχίσουν οι δίκες κάτω από το πορτρέτο του Φύρερ, οι δικαστές έκαναν κομματικό χαιρετισμό, όπως κάνετε εσείς στις εκδηλώσεις σας, και κατόπιν έβγαζαν αποφάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα έχουμε ένα άλλο σύστημα. Αν οι δικαστές κρίνουν ότι πρέπει να αποφυλακιστεί, εσφαλμένως πιθανότατα, δεν θέλουν κομματικούς κομισάριους να τους πουν τι θα κάνουν».
 
Αυτά ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καραγκούνης και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα επίορκων δικαστών, αλλά έχουμε πρόβλημα πολιτικών που αμφισβητούν την ίδια τη δημοκρατία».
Α, πα, πα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου